IRON MAIDEN: ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ, ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ED HUNTER TOUR), ΒΡΙΣΙΕΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ


6 ημέρες πριν την εμφάνιση των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ ας θυμηθούμε τη συμπεριφορά του ελληνικού κοινού με καπνογόνα και τα φτυσίματα προς τον Harris στη συναυλία τους το 1999 κατά τη διάρκεια της Ed Hunter tour αλλά και τη συναυλία τους στη Χιλή το 1996, εποχής Blaze Bayley όπου την ώρα που παίζουν το “Trooper” μόλις το τελειώνουν ξεκινά ένα απίστευτο βρισίδι μεταξύ Bayley, Harris και οπαδών που ήταν στην μπροστινές σειρές. Οι πρώτες αψιμαχίες ξεκίνησαν με από την αρχή του τραγουδιού, αλλά στο τέλος του το…τερμάτισαν. Τον αποκαλούσαν «fucking soldier» κι αυτός τους απάντησε «ναι, είμαι fucking soldier, το παραδέχομαι”. Δείτε και ακούστε ολόκληρο το διάλογο.



Την 1η Οκτωβρίου 1999, οι Iron Maiden έπαιξαν στο γήπεδο Περιστερίου στην περιοδεία Ed Hunter tour και ήταν η τελευταία ημερομηνία εκείνης της περιοδείας. Στο video «Aces High” θα δείτε την αρχή της συναυλίας που είναι πολλά και στο άλλο video «2 Minutes to Midnight”, ο Dickinson υπενθυμίζει ότι είναι επικίνδυνο το παιχνίδι με τα καπνογόνα και τους ζητάει να μην  ανάψουν άλλα, γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Κι ενώ όλα δείχνουν ότι συμμορφώθηκαν, με την έναρξη του «2 Minutes to Midnight” , αυτόματα άναψαν κι άλλα καπνογόνα, με αποτέλεσμα ο Dickinsonν να τραγουδήσει για λίγο κι αποχωρεί εκνευρισμένος, ενώ το συγκρότημα παίζει το υπόλοιπο τραγούδι instrumental για να επιστρέψει μετά από λίγο και να συνεχίσει, αλλά ζήτησε από το συγκρότημα να σταματήσουν  γιατί κάποιος ή κάποιοι έφτυσαν τον Harris.

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΛΙΟΣ 10/7/22
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου