NEWS OF THE WORLD (12/1/22)


• Μετά τους Beatles, Queen και Pink Floyd, ήλθε η σειρά των Rolling Stones να τιμηθούν από τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία με την έκδοση 4 γραμματοσήμων. Οι φωτογραφίες των γραμματοσήμων προέρχονται από τις ιστορικές εμφανίσεις τους στο Hyde Park το 1969, στο Knebworth Festival το 1976 και στο Rotterdam το 1995. Τα γραμματόσημα είναι συνολικά 12 και διατίθενται από τις 20 Ιανουαρίου. Η διεύθυνση για να τα παραγγείλετέ είναι εδώ. https://www.royalmail.com/ 

• Οι Saxon παρουσίασαν το video lyric για το τραγούδι τους "Remember The Fallen" μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους Carpe Diem. Οι στίχοι του τραγουδιού, τιμούν τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον COVID.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Burke Shelley μπασίστας και τραγουδιστής των Ουαλών, Budgie από ανεύρυσμα αορτής. Ο Shelley υπέφερε χρόνια από την καρδιά του κι ακολουθούσε σχετική θεραπεία, ενώ υπέφερε κι από το Σύνδρομο,  Stickler, μια γενετική διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όρασης, ακοής και αρθρώσεων. Από το 2010 είχε σταματήσει να τραγουδάει γιατί μετά από μια χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του, δεν μπορούσε να αναπνεύσει όσο έπρεπε, νιώθοντας ενοχλήσεις στο θώρακα. O Shelley συνέδεσε την καριέρα και το όνμομά του με όλη την καριέρα των Budgie, αφήνοντας πίσω τους μια σειρά hard/heavy άλμπουμ , προχωρημένα για την εποχή τους.

• Κεραυνός εν αιθρία για τους Judas Priest, αφού ο κιθαρίστας Andy Sheap ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία μαζί τους για να ασχοληθεί μόνο με τις παραγωγές του. Έτσι το συγκρότημα μένει με ένα μόνο κιθαρίστα, τον Richie Faulkner ενώ ο GlennTipton εμφανίζεται σαν καλεσμένος στις συναυλίες τους, καθώς πάσχει από Parkinson. Το συγκρότημα δεν έχει ανακοινώσει αντικαταστάτη του και η πρώτη αντίδρασή του ήταν «θα συνεχίσουμε οι 4», πράγμα πολύ δύσκολο έως απίθανο, αφού ο ήχος όλων των τραγουδιών τους είναι δομημένος στις2  κιθάρες. Να θυμίσουμε ότι τα πρώτα χρόνια της καριέρας τους, από τις πρώτες ημέρες που σχηματίστηκαν το 1969 έως και τον Απρίλιο του 1974, το συγκρότημα ήταν τετραμελές και τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς προστέθηκε ο Tiptοn.
• «Δεν μπορώ να ησυχάσω. Θέλω να μάθω την αιτία που οι Journey με απέλυσαν» λέει ή καλύτερα φωνάζει ο πολύ καλός τραγουδιστής Jeff Scott Soto που το καλοκαίρι του 2006 αντικατέστησε τον Steve Augeri στο μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα, κατά τη διάρκεια της κοινής περιοδείας τους με τους Def Leppard. Τη συνέντευξη του αναμετέδωσαν πολλά αμερικάνικα sites, τη διάβασε ο κιθαρίστας των Neil Schon και απάντησε αμέσως:¨”Η φωνή του δεν ήταν αυτή που ήθελαν τόσο ο Schon όσο κι ο οργανίστας Jonathan Cain». Τόσο απλό! O Soto είχε προσληφθεί το Δεκέμβριο του 2006 κι απολύθηκε τον Ιούνιο του 2007 με το συγκρότημα να τον αγνοεί στην πρόσφατη βιογραφία του, παραλείποντας το όνομά του! H φωνή του δεν ήταν καθόλου άγνωστη στον Neil Schon αλλά και στον ντράμερ των Journey, Deen Castronovo αφού ο Soto ήταν μέλος των Soul SircUS (2005)στο μοναδικό άλμπουμ τους.
• Ένα βιβλίο με τίτλο Denim and Leather γραμμένο από τον Michael Hann, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Constable το Φεβρουάριο και θα περιέχει την ιστορία του μοναδικού κινήματος New Wave Of British Heavy Metal. Ο συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία του κινήματος αλλά και των συγκροτημάτων μέσα από συνεντεύξεις μελών τους (Joe Elliott (Def Leppard), Cronos (Venom), Phil Mogg (UFO), Biff Byford (Saxon) αλλά κι άλλων πιο άγνωστων καθώς κι από ήδη φτασμένους rock stars όπως Lars Urlich, Jimmy Page (Led Zeppelin), Ritchie Blackmore (Deep Purple), Rob Halford (Judas Priest) κ.α.
•  Αναμενόμενο ήταν. Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη εμφάνισή του Henry Rollins στην Αθήνα, λόγω της τρέχουσας έξαρσης της πανδημίας του COVID-19. Μαζί, ακυρώθηκε ολόκληρη η ευρωπαϊκή περιοδεία του. Η διαδικασία επιστροφής χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου 2022. Για όσους αγόρασαν τα εισιτήριά τους με πιστωτική κάρτα, η επιστροφή θα γίνει αυτόματα. Όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους με μετρητά από κάποιο από τα φυσικά σημεία προπώλησης, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη διοργανώτρια εταιρεία στο τηλ. 2109636489 ή στο email στο mgtliveevents@gmail.com ως και την 21η Ιανουάριου 2022.
Πληφορορίες: http://www.detoxevents.gr , τηλ. 2109636489
• Δύο συναυλίες, από μια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο πρώην κιθαρίστας των Manowar, Ross the Boss. Οι  ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν είναι 7 Μαίου στο Κύτταρο στην Αθήνα και την επομένη στο Eightball στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους RAM και τους Trauma (μόνο για τη Θεσσαλονίκη οι δυο μπάντες).

• Νεκρός βρέθηκε ο 17χρονος Shane O’Connor, γιος της Sinnead O’Connor. Ο 17χρονος είχε δηλωθεί αγνοούμενος νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με την αστυνομία να έχει εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας πληροφορίες. Δυστυχώς το νέο παιδί, αυτοκτόνησε!
• Απωλειών συνέχεια. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Steve Bronski, ιδρυτικό και βασικό μέλος των Bronski Beat, χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του. Ο Bronski είχε σχηματίσει το 1983 τους Bronskie Beat μαζί με τους Jimmy Sommerville και Larry Steinbachek και το 1984 είχαν την πρώτη πολύ μεγάλη επιτυχία τους‘Smalltown Boy’. Ήταν από τα πρώτα συγκροτήματα και καλλιτέχνες που εκδήλωσαν δημόσια τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, κάτι που τη δεκαετία του 80 δεν ήταν συνηθισμένο.


 ΤΟ GIMME SHELTER FILM FESTIVAL

ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ TΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Σε λίγες μέρες οι νέες ημερομηνίες του φεστιβάλ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 "Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην αναβολή της προγραμματισμένης για τις 7 Φεβρουαρίου πρεμιέρας, αλλά και του υπόλοιπου προγράμματος του GSFF

που έχει ανακοινωθεί.

Πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε νέες ανακοινώσεις.

Ως τότε, κρατήστε τα εισιτήριά σας και μείνετε συντονισμένοι.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα ενημερωθούν και με email."
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου