ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ RAMMSTEIN, KAYAK KAI MAGMA

 

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1995, δηλαδή πριν 25 χρόνια κυκλοφορούσε το πρώτο άλμπουμ των Rammstein με τίτλο "Herzeleid" κι άλλαζε το τοπίο. Άλλη αισθητική, άλλη προσέγγιση μουσικής, διαφορετικοί στίχοι, ένας άλλο κόσμος. Η καινούργια επετειακή  έκδοση του άλμπουμ για τα 25 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία του, τιτλοφορείται "Herzeleid (XXV Anniversary Edition - Remastered)" και θα είναι διαθέσιμη στις 4 Δεκεμβρίου 2020 με το αρχικό track listing στην έκδοση του μονού CD, ενώ θα υπάρξει deluxe digipack έκδοση, όλες φυσικά remastered με HD ήχο. Η έκδοση του βινύλιου θα είναι διπλή 180 γρμ, σε μαύρο χρώμα και όλες οι εκδόσεις θα περιέχουν ένθετο. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε από εδώ http://www.rammstein.lnk.to/Herzeleid_25
Οι Kayak είναι ένα από τα πιο γνωστά ολλανδικά progressive συγκροτήματα με πλούσια δισκογραφία. Το συγκρότημα »είδε»να επανεκδίδεται σε βινύλιο το άλμπουμ του Phantom Of The Night (1978) όταν η σύνθεσή τους ήταν Edward Reekers τραγούδι, Johan Slager κιθάρα, ο γνωστός από τους Camel οργανίστας Ton Scherpenzeel, ο μπασίστας Peter Scherpenzeel κι ο ντράμερ Max Werner. Το Phantom Of The Night περιέχει τη μεγαλύτερη επιτυχία τους σε single στη χώρα τους, το Ruthless Queen (Νο6 Ολλανδία). Η καινούργια έκδοση του βινύλιου είναι στα 180γρμ., remastered και περιέχει ένθετο με πληροφορίες.


Το live άλμπουμ των Γάλλων Magma Bourges, 1979 που αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 2008, θα επανακυκλοφορήσει  remastered με τίτλο Akt XV: Bourges 1979 με ήχο από τις αυθεντικές ταινίες στις οποίες ηχογραφήθηκε. Το cd θα είναι διπλό και περιέχει ηχογραφήσεις που έγιναν μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους Attahk (1978) όπου στον ήχο τους χρησιμοποίησαν στοιχεία funk, rhythm and blues, soul αλλά και progressive. Για όσους διαβάζουν με σκεπτικισμός αυτές τις γραμμές, ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το γαλλικό συγκρότημα των Magma σχηματίστηκε το 1969 στο Παρίσι από τον Christian Vander, με ήχους progressive αλλά και ηλεκτρονικούς. Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν μια ιδιαίτερη προσέγγιση στη μουσική αλλά και στην κοινωνία, αφού είχαν δημιουργήσει δική τους γλώσσα(!) και καταγόντουσαν από τον πλανήτη Kobaïa.


25/11/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου