NEWS OF THE WORLD (13/5/20)

• Αλλαγή δεδομένων στους Judas Priest. Σύμφωνα με τον κιθαρίστα Richie Faulkner, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει αναλάβει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του συγκροτήματος, ο κιθαρίστας K.K. Downing, θα ήταν ευπρόσδεκτος αν επέστρεφε στο συγκρότημα! Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Downing είχε αποχωρήσει ή καλύτερα τον είχαν αποχωρήσει το 2011 με τελευταίο άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε ήταν το A Touch of Evil: Live (2009)και studio το Nostradamus(2008). Τα τελευταία νέα; Του ήταν η δημιουργία των KK’s Priest με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Tim "Ripper" Owens, του ντράμερ Les Binks (σ.σ. και οι 2 πρώην Judas Priest) και των A.J. Mills κιθάρα και Tony Newton μπάσο. Παράλληλα ο Faulkner δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι Judas Priest να δοκιμάσουν παίξουν live μέσω του Internet. Οι εξελίξεις στον κορονοϊο, οι ηλικίες των μελών του συγκροτήματος και απ ότι φαίνεται η καθυστέρηση να οργανωθούν συναυλίες όπως τουλάχιστον τις ξέραμε, οδήγησε το μεγάλο συγκρότημα σε μια τέτοια σκέψη που πάντως δεν είναι δεδομένη.
    • 72χρονος Ian Anderson αποκάλυψε ότι πάσχει από ανίατη  πνευμονική πάθηση, η οποία κατά εποχές εντείνεται και του κάνει τη ζωή δύσκολη. Τους τελευταίους 18 μήνες, η κατάστασή του έχει βελτιωθεί και γενικά η κατάστασή του είναι καλή. Ου γαρ έρχεται μόνο!
• "Chemical Rush" είναι ο, τίτλος του καινούργιου τραγουδιού των House of Lords, μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο "New World - New Eyes" που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου.
• $100.000 συγκέντρωσαν οι Pantera από τις πωλήσεις ενός t-shirt που σαν βάση είχε το εξώφυλλο του άλμπουμ τους "Vulgar Display Of Power" και συνοδεύονταν από τον στίχο "Be yourself, by yourself, stay away from me" από το τραγούδι τους “Walk”: Τα έσοδα, ουκ ολίγα, προσφέρθηκαν στο MusiCares COVID-19 Relief Fund για την έρευνα και την καταπολέμηση του ιού.
• Με τον κήπο του αποφάσισε να επιμεληθεί ο κιθαρίστας των Queen, Brian May και κατέληξε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στους γλουτούς και τελικά ρήξη γλουτιαίων. O May μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπηρικό καροτσάκι ενώ καθησύχασε τους fans ότι δεν πάσχει από κορονοϊό, λέγοντας ότι οι πόνοι είναι τόσο έντονοι που δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Να εξηγήσουμε ότι όταν λέμε «κήπος” στην περίπτωση του Brian May, εννοούμε μια αχανή έκταση!
• Δείτε το καινούργιο video του πρώην κιθαρίστα των Guns’n’Roses, Gilby Clarke που τιτλοφορείται "Rock N Roll Is Getting Louder". Tα γυρίσματα έγιναν στο club του Holywood Oh My Ribs και μαζί του παίζουν οι EJ Curse μπάσο(Silent Rage, White Lion) και ο ντράμερ Jimmy D'Anda (Bulletboys, George Lynch), ενώ στο δίσκο παίζουν ακόμα και οι Slim Jim Phantom (Stray Cats), Taime Downe (Faster Pussycat), Jimmy Herald (Hillybilly Hetald) and Teddy "Zig Zag" Andreadis (Guns’n’Roses, Alice Cooper).
• Τα θλίψη του για την απώλεια του Little Richard δημοσιοποίησε ο ντράμερ των Τιτανοτεράστιων, Ian Paice. "Το Σάββατο το βράδυ έφυγε η μεγαλύτερη ίσως φωνή του rock and roll. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει κι ακούσιέ πολλούς νεωτερισμούς  κι όλα προσέθεσαν κάτι, αλλά απώλειες όπως αυτή του Little Richard και των Elvis Presley και Chuck Berry, κανείς. Από την πρώτη στιγμή που τον άκουσα, με επηρέασε με την ερμηνεία του και δικαιολογημένα είναι ο εφευρέτης του rock and roll. Είχα την τύχη να παίξω μαζί του στις αρχές της δεκαετίας του 70. Έπαιζε σε μια πόλη κι εμείς (σ.σ. οι Deep Purple) εκείνο το βράδυ συνέπεσε να είμαστε στην ίδια πόλη και να μην παίζουμε. Με εντυπωσίασε το παίξιμό και η ερμηνεία του και στάθηκα ακόμα πιο τυχερός γιατί τον συνάντησα στα παρασκήνια». Αυτά που είπε ο ντράμερ των Τιτανοτεράστιων για τον Little Richard έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί ο Ian Paice δίνει συνεντεύξεις σπανιότατα!
• Στο προηγούμενο News of the World είχατε ακούσει το καινούργιο (πολύ μέτριο) τραγούδι των Deep Purple “Man Alive” Σήμερα δείτε το video που είναι καλύτερο από το …τραγούδι.
• Την επιστροφή του στους Lords of Black ανακοίνωσε ο Χιλιανός τραγουδιστής Ronnie Romero που είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα τον Ιανουάριο του 2019 για να αφοσιωθεί στους Rainbow.To συγκρότημα των Lords of Black βρίσκεται στο studio όπου τελειώνει το καινούργιο άλμπουμ του που τιτλοφορείται "Alchemy Of Souls - Part I" που θα κυκλοφορήσει αργά μέσα στη χρονιά. Εκτός από τους Lords of Black o Romero είναι τραγουδιστής στους Rainbow, Ferrymen και Vandenberg!

• Η κιθάρα με την οποία έπαιξε οι Curt Kobain στο περίφημο MTV Unplugged, αναμένεται να πωληθεί περί το ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η ηχογράφηση είχε γίνει το Νοέμβριο του 1993 και η κιθάρα με την οποία είχε παίξει εκείνη την ημέρα ήταν μια Martin D-18E του 1959, ενώ συνοδεύεται κι από μία πολυχρησιμοποιημένη θήκη, της οποίας ο χώρος αποθήκευσης περιέχει και μια μικρή τσάντα από σουετίνη, όπου λέγεται ότι ο Cobain έβαζε ηρωΐνη! Να σημειωθεί ότι το ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό που αναμένεται να πωληθεί η κιθάρα, είναι απλώς μια αρχική εκτίμηση για την εκκίνηση της δημοπρασίας. Το παγκόσμιο ρεκόρ για μια κιθάρα καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2019 όταν η μαύρη Fender Stratocaster του κιθαρίστα των Pink Floyd Ντέιβιντ Γκίλμουρ "έπιασε" 3,9 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Μόλις πέρυσι, η ζακέτα που φόραγε εκείνο το βράδυ του είχε πουληθεί σε τιμή ρεκόρ 334.000$. Η ακουστική κιθάρα του Kobain θα εκτεθεί στο κοινό στο Hard Rock Cafe του Piccadilly Circus στο Λονδίνο από τις 15 Μαΐου και στη γκαλερί Julien's Auctions στο Beverly Hills από 15-19 Ιουνίου.
• Καινούργιο video single έχουν και οι Within Temptation. Τίτλος του "Entertain You" και προέρχεται μέσα από το άλμπουμ τους "Resist" που έχει κυκλοφορήσει από το 2019.
• Ο Klaus Meine διέψευσε την οποιαδήποτε συμμετοχή ή προτροπή της CIΑ στη σύνθεση της μεγάλης επιτυχίας των Scorpions, “Wind of Change”.
• Την ίδια εποχή που AC/DC ανέβηκαν σε φορτηγό κι άρχισαν να κάνουν βόλτες στους δρόμους της Μελβούρνης για να βιντεοσκοπήσουν το video ""It's a Long Way to the Top", ο Robert Williams είχε κάνει το ίδιο για τα γυρίσμτα του video "Μη νομίζεις" (1976).






















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου