NEWS OF THE WORLD (3/8/21)


• Βαφτίστηκε το ντοκιμαντέρ για την καριέρα των Led Zeppelin. "Becoming Led Zeppelin" είναι ο τίτλος του και ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η ημερομήνια παρουσίασής του. Το ντοκιμαντέρ είχε πρωτοανασκοινωθεί εδώ και 2 χρόνια, όμως τώρα τελείωσε και είναι το πρώτο που οι Led Zeppelin έδωσαν την έγκρισή τους. Όπως λένε υπήρχε μια»άνευ προηγουμένου έγκρισή» για να παρουσιάσει εικόνες και στοιχεία από το συγκρότημα, εκτός φυσικά από συνεντεύξεις , από την 50χρονη ιστορία του συγκροτήματος. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Bernard MacMahon, ο οποίος χρησιμοποίησε σπάνιο οπτικό υλικό από τη μεγαλειώδη καριέρα τους.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών ο πρώην ντράμερ και συνιδρυτικό μέλος των Slipknot, Joey Jordison. Είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα το 2013 και πριν λίγα χρόνια είχε ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με οξεία εγκάρσια μυελίτιδα, μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που βλάπτει τις νευρικές ίνες, η οποία τελικά οδήγησε τον ντράμερ να χάσει προσωρινά τη χρήση των ποδιών του.
• Δείτε το Behind-the-scenes footage για το καινούργιο video single που ετοίμασαν οι AC/DC για το τραγούδι τους "Witch's Spell".
• Ο Eric Clapton αρνείται να παίξει μουσική σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους. Μετά την κυβερνητική απόφαση της Αγγλίας, κατά την οποία όποιος πολίτης θέλει να εισέλθει σε κάποιο κλαμπ ή άλλο χώρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, ο 76χρονος κιθαρίστας ανακοίνωσε πως θα απέχει από οποιαδήποτε εμφάνιση, προκειμένου να μην γίνονται διακρίσεις στο κοινό τους. Ο Clapton είναι εμβολιασμένος ήδη από τον περασμένο Μάιο, αλλά δήλωσε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέξει αν θα κάνει το εμβόλιο». Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν έχει προγραμματίσει εμφανίσεις του για το Μάιο του 2022 στο Royal Albert Hall και στο Φεστιβάλ Proms από τις 30 Ιουλίου ως τις 11 Σεπτεμβρίου. Εκεί παρόλο που δεν θα τηρηθούν τα μέτρα του social distancing, όλοι οι θεατές υποχρεούνται να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Είναι λοιπόν, αμφίβολο αν τελικά εμφανιστεί!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών νικημένος από τον καρκίνο, ο σκηνοθέτης Martin Kahan, που με τη δουλειά του «υπέγραψε» video όπως τα "Tom Sawyer," "Limelight", "Red Barchetta" και "Freewill"των Rush, Scandal ("Love's Got a Line on You"), Ian Hunter ("All the Good Ones Are Taken"), Loverboy ("Queen of the Broken Hearts"), Kiss' "Lick It Up", Bon Jovi ("She Don't Know Me" και "In and Out of Love"), Scorpions ("I'm Leaving You"), Firm with Jimmy Page and Paul Rodgers (“Satisfaction Guaranteed”) και Motley Crue ("Too Young to Fall in Love").
• Νεκρός βρέθηκε ο τραγουδιστής των Metal Church, Mike Howe με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι ο οφείλεται σε ασφυξία που προκλήθηκε από απαγχονισμό, αποδίδοντας έτσι το θάνατο του σε αυτοκτονία. Ο Howe ήταν τραγουδιστής του συγκροτήματος από το  1988 έως το 1994 κι είχε επανέλθει στο συγκρότημα το 2015. Σύμφωνα με το δίκτυο ΤΜΖ, ο θάνατος του. Οι αστυνομικοί έλαβαν μια κλήση το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου στις 10 το πρωί για έναν θάνατο σε μια κατοικία. Όταν έφτασαν βρήκαν έναν 55 χρονο άνδρα νεκρό.Σύμφωνα με την αστυνομία ναρκωτικά, αλκοόλ, ή λήψη φαρμάκων δεν αποτέλεσαν παράγοντες για το θάνατο του Howe εφόσον δεν υπήρχαν σχετικά ευρήματα.
• Η εφημερίδα Indianapolis Star δημοσίευσε μία λεπτομερή αναφορά σχετικά με περιστατικά που έχουν συμβεί στην φυλακή Marion County, όπου μεταξύ άλλων εκεί κρατούντο κι ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Iced Earth, Jon Schaffer. Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Schaffer κρατείτο σε διοικητικό διαχωρισμό, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του και του high-profile του. Παρ΄ όλο που δεν είχε καμία επαφή με άλλους κρατούμενους, ούτε απομακρύνθηκε ποτέ από το διοικητικό διαχωρισμό, ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι έγινε στόχος απειλών θανάτου και επίθεσης με ανθρώπινα περιττώματα, ενώ ήταν πίσω από τα κάγκελα κι ο ίδιος ο Schaffer ισχυρίζεται πως πέρασε "δύο μήνες στην κόλαση"  φυλακισμένος μετά τη σύλληψή του για τη συμμετοχή του στις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Αρχικά αντιμετώπισε προβλήματα με τον συγκρατούμενό του κι άλλαξε κελί. Τον Απρίλιο, ο Schaffer ομολόγησε την ενοχή του για το ρόλο του στις ταραχές στο Καπιτώλιο, στο πλαίσιο της συμφωνία συνεργασίας με την κυβέρνηση. Αρχικά είχε κατηγορηθεί για έξι εγκλήματα αλλά παραδέχτηκε την ενοχή του για μόνο δύο, τα οποία είναι η παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας του Κογκρέσου και η καταπάτηση απαγορευμένης περιοχής του Καπιτωλίου ενώ ήταν οπλισμένος με επικίνδυνο όπλο. Η πρώτη κατηγορία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια ενώ η δεύτερη με φυλάκιση έως 10. Σύμφωνα με το CNN, οι κατήγοροι αλλά και οι δικηγόροι του Schaffer, συμφώνησαν σε προτεινόμενη ποινή φυλάκισης τα τριάμισι με τεσσεράμισι χρόνια, ανάλογα με το πόσο αποδοτική θα είναι η συνεργασία του με την κυβέρνηση, ενώ ο Εισαγγελέας συμφώνησε να μην αντιταχθεί στην απελευθέρωση του Schaffer κατά τη φάση καταδίκης, αφού ο κατηγορούμενος  συμφώνησε να συνεργαστεί με τους ανακριτές και ενδεχομένως να καταθέσει σε σχετικές ποινικές υποθέσεις, ενώ σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια του Schaffer, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί αργότερα να παροτρύνει τον δικαστή να επιδείξει επιείκεια κατά την καταδίκη του.


• Την επιστροφή του Deen Castronovo στους Journey ανήγγειλε μέσω των social media ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Neal Schon. Το συγκρότημα θα παίζει με 2 ντράμερς, δηλαδή θα κρατήσει και τον Narada Michael Walden. Ο χρυσόδετοςκι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του Κλασικού rock μας θυμίζει ότι ο Castronovo ήταν μέλος των Journey από το 1998 έως και το 2015, όπου κι απολύθηκε μετά τη σύλληψή του με τις κατηγορίες βιασμού και επίθεσης.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου