ROCK INCIDENT 154: ΜΙΑ ΠΑΧΙΑ ΚΥΡΙΑ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ ΚΙ ΟI YES ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ


 Στο καινούργιο τεύχος του αγγλικού περιοδικού Rock Candy, o κιθαρίστας των YES (σ.σ. εκείνη την εποχή) Trevor Rabin περιγράφει τον απίστευτο λόγο που η περιοδεία του 1983 όπου θα περιόδευαν για το πετυχημένο άλμπουμ τους "90125" κινδύνευσε να ματαιωθεί εξ αιτίας ενός ατυχήματος.
"Βρισκόμαστε στην πισίνα ενός ξενοδοχείου στο  Miami πίνοντας σαμπάνια και γιορτάζοντας τη μεγάλη επιτυχία του single 'Owner Of A Lonely Heart'" (No1 Αμερική) όταν κοντά μου βρισκόντουσαν νερά που είχαν πεταχτεί έξω από την πισίνα. Ξαφνικά πέρασε μια παχιά γυναίκα, γλίστρησε στα νερά και έπεσε επάνω μου με αποτέλεσμα να σπάσει η σπλήνα μου(!!!) και φυσικά να χρειαστεί να μεταφερθώ αμέσως σε νοσοκομείο. Μου έκαναν εγχείρηση και φυσικά για κάποιες εβδομάδες ήμουν εκτός δράσης με κίνδυνο να ακυρωθεί ολόκληρη η περιοδεία που θα προωθούσε τον πιο πετυχημένο εμπορικά δίσκο μας. Ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα κι η περιοδεία ξεκίνησε. Το ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, σχεδόν βάζεις τα γέλια αν σκεφτείς τη σκηνή αλλά όταν έμαθα ότι είχα σκιστεί η σπλήνα μου είχα φοβηθεί πολύ» λέει ο Rabin στον Malcolm Dome.  
Το άλμπουμ 90125 που πήρε το όνομά του από τον αριθμό καταλόγου το που του έδωσε η εταιρεία , σταμάτησε στο Νο 16 του βρετανικού chart και στο Νο 5 του αμερικάνικου με το single του 'Owner Of A Lonely Heart'" να πηγαίνει έως το Νο1 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων και φυσικά να γίνεται η μεγαλύτερη επιτυχία, τους, η οποία μουσικά δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο των Yes της δεκαετίας του 70, όταν μεγαλούργησαν.

Στη φωτό ο Rabin είναι ο πρώτος από δεξιά.

A.Ρ.

28/11/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου