ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: ZZ TOP/GRAHAM BONNET/MC5

 

To 5o live άλμπουμ τους ανακοίνωσαν οι ZZ Top με τίτλο Raw που στην ουσία κυκλοφορεί σαν συνέχεια του documentary "That Little Ol' Band From Texas" που γυρίστηκε για το Netflix. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Sam Dunn και καταγράφει το τριμελές συγκρότημα με την αυθεντική σύνθεσή του, δηλαδή Billy Gibbons, Frank Beard και Dusty Hill, με τον τίτλο Raw (Ωμό) να δείχνει τον απλό κι απέριττο τρόπο που ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια κι όπως φαίνεται στην ταινία, τα μέλη της μπάντας έπαιξαν  χωρίς να βλέπουν ο ένας τον άλλον και η μεθοδολογία χρησιμοποιήθηκε σαν φόρος τιμής στον τρόπο που ηχογραφούσαν από την  αρχή της καριέρας τους έως και σήμερα. Το Raw που θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου σε cd και βινύλιο, περιλαμβάνει πολλά κλασικά τραγούδια τους όπως "Brown Sugar","Certified Blues", "Legs", "Tush", "La Grange", "Gimme All Your Lovin'", "Blue Jean Blues", "Just Got Paid", "I'm Bad, I'm Nationwide" και τα "Tube Snake Boogie" και "Thunderbird".


Έχοντας κλείσει τα 74(!) χρόνια, ο Graham Bonnet και οι Graham Bonnet Band επανέρχονται με καινούργιο άλμπουμ που τιτλοφορείται Day Out In Nowhere και το συγκρότημα δημοσιοποίησε το πρώτο video single που είναι το "Imposter". Τα μέλη της Graham Bonnet Band είναι οι Beth-Ami Heavenstone μπάσο, Conrado Pesinato κιθάρα, Alessandro Bertoni πλήκτρα και Shane Gaalaas ντραμς. Το άλμπουμ Day Out In Nowhere θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαϊου σε cd και βινύλιο" .Στο άλμπουμ συμμετέχουν σαν καλεσμένοι και οι Jeff Loomis (Arch Enemy, Nevermore), John Tempesta (Cult, White Zombie), Mike Tempesta (Powerman, 5000), Roy Z (Halford, Bruce Dickinson) και Don Airey (Deep Purple, Rainbow). Σύμφωνα με τον Bonnet, το Day Out In Nowhere ακολουθεί την ίδια λογική με τα δύο προηγούμενα studio άλμπουμ του αλλά ταυτόχρονα αντικατοπτρίζει μια διαφορετική φάση της καριέρας του. Παράλληλα ευχαρίστησε την μπασίστρια Beth-Ami Heavenstone με την οποία εκτός από συνεργάτης είναι και μαζί στη ζωή και τον κιθαρίστα Conrado Pesinato, που βοήθησαν να γίνει ο δίσκος.


Έπρεπε να περάσουν 50(!!!) χρόνια για να κυκλοφορήσουν καινούργιο δίσκο οι MC5! Με μόνο αρχικό μέλος τον κιθαρίστα, τραγουδιστή Wayne Kramer, το ιστορικό συγκρότημα κυκλοφορεί τον καινούργιο δίσκο του με τίτλο We Are All MC5 και ήδη έχει ανακοινώσει ορισμένες ημερομηνίες για τον Μαϊο. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Bob Erzin και οι συμμετοχές είναι πολλές και καλές, όπως ο Tom Morello που συμμετέχει συνθετικά, ενώ παίζουν οι Don Was (μπάσο) και Abe Laboriel Jr.(ντραμς) από το συγκρότημα του Paul McCartney και δεύτερα φωνητικά κάνει ο τραγουδιστής των Alice in Chains, William Duvall. Πάρτε μια ιδέα παρακολουθώντας το promo video.



11/3/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου