MARTIN TURNER ex WISHBONE ASH και BILL MERZIOTIS ft. GARY MOORE BAND 21/5/2022 GAGARIN. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Την Παρασκευή 20 Μαϊου, ξεκίνησε από  το Eightball Club της Θεσσαλονίκης η φετινή συναυλιακή περίοδος με την εμφάνιση του Βασίλη Μερζιώτη ή αν προτιμάτε Bill Merziotis ft the Gary Moore Band, ένα υψηλού επιπέδου ελληνοαγγλικό συγκρότημα, απόλυτο tribute της blues περιόδου του Ιρλανδού κιθαρίστα. Στην Αθήνα έπαιξαν στο Gagarin μπροστά σε 300 φίλους τους που μπορεί να ήταν λίγοι αλλά πέρασαν καλά. Στις 10 ακριβώς, ο Bill Merziotis fr. The Gary Moore Band βγήκε στη σκηνή και για μια ακόμα φορά, έπαιξε άψογα κομμάτια από την blues περίοδο του Gay Moore. Όσοι τον παρακολουθείτε, θα έχετε καταλάβει ότι έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον όρο tribute συγκρότημα κι έχοντας ένα υψηλό επίπεδο τεχνικής, πατώντας στα χνάρια του σπουδαίου Ιρλανδού κιθαρίστα.

Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο ότι μαζί του παίζουν 3 μουσικοί που στο παρελθόν συνόδευσαν τον Gary Moore δισκογραφικά και συναυλικά, οι Pete Rees μπάσο, Graham Walker ντραμς και Vic Martin πλήκτρα, οι οποίοι «ντύνουν» άψογα τον ήχο της κιθάρας. Pretty Woman, King of the Blues, Separate Ways, Don’t believe a Word (στην αργή εκτέλεσή του), Parisienne Walkaways, Empty Rooms, Walking by myself ήταν ορισμένα από τα τραγούδια που έπαιξαν για να κλείσουν με το Blues is alright. Μιλώντας μετά  τη συναυλία με τον Βασίλη, μου είπε ότι έχουν έτοιμο δίσκο που θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι και το κομμάτια I wanna breath που έπαιξαν ήταν από αυτό το δίσκο.
Ο Martin Turner για όσους τον έχουν δει περισσότερες από μια φορά, δεν κρύβει καμία έκπληξη, παρά μια σταθερή ποιότητα, ερμηνεύοντας κομμάτια των Wishbone Ash, (ολόκληρο το Argus) αλλά και από το πανέμορφο κι αδικημένο Wishbone Four (Doctor, Rock’n’Roll widow, Errors of my way αλλά και τα FUBB, Blind Eye και Jailbait. Πολύ καλός παρά τα 74 χρόνια του, επικοινωνιακός και καλοπροβαρισμένη η μπάντα που τον συνόδευε.

Ειδική μνεία στους 2 κιθαρίστες, Danny Wilson και Misha Nikolic. Ήταν μια καλή classic rock βραδιά….      

 Κείμενο/φωτό: Αλέξανδρος Ριχάρδος.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου