ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: RED HOT CHILI PEPPERS/ DEAD DAISIES/DAVID ELLEFSON/JEFF SCOTT SOTO/RAVEN


Δεν πρόλαβαν να περάσουν 6 μήνες από την κυκλοφορία του καινούργιου(μέτριου) άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers και το αμερικάνικο συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του…καινούργιου άλμπουμ του με τίτλο Return Of The Dream Canteen. Όπως και το Unlimited Love έτσι και το
Return Of The Dream Canteen έχει στην κονσόλα του παραγωγού τον Rick Rubin, ο οποίος και στα άλμπουμ Blood Sugar Sex Magik, και Californication, είχε δουλέψει μαζί τους. Στο Δελτίο Τύπου που συνόδευσε την αναγγελία κυκλοφορίας του άλμπουμ, το συγκρότημα σημείωσε "Σαν συγκρότημα, μάς αρέσει να ψάχνουμε συνέχεια και να παρουσιάζουμε καινούργιες πλευρές του εαυτού μας. Tζαμάρoντας στο studio,ξεκινήσαμε να συνθέτουμε μια σειρά καινούργιων τραγουδιών που μάς άρεσαν  και σκεφτήκαμε ότι θα άρεσαν και στους fans μας. Έτσι καταλήξαμε να κυκλοφορήσουμε 2 back to back άλμπουμ με το ένα να συμπληρώνει το άλλο». Το Return Of The Dream Canteen θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου σε 2πλό βινύλιο, CD και κασέτα.
Λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή τους στην Αθήνα, οι Dead Daisies παρουσίασαν θο καινούργιο άλμπουμ τους πoυ θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου με τίτλο Radiance. Οι δύο κιθαρίστες, Doug Aldrich και David Lowy, ο μπασίστας/τραγουδιστής Glenn Hughes, που η παρουσία του ανανέωσε το ενδιαφέρον του κόσμου για το συγκρότημα κι ο ντράμερ Brian Tichy, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα νέα τους τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σε cd και βινύλιο.


Μεγάλη η δισκογραφική παρουσία των David Ellefson και Jeff Scott Soto που τώρα συνεργάζονται στο άλμπουμ Vacation In The Underworld που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο. Μαζί τους οι Ιταλοί κιθαρίστες Andy Martongelli και Valerio De Rosa κι ο ντράμερ Paolo Caridi. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του metal μας θυμίζει ότι ο Ellefson ήταν μέλος των Megadeth από το 1983 έως το 2002 κι από το 2010 έως και το 2021.

Ακατάβλητοι οι Raven συνεχίζουν για 46o(!!!) χρόνο, σχηματίστηκαν το 1974) και στις 30 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο Leave 'Em Bleeding. Όντας συγκρότημα που αναδείχτηκε μέσα από το NWOBHM, οι Raven δεν κατάφεραν να εισπράξουν την εμπορική επιτυχία που τους άξιζε, αλλά τουλάχιστον οι συναυλίες τους είναι γεμάτες.   
Ενδιαφέρουσα ακούγονται οι διασκευές τους στα κλασικά "Space Station #5" των Montrose και “Bad Reputation” των Thin Lizzy.

Α.Ρ.

29/7/22
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου