ΟΙ DEEP PURPLE ΤΟ 1972 ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ GILLAN KAI BLACKMORE ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!


 Σπάνιο footage από εμφάνιση των Τιτανοτεράστιων στη γερμανική τηλεόραση (Φεβρουάριο 1972), ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ Machine Head. Προσέξτε ότι  σε ένα κλειστό γήπεδο στην πόλη Boeblingen (την πατρίδα της Mercedes Benz), λίγο έξω απ' τη Στουτγκάρδη. έχουν μπει περί τα 6000 άτομα (θυμίζει εποχές Jamming). Μάλιστα, όπως λέει ο εκφωνητής, η Αστυνομία άνοιξε τις πόρτες λίγο πριν την έναρξη και μπήκαν άλλοι 1000! Η συναυλία ξεκίνησε στις 8 μμ, με ένα support group, που ο εκφωνητής δεν αναφέρει ποιο είναι. Οι Deep Purple (οι "ημίθεοι", κατά τον εκφωνητή, Τιτανοτεράστιοι καθ 'ημάς) εμφανίστηκαν στις 10 μμ ακριβώς (όπως ήταν προγραμματισμένο) και έπαιξαν μιάμιση ώρα! Προσέξτε το μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά στιγμιότυπα των Gillan-Blackmore να γελούν μεταξύ τους (πρωτοφανές)!
Στο δεύτερο clip υπάρχει μια εμφάνισή τους από τη γερμανική τηλεόραση και πάλι από το Φεβρουάριο του 1972 , προφανώς για την προώθηση του αναμενόμενου άλμπουμ Machine Head(σ.σ. η Γερμανία ήταν μετά τη Μ.Βρετανία η χώρα που οι Τιτανοτεράστιοι ήταν πολύ δημοφιλής).  Παίζουν live στο studio και κάπου ο Gillan ξεχνάει τους στίχους και λέει τα ονόματα των Steve McQueen Mickey Mouse!!!! Το ψυχεδελικό background το αφήνω ασχολίαστο.



ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Δικαιόπολις για τη βοήθεια του!


14/2/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Μα πού τα βρίσκει ο Νώντας! Καταπληκτικά και τα δύο βίντεο!

    Να κάνω μόνο μια διόρθωση στο πρώτο βίντεο: Δεν μαζεύονται 500 άτομα στο στούντιο, μαζεύονται 6.000 παιδιά (12-20 χρονών, λέει ο εκφωνητής) σε ένα κλειστό γήπεδο στην πόλη Boeblingen (την πατρίδα της Mercedes Benz), λίγο έξω απ' τη Στουτγκάρδη. Μάλιστα, όπως λέει ο εκφωνητής, η Αστυνομία άνοιξε τις πόρτες λίγο πριν την έναρξη και μπήκαν άλλοι χίλιοι! Δεν συμβαίνουν μόνον σ' εμάς αυτά, δηλαδή!
    Η συναυλία ξεκίνησε στις 8 μμ, με ένα support group, που ο εκφωνητής δεν αναφέρει ποιο είναι. Οι Deep Purple (οι "ημίθεοι", κατά τον εκφωνητή) εμφανίστηκαν στις 10 μμ ακριβώς (όπως ήταν προγραμματισμένο) και έπαιξαν μιάμιση ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή