ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΒΙΕΝΝΗΣ


Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Καθόμαστε στην τηλεόραση να δούμε τα πρωτοχρονιάτικά εορταστικά προγράμματα που έχουν ετοιμάσει τα κανάλια. Το Mega έχει τον Ρόκκο.Το γύρισα σε χρόνο ρεκόρ. Το Open τον Κοντολάζο(!), Ηλία Βρεττό, Κωνσταντίνα, Χριστίνα Μαραγκόζη. Έκανα νέο ρεκόρ γυρίσματος καναλιού. Ο ΣΚΑΙ τον Πλούταρχο που ποτέ «δεν μου είπε κάτι». Το STAR την υπέρ παραγωγή Dancing With The Stars που έχει την ικανότητα να κρατήσει τον τηλεθεατή και η ΕΡΤ τον Κωστή Μαραβέγια και την εκπομπή του Δυνατά με καλεσμένους τους Πάνο Μουζουράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δημήτρη Μοθωναίο, Θανάση Αλευρά και Τόνια Σωτηροπούλου, που σαν αισθητική ήταν πιο κοντά σε εμένα σε σχέση με τα προηγούμενα. Περάσαμε το βράδυ κάνοντας zapping μεταξύ Μαραβέγια και Dancing With The Stars για να φθάσει η επίμαχη ώρα εμφάνισης του Ρουβά, από το parking του Λυκαβηττού, το οποίο στοίχησε στους Αθηναίους δημότες 215.000€. Εδώ ο Δήμαρχος πέταξε στον αέρα 2.000.000€ για να καταστρέψει την Πανεπιστημίου με αισθητική που μόνο ψυχολόγοι μπορούν να εξηγήσουν, στα 215.000€ θα κολλάγαμε;
Το υπόλοιπο της βραδιάς πέρασε με την τηλεόραση κλειστή και τα επιτραπέζια παιγχνίδια να κυριαρχούν.
Την επομένη, 1η Ιανουαρίου, είμαστε καλεσμένοι σ ένα σπίτι όπου η τηλεόραση έπαιζε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, που μεταδίδει παραδοσιακά η ΕΡΤ εδώ και δεκαετίες κι αμφιβάλω πόσοι τη βλέπουν. Μπόρεσα και την παρακολούθησα σχεδόν ολόκληρη και με ντροπή σκέφτηκα πόσο μακριά ήταν οι Κοντολάζοι, Βρεττοί, Ρόκκοι και τα ακροβατικά(!) χορευτικά του  Dancing With The Stars.  Για διαφορά αισθητικής δεν το συζητώ. Ακόμα και πολιτισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ τα κλασικά εορταστικά προγράμματα που ΘΕΛΕΙ ο κόσμος. Αυτά θέλει, αυτά του δίνουν και χειροκροτεί! Ελάχιστοι νομίζω θα είδαν κι άκουσαν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης όταν λίγες ώρες πριν αυτό που πρεσβεύουμε σαν πολιτισμό(!), ξεχυνόταν μέσα στα σπίτια μας. Καλή Χρονιά με υγεία και τύχη!
 Υ.Γ.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, την αλλαγή του χρόνου στην ΕΡΤ με την επίμαχη εμφάνιση του Ρουβά, παρακολούθησαν το 21,6% πριν τα μεσάνυχτα και 22.8% αμέσως μετά!!! Κατά τα άλλα, διαφωνούσαν με τα χρήματα!


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Δεν είναι είναι μόνο η μουσική, είναι και τα απίστευτα βίντεο που βάζουν ενδιάμεσα!! Η μόνη παραφωνία είναι, ότι στον Γαλάζιο έπρεπε να βάζουν την σεκάνσ από το "2001: Space Odyssey"!!!

    https://youtu.be/0ZoSYsNADtY

    ΑπάντησηΔιαγραφή