VAVOURA BAND VIDEO STORY


Οι Vavoura Band είναι άμεσα δεμένοι με την ιστορία και εξέλιξη του ελληνικού hard rock. Σχηματίστηκαν το 1976 από τον μπασίστα/τραγουδιστή Johnny Vavoura και τον κιθαρίστα  Γιάννη Δρόλαπα, συνοδευόμενοι από προσωρινούς ντράμερ. Το 1977 δίνουν την πρώτη συναυλία τους στο Σινέ Ανεμώνη ενώ η εμφάνισή τους συμπίπτει με την γενικότερη εξέλιξη του ελληνικού αγγλόφωνου hard rock και την ταυτόχρονη παρουσία των Socrates Drank the Conium, που μαζί έδωσαν πνοή στο δυνατό κίνημα του αγγλόφωνου rock στη χώρα μας (σ.σ. τότε το ελληνόφωνο rock ήταν πολύ περιορσιμένο).  Οι Vavoura Band συνέχισαν τις εμφανίσεις τους στα clubs της Πλάκας και στο Κύτταρο με τον Johnny να πηγαίνει στην Αγγλία και να φέρνει με πολύ κόπο μηχανήματα και εξοπλισμό συναυλιών (ενισχυτές, κονσόλες και ηχεία) τα οποία χρησιμοποιούν στις εμφανίσεις τους, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονο και την ηχητική υποστήριξη συναυλιών, όπως την ιστορική συναυλία του Δημήτρη Πουλικάκου στο “Live στου Ζωγράφου».
Το 1979, χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει δίσκο, εμφανίζoνται σ΄ένα κατάμεστο Sporting (σ.σ. περισσότεροι από 3.000 θεατές, αφού χρησιμοποιούσαν και το παρκέ τού γηπέδου!) και εμφανίζονται σαν support στην συναυλία του Tom Robinson στην Αθήνα.

Το 1980 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για το συγκρότημα, αφού οι κυκλοφορούν  το πρώτο τους single (μικρός δίσκος), στην εταιρεία του Δημήτρη Κερασιώτη, Happening, που περιελάμβανε τα “All alone”, “Vana G. Vanna” και “The junkie” με τον Βαγγέλη Βέκιο στα ντραμς. Περιέργως, εκείνη την εποχή που ήταν πολύ δημοφιλείς δεν ηχογράφησαν μεγάλο δίσκο (LP Long Playing). Το 1982 συμμετέχουν στον πιο ιστορικό δίσκο συλλογή της ελληνικής δισκογραφίας, το Happening ’82 με τα τραγούδια “Dead End” και “Koridallos Jail Blues”! Το πρώτο άλμπουμ τους κυκλοφορεί πολύ αργά κι είναι το Live the Early Days(2003) που περιέχει ηχογραφήσεις από πρόβες τους και live. Ακολούθησε το Τώρα το Λένε Ethnic-Soundtracks For Films (2004), ενώ ο Johnny παίζει και με τους Cadillacs, ένα rock’n’roll σχήμα. Στο σημερινό Video Από Το Παρελθόν, τιμούμε τους Vavoura Band με τα video “Rock me baby” από το 1992 και μια σπάνια εμφάνιση-βιογραφία τους στην ΕΤ3 με καλό ήχο αλλά μέτρια έως κακή εικόνα (μεταφορά από VHS) αλλά πάλι καλά που διασώθηκε. Πιο αντιπροσωπευτικό, είναι το ηχητικό Ain’t the Junkie από το single τους που δεν έχει εικόνα αλλά είναι…Vavoura Band.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

23/5/21
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου