NEWS OF THE WORLD (26/3/21)


• Η Sonicbond Publishing κυκλοφόρησε το βιβλίο του Steve Pilkington, Uriah Heep In The 1970s, με εκτενή αναφορά στην ιστορία του συγκροτήματος την πρώτη εξαιρετικά σημαντική δεκαετία του συγκροτήματος, όταν η βασική σύνθεσή τους ήταν  Box/Hensley/Byron/Kerslake/Thain, με τις όποιες αλλαγές έγιναν. Το βιβλίο προλογίζει ο πρώτος τους μπασίστας Paul Newton, ενώ στις σελίδες του υπάρχει ανάλυση-παρουσίαση της καριέρας τους ανά χρονιά! Ο Pilkington είναι μουσικός δημοσιογράφος του περιοδικού Rock Society, γράφει στο rock web site Velvet Thunder και έχει την ιντερνετική εκπομπή "A Saucerful Of Prog".
• Για μια ακόμα φορά ο Kirk Hammett θα παίξει σε δίσκο του Carlos Santana. Το τραγούδι τιτλοφορείται "Blessings And Miracles" κι εκτός από τον Hammett στο νέο άλμπουμ του Carlos παίζουν και οι Steve Winwood και ο τραγουδιστής των Living Colour, Corey Glover. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για το νέο άλμπουμ αλλά ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Hammett είχε παίξει και στο άλμπουμ του Santana, "All That I Am"(2005).
 • Οι Beatles έχουν διασκευαστεί ουκ ολίγες φορές από hard/heavy συγκροτήματα;. Ακούστε την πολύ καλή διασκευή των Saxon στο Paperback Writer που έχει συμπεριληφθεί στο καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο Inspirations που κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου.


• Τη συναυλία τους στο Gramercy Theatre της Νέας Υόρκης θα κυκλοφορήσουν οι Armored Saint σε dvd όπου περιέχει ολόκληρο το άλμπουμ τους "Symbol Of Salvation". Τίτλος του DVD, "Symbol Of Salvation Live Tour 2018".
• O ομοσπονδιακός δικαστής, αρνήθηκε την απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη και κιθαρίστα των Iced Earth, Jon Schaffer, σχετικά με τα γεγονότα του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου. Ο Schaffer, βρίσκεται σε φυλακή της Washington, όπου κρατείται χωρίς τη δυνατότητα να βγει με εγγύηση, κατηγορούμενος για έξι ομοσπονδιακά ποινικά αδικήματα. Ο δικηγόρος του στην ουσία ζήτησε μεταμέλεια, λέγοντας ότι έκανε λάθος με την εκεί παρουσία του η οποία σύμφωνα με το δικηγόρο δεν κράτησε πάνω από 60 δευτερόλεπτα και σίγουρα έκανε πολύ μεγάλο λάθος που έφερε μαζί του spray για αρκούδες(!!!), αλλά ήταν κατηγορηματικός πως το κουβαλούσε μαζί του για τη δική του προστασία. Ο δικαστής, δεν δέχτηκε τα επιχειρήματα της πλευράς του Schaffer, αφού πιστεύει ότι όντως αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία και παρέμεινε στη φυλακή.
• Οι prog rockers Kayak έχουν καινούργιο άλμπουμ που τιτλοφορείται Out of this World και θα κυκλοφορήσει από την InsideOut στις 7 Μαϊου. Δείτε κι ακούστε το πρώτο video single με τίτλο Waiting που μoιάζει πολύ με Bowie. To Out Of This World θα κυκλοφορήσει σε CD digipak και 2LP + CD.
•  Μιλώντας στο περιοδικό Record Collector, ο ντράμερ των Queen, Roger Taylor είπε ότι το 1981 όταν ηχογραφούσαν με τον David Bowie το single Under Pressure, αρχίσαν να τζαμάρουν με «ότι του ερχόταν στο μυαλό». Και μεταξύ αυτών που έπαιξαν για τους εαυτούς τους, όπως λέει, ήταν τα τραγούδια NSU και I Feel Free των Queen των οποίων ο Brian May είναι μέγας θαυμαστής. Πιθανολογεί ΄τοι εκείνες οι ηχογραφήσεις να έχουν ηχογραφεί και να υπάρχουν σε κάποια ταινία!
• Για άλλη μια φορά το βινύλιο εκπλήσσει με τις πωλήσεις του 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι οι υψηλότερες από τις αρχές της δεκαετίας του '90, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία (BPI). Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, 1 στα πέντε (18%) όλων των άλμπουμ που αγοράστηκαν το 2020 ήταν βινύλιο, με συνολικές πωλήσεις 4.800.000 αντίτυπα και το κυριότερο οι πωλήσεις του να δείχνουν σταδιακή αύξηση σε σχέση με τα στοιχεία του 2019. Σε αυτό βοήθησαν οι καμπάνιες Love Record Stores, Record Store Day και National Album Day που έστειλαν τον κόσμο στα έστω πλέον λίγα δισκοπωλεία αλλά και εξειδικευμένες αλυσίδες καταστημάτων. Σύμφωνα με τον Δ/ντα Σύμβουλο της BPI, σημαντικό ρόλο στην αύξηση έπαιξε η πανδημία όπου ο κόσμος αγόρασε διαδικτυακά καθώς η σύγχρονη τεχνολογία μάλλον θα λειτουργούσε αρνητικά στις αγορές βινύλιο αλλά και κασέτας(!)  όμως η αύξηση των πωλήσεων δείχνει  τη διαχρονική γοητεία των συλλεκτικών φυσικών μορφών. Το Top 10 των άλμπουμ βινύλιο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Μ.Βρετανία είναι 1. Fleetwood Mac – Rumours, 2. Oasis – What’s The Story, Morning Glory? 3. Amy Winehouse – Back To Black, 4. Harry Styles – Fine Line, 5. Kylie Minogue – Disco, 6. AC/DC – Power Up, 7.Nirvana – Nevermind, 8. Queen – Greatest Hits, 9. Idles - Ultra Mono, 10. Artic Monkeys – Royal Albert Hall. 

  •  Δείτε το video single των Κυπρίων Stonus. Το τραγούδι τιτλοφορείται Evil Woman απο το EP Seance.

 .



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου