ROCK INCIDENT 210: ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ Ή ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ AUDITION Ο NIKKI SIXX ΓΙΑ ΤΟΥΣ QUIET RIOT;


 Θα μείνουμε με την απορία, αφού για να βρισκόμαστε σε δουλειά(!), οι Αμερικάνοι rock ιστορικοί συμφωνούν ότι ο μπασίστας των Motley Crue, Nikki Sixx πριν ακόμα γίνει μέλος τους, έκανε audition για τους  
Quiet Riot, πριν ακόμα γίνουν γνωστοί. Μιλώντας στο Metal Edge, o Nikki Sixx είπε ότι του άρεσαν οι Quiet Riot. «Ο Kevin DuBrow είχε μια εκπληκτική φωνή και το παίξιμο του Randy Rhoads ήταν ξεχωριστό. Γνωριζόμαστε τότε και μου άρεσε να τους βλέπω να παίζουν. Γεμίζαν το  Starwood club κι είχαν καλά τραγούδια. Ο Sixx δεν παραλείπει να πει ότι ήταν φίλος με τον Rhoads κι έμενε στο σπίτι του. Εκείνη την εποχή ήμουν ένας μπασίστας ρύπου Cliff Williams, στεκόμουν σε μια γωνία κι έπαιζα. Ο Randy ήταν αυτός που με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου και να «βγω προς τα έξω». Όταν ο μπασίστας Kelly Garni αποχώρησε το 1978, (σ.σ. αναφερόμαστε στο πρώτο σχήμα των Quiet Riot, ΠΡΙΝ κάνουν τη μεγάλη επιτυχία) ο Rhoads πρότεινε στον Sixx, που ακόμα τότε είχε το…κανονικό του όνομαFrank  Feranna) να κάνει μια audition για το συγκρότημα.
Παρ΄όλο το…ρομαντικό της ιστορίας, η επίσημη σελίδα στο facebook του συγκροτήματος τη διαψεύδει, γράφοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ! Δηλαδή ΔΕΝ του έγινε καν πρόταση! Μάλιστα η χήρα του ντράμερ Frankie Banali, Regina η οποία χειρίζεται τα των Quiet Riot θέματα γράφει:¨"Nikki Sixx was NEVER EVER asked to join Quiet Riot. Period. Fact”. Κάτι το οποίο συμβαδίζει με τη δήλωση του DuBrow σε συνέντευξή το 2007 όπου είπε ότι τότε ο Sixx «δεν ήξερε τα ονόματα των μουσικών νότων κι ο Randy Rhoads δεν μπορούσε να καθίσει να του μάθει πώς να παίζει μπάσο. Μας άρεσε πολύ ως άτομο, αλλά απλά δεν ήξερε πώς να παίζει το όργανο. Αυτό δεν είναι προσβολή. είναι απλώς γεγονός. Εννοώ, το 1977, δεν ήξερε το όργανο». Στη…αντεπίθεση,  ο Sixx σε συνέντευξη του 2021 με τον Kerrang! Είπε ότι τόσο ο Rhoads όσο και ο DuBrow του έκαναν πρόταση. Και εμείς μείναμε με την…απορία αν τελικά ο Nikki Sixx έκανε ή δεν έκανε audition για τους Quiet Riot. Λες κι έχει καμία σημασία!!!
Α.Ρ.

2/2/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου