DELUXE ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ «A STING IN THE TALE” ΤΩΝ TEN YEARS AFTER / 50th ANNIVERSARY ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ CAT STEVENS, TA MONA BONE JAKON KAI TEA FOR THE TILERMAN

Το πρόσφατο studio άλμπουμ τους "A Sting In The Tale"(2017) θα επανακυκλοφορήσουν σε deluxe έκδοση οι Ten Years After. H επανακυκλοφορία του θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου κι εκτός από τα 12 studio τραγούδια θα υπάρχουν και 4 ακόμα live ένα εκ των οποίων θα είναι το κλασικό "I'd Love To Change The World", όλα ηχογραφημένα στο Erfurt της Γερμανίας. Οι Ten Years After έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τα τέλη της δεκαετίας του 60, αλλά η εμφάνισή τους στο Woodstock ήταν αυτή που τους έκανε γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Από τα κλασικά μέλη συνεχίζουν  ο ντράμερ Ric Lee, ο οργανίστας Chick Churchill με την προσθήκη του κιθαρίστα Marcus Bonfanti και του μπασίστα  Colin Hodgkinson ( Chris Rea, Alexis Korner, Whitesnake, Jon Lord, Paul Butterfield, The Spencer Davis Group, Pete York,  Rocket 88., Ten Years After). Σύμφωνα με τον Ric Lee, ο τίτλος "A Sting In The Tale" αντανακλά το συναίσθημα που ήθελαν να μεταδώσουν οι Ric και Chick Churchill στο live άλμπουμ του 2015 "The Name Remains The Same". Μέσα από τη νέα σύνθεση τους, η μουσική συνεχίζει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει πενήντα χρόνια μετά αλλά ο ήχος τους θα είναι πάντα ριζωμένος με τον τρόπο που άνοιξε το δρόμο στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της δεκαετίας του '70 και δεν θα ξεχάσει ποτέ την απίστευτη κληρονομιά του που είναι το blues.

Δύο ακόμα άλμπουμ από την κλασική δισκογραφία του ελληνοκύπριου Cat Stevens θα κυκλοφορήσουν στις 4 Δεκεμβρίου σε remastered επανεκδόσεις αλλά και σε deluxe box sets. Πρόκειται για τα Mona Bone Jakon(1970) που αν και δεν γνώρισε επιτυχία όταν κυκλοφόρησε, «έβγαλε» μια μεγάλη επιτυχία, το κλασικό  ‘Lady D’Arbanville’ με το οποίο τον μάθαμε στη χώρα μας καθώς και το Tea for the Tillerman (1970) που κυκλοφόρησε 7 μήνες μετά το Mona Bone Jakon, δισκογραφική τακτική πολύ διαδεδομένη τότε. Και τα 2 άλμπουμ τον βοήθησαν να καθιερωθεί σαν ένας από τους καλύτερους folk ballad ερμηνευτές, ένα είδος πολύ διαδεδομένο εκείνη την εποχή. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock, μας θυμίζει ότι το άλμπουμ Tea for the Tillerman περιέχει τις 2 επιτυχίες ‘Mathew and Son’και ‘Wild World’.


 Και τα δύο άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσουν σε remastered 2CD deluxe sets, μονό CD, βινύλιο αλλά και deluxe box sets με την επίβλεψη των καινούργιων μίξεων από τον αρχικό παραγωγό Paul Samwell-Smith! Κάθε box set θα περιέχει το άλμπουμ blu-ray με hi-res stereo των καινούργιων μίξεων, videos από τηλεοπτικές εμφανίσεις του αλλά και κάθε box set θα περιέχει από ένα 12-inch EP με live ηχογραφήσεις. Φυσικά θα περιέχονται αναμνηστικά από περιοδείες, Δελτία Τύπου της πρώτης κυκλοφορίας του δίσκου, ένα flyer από το Plumpton Jazz and Blues του 1970, ένα αυτοκόλλητο της περιοδεία εκείνης της χρονιάς και άλλα διαφημιστικά. Και τα δύο άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσουν στις 4 Δεκεμβρίου 2020.


28/1/21


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Το "Tea for the Tillerman" περιείχε όχι δύο, αλλά έξι (!) μεγάλες επιτυχίες: Στην πρώτη πλευρά είχε απανωτά "Where Do the Children Play", "Hard Headed Woman", "Wild World" και "Sad Lisa", ενώ στη δεύτερη ξεχώριζε μακράν το "Father and Son", αλλά υπήρχε και το διαμαντάκι "Into White" (που το τραγούδησε και η Carly Simon).
    Το "Matthew and Son" είναι πολύ προγενέστερο. Μάλλον έγινε μπλέξιμο με το "Father and Son".

    ΑπάντησηΔιαγραφή