LIVE AT READING (1981): Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ BRUCE DICKINSON ΜΕ ΤΟΥΣ SAMSON

 

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τρίτου studio άλμπουμ τους, Shock Tactics(1981), οι Samson (Paul Samson κιθάρα), Chris Aylmer μπάσο και Mel Gaynor ντραμς) εμφανίζονται στο Reading Festival, με τον Bruce Dickinson να έχει πάρει ήδη την απόφασή του να αποχωρήσει.
Αν και ποτέ οι Samson δεν ήταν από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, με το μόνο studio άλμπουμ που μου άρεσε να είναι το Before the Storm με τραγουδιστή τον Nicky Moore, το Live at Reading '81 παρουσιάζει μια καλή πλευρά του συγκροτήματος και οι καλές κριτικές που πήρε τόσο ο δίσκος όσο και η εμφάνισή τους στο φεστιβάλ ήταν παρά πάνω από καλές. Τραγούδια σαν τα “Big Brother”, Vice Versa” και “Bright Lights”, στη νlive μορφή τους παίρνουν άλλη διάσταση και τους βοηθούν να αφήσουν μια καλή εικόνα. Αλλά έως εκεί. Ο μπασίστας των Iron Maiden, Steve Harris και ο μάνατζερ Rod Smallwood ήταν στο κοινό παρακολουθώντας τον Bruce Bruce όπως ονομαζόταν τότε, σαν ένα βασικό υποψήφιο για τη θέση του Paul Di’Anno. Τα  9 τραγούδια του άλμπουμ προέρχονται από τα πρώτα 3 studio άλμπουμ τους με τον Bruce Dickinson να ξεχωρίζει με την ερμηνεία του, αφού σαν συνθέσεις είναι μέτριες. Το δέκατο είναι το “Gravy Train” που στο Before the Storm το ηχογράφησαν με τίτλο “I ll be Around”. Για τους συλλέκτες των Iron Maiden αλλά και του NWONHM, το Live at Reading'81 είναι πολύ καλό, κυρίως λόγω της ερμηνείας του Dickinson.  Η ηχογράφησή του έγινε το 1981 αλλά το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1990!
Πάντως εγώ τότε, το είχα αγοράσει λόγω εξώφυλλου!!!!


TRIVIA
Το Live at Reading '81 έχει επανακυκλοφορήσει πολλές φορές με διαφορετικό εξώφυλλο από διαφορετικές εταιρείες. Μια από αυτές ήταν και η Air Raid label (2000) του Bruce Dickinson!

TRIVIA


To Live at Reading 1981 ήταν το δεύτερο Live τους αφού είχε προηγηθεί το Thank You and Goodnight (1985).


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

17/8/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου