NEWS OF THE WORLD (9/6/20)

• Ένα EP με 5 live ηχογραφημένα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο Rock And Roll Hall Of Fame το Μάρτιο του 2019 θα κυκλοφορ5ήσουν οι Def Leppard. Το EP αυτό είναι η φετινή συμμετοχή τους στη "Record Store Day" που θα γίνει στην Αμερική στις 29 Αυγούστου. Οι τίτλοι των 5 τραγουδιών είναι "Hysteria", "Rock Of Ages", "Photograph", "Pour Some Sugar On Me"(σ.σ. όλα super hits) και τη διασκευή τους στη μεγάλη επιτυχία των Mott the Hoople All The Young Dudes όπου μαζί τους παίζουν οι Brian May και Ian Hunter! Το EP τιτλοφορείται "Rock & Roll Hall Of Fame" θα κυκλοφορήσει μόνο σε βινύλιο σε 4.000 αντίτυπα.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μπασίστας των Sweet, Steve Priest χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του. Ο Priest ήταν μέλος των Sweet από την αρχή της καριέρας τους και συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους.
• Οι Kansas παρουσίασαν ένα  πολύ εντυπωσιακό video για το καινούργιο τραγούδι τους "Jets Overhead".
• Την κυκλοφορία του cd/βινύλιου "The Lost Songs: 1978-1981" ανήγγειλε ο Don Dokken. Η «νέα» κυκλοφορία θα περιέχει τραγούδια που ηχογράφησε το συγκρότημα των Dokken παλαιότερα και δεν είχαν συμπεριληφθεί στα άλμπουμ τους. Όπως είπε, όταν τα ηχογράφησε ήταν 23 ετών και η φωνή του έμοιαζε με αυτή του Mickey Mouse."Η κυκλοφορία του "The Lost Songs: 1978-1981" έγινε στις 29 Μαϊου. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι τελευταίο studio άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το "Broken Bones" (2012) και ήδη το συγκρότημα υπέγραψε στην καινούργια δισκογραφική εταιρεία Silver Lining Music, που ανήκει στον Thomas Jensen, ο οποίος είναι ένας από τους ιδρυτές του Wacken Open Air festival.
• Τη μη λογοκριμένη έκδοση του video της μεγάλης επιτυχίας τους "Jeremy", παρουσίασαν οι Pearl Jam. To video ήταν σε σκηνοθεσία Mark Pellington και είχε συμπεριληφθεί στο πρώτο-πολύ καλό άλμπουμ τους- "Ten"(19910. Η λογοκρισία είχε κόψει τη σκηνή όπου ο ηθοποιός  Trevor Wilson, βάζει ένα πιστόλι στο στόμα του.

• Όλοι βγάζουν βιβλίο αυτοβιογραφία, να μη βγάλει και ο πρώην ντράμερ των Skid Row και Saigon Kick, Phil Varone; Η αυτοβιογραφία του με τίτλο "30 Yrs A Drummer". Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα συνοδεύεται απόcd αλλά και ταινία!!!
• Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ντράμερ των Misfits, Joey Image. Ήταν 63 ετών και δεν ανακοινώθηκαν τα αίτια θανάτου του. Δυστυχώς υπήρξε και ‘άλλη μια απώλεια, αυτή της τραγουδίστριας Sally Kato των Smashed Gladys. Η Cato είχε συμμετάσχει και στα 2 άλμπουμ τους, τα Smashed Gladys (1985) και Social Intercourse (1988).
• Δείτε αυτή τη σπάνια video εγγραφή των Pink Floyd από τη γαλλική τηλεόραση το 1968. Η ασπρόμαυρη εικόνα, η μόδα της εποχής, η ψυχεδελική μουσική, οι αντιδράσεις του κόσμου, ένας αιώνας πίσω εποχή!

• Οι ιστορικοί Raven θα κυκλοφορήσουν το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο "Metal City" στις 18 Σεπτεμβρίου. Εν τω μεταξύ ο πρώην Kiss, Ace Frehley ετοιμάζει άλμπουμ με καινούργιο υλικό που θα κυκλοφορήσει το 2021. Κι ο ντράμερ των Alice Cooper (συγκρότημα)  Neal Smith θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ με παλαιότερα τραγούδια του και με τίτλο "Pop 85/95" κι όπως λέει ο τίτλος του, τα τραγούδια γράφτηκαν το διάστημα μεταξύ 1985 και 1995. Μέσα στο 2020 θα έχουμε και το καινούργιο άλμπουμ των Megadeth. Έτσι δήλωσε ο David Ellefson χωρίς να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες.

• Πέθανε ο βρετανός παραγωγός Rupert Hine, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Rush στα άλμπουμ "Presto" (1989) και "Roll The Bones" (1991) αλλά και με άλλα μεγάλα ονόματα όπως θα διαβάσετε πιο κάτω. Ήταν 72 ετών και δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του.  Ο Hine είχε ξεκινήσει την καριέρα του τη δεκαετία του 60 σαν μέλος του folk rock ντουέτου Rupert & David κυκλοφορόντας μόνο ένα μικρό δίσκο (single), όπου το σόλο κιθάρα το έπαιζε ένας νεαρός ονόματι Jimmy Page. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να προσπαθεί να κάνει καριέρα είτε μόνος του είτε σαν μέλος των  Quantum Jump όπου το μόνο που κατάφερε ήταν το 1979 να κάνει επιτυχία το τραγούδι “The Lone Ranger” (Νο 5 Μ.Βρετανία), με τους Quantum Jump. Όταν αποφάσισε να γίνει παραγωγός, τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα, αφού υπέγραψε πολύ σημαντικά άλμπουμ όπωςThe Other Side of the Mirror της Stevie Nicks, Getaway και Man on the Line του Chris De Burgh, τα Presto και Roll the Bones των Rush, Shuttered Room, Reach the Beach, Phantoms, Walkabout και Ink των Fixx, ενώ έκανε συνπαραγωγή στα πετυχημένα άλμπουμ της Tina Turner.  
• Ένα σπάνιο video από την εμφάνιση και μοναδική ερμηνεία του Ian Gillan στο Jesus Christ Superstar βρήκε στο διαδίκτυο ο Κώστας Θεοδωρακάκος και σας το παρουσιάζουμε.

  
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου