IRON MAIDEN "MAN ON THE EDGE": ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ FALLING DOWN ΜΕ ΤΟΝ MICHAEL DOUGLAS;


Η στήλη Έτσι Γράφτηκε έχει παρουσιάσει αρκετά τραγούδια των Iron Maiden, όμως μόνο ένα από την περίοδο που το αγγλικό συγκρότημα είχε τραγουδιστή Blaze Bayley. Κι αυτό το ένα ήταν το “Virus”. Σήμερα θα διαβάσετε την ιστορία ενός δεύτερου τραγουδιού της Bayley περιόδου, την ιστορία του "Man On The Edge", σύνθεση των Bayley και Gers από το άλμπουμ The X Factor(1995).       
‘Falling down! Falling down! Falling down!

φωνάζει ο Bayley και οι στίχοι είναι εμφανώς επηρεασμένοι από την εξαιρετική ταινία Falling Down (1993) του Joel Schumacher, σε σενάριο Ebbe Roe Smith και πρωταγωνιστή τον Michael Douglas όπου ο πρωταγωνιστής διασχίζει ένα μεγάλο μέρος του Λος Άντζελες, προσπαθώντας να φτάσει εγκαίρως στο σπίτι της πρώην συζύγου του για τα γενέθλια της κόρης του. Στο δρόμο, αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικές αλλά και ασήμαντες προκλήσεις που τον βγάζουν από τα ρούχα το, κριτικάροντας την αυξανόμενη βία, την καθημερινότητα, τη φτώχεια και την οικονομία. Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και οι στίχοι του τραγουδιού, που ήταν το πρώτο single (Νο 10 Μ.Βρετανία) που κυκλοφόρησε το συγκρότημα από το δίσκο.  



 “Πάντα έτσι έγραφα» λέει ο Bayley “αλλά το προηγούμενο συγκρότημα μου, οι Wolfsbane έχουν διαφορετικό image και η μουσική τους δεν βοηθούσε την ανάδειξη των στίχων». “Όταν ο Janick Gers κι εγώ, μεταφέραμε την ιδέα των στίχων για το τραγούδι, ο Steve Harris συμφώνησε αμέσως». Ο ίδιος βρίσκει πολλά κοινά σημεία με τα νεανικά του χρόνια, αφού η σχέση που είχε με τον πατριό του δεν ήταν καλή, χωρίς να δίνει περισσότερες εξηγήσεις. Το τραγούδι έμεινε στο set list των Iron Maiden για όσο διάστημα ο Bayley ήταν τραγουδιστής τους, εδώ έχουν γυριστεί 3(!) video clips για την προώθησή του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/9/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου