NEWS OF THE WORLD (28/2/20)

• 1η και 2α Ιουλίου 2020 θα διεξαχθεί το φετινό Chania Rock Festival στον κλασικό χώρο του, στον Προμαχώνας San Salvatore των Χανίων. Οι Sisters of Mercy είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται για το φετινό φεστιβάλ, για την Κυριακή 2 Αυγούστου. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση.
• Αμέσως μετά το τέλος της ευρωπαϊκής περιοδείας "50 Heavy Metal Years Tour" των Judas Priest, το συγκρότημα θα επισκεφτεί την Αμερική για μια σειρά εμφανίσεων που θα ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου  και θα τελειώσουν στις 17 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας. Εν των μεταξύ, υπάρχει κι ένα ευχάριστο όσο αφορά την υγεία του κιθαρίστα Glenn Tipton που φαίνεται ότι έχει επιστρέψει στις τάξεις τους μετά τη διάγνωση Parkinson.
• Η καταπληκτική δήλωση της εβδομάδας ανήκει στον Ozzy Osbourne, που χωρίς περιστροφές είπε ότι το καινούργιο άλμπουμ του "Ordinary Man" είναι το πρώτο που ηχογράφησε νηφάλιος! Παράλληλα είναι το πρώτο άλμπουμ του που πάει τόσο ψηλά στο βρετανικό chart και συγκεκριμένα στο No2 όταν το αμέσως προηγούμενό του ήταν το "Blizzard Of Ozz"(1980, Νο7). Ήδη το single "Under The Graveyard" έχει ξεπεράσει τα 15.000.000 streams ενώ το video τα 5.300.000 χτυπήματα στο YouTube.
• Δείτε το πρώτο video single που παρουσίασαν οι Body Count, του τραγουδιστή, ηθοποιού Ice T. Το τραγούδι έχει τίτλο “Bum-Rush" και περιλαμβάνεται στο καινούργιο δίσκο τους "Carnivore".
• Δυο άλμπουμ του David Bowie θα κυκλοφορήσουν τη φετινή Record Store Day που θα γιορταστεί στις 18 Απριλίου. Το πρώτο είναι το ακυκλοφόρητο Live I'm Only Dancing (The Soul Tour 74) που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του άλμπουμ του Diamond Dogs και θα είναι διαθέσιμο σε 2πλο βινύλιο και 2πλό cdon και το δεύτερο είναι  Changesnowbowie, που περιέχει πρόβες από τη συναυλία των 50ων γενεθλίων στο Μadison Square Garden.

• Σε μια εκμυστήρευσή του στο δημοσιογράφο Jimmy Kennel, ο Huey Lewis που τη δεκαετία του 80 έζησε μεγάλες επιτυχίες με το συγκρότημα του, τους Sports, αναφέρθηκε σε 2 μεγάλα του λάθη του παρελθόντος που του στοίχησαν πολλά χρήματα.«Ήταν λάθος η άρνησή μου στην Coca Cola για συμβόλαιο sponsoring. Εκείνη την εποχή, η Pepsi Cola είχε συμβόλαιο $50.000.000 με τον  Michael Jackson κι εμείς είχαμε μια μεγάλη επιτυχία με το ‘The Heart of Rock & Roll’. Μου προσέφεραν εκατομμύρια δολάρια τα οποία βλακωδώς αρνήθηκα. Μεγάλο μου λάθος». Και συνέχισε »το δεύτερο λάθος μου ήταν όταν συνάντησα τον Bob Dylan κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του  “We Are the World” του 1985, όπου ο Lewis τραγούδησε ένα στίχο που προοριζόταν για τον Prince που δεν πήρε μέρος στο τραγούδι. Αργότερα ο Dylan του έστειλε ένα τραγούδι του για να το συμπεριλάβει στον επόμενο δίσκο του κι ο Lewis το αρνήθηκε! «Πραγματικά δεν ξέρω τι σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή’ λέει σήμερα.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η ψυχεδελική ζωγράφος Bonnie MacLean, τα έργα της οποίας κόσμησαν δεκάδες αφίσες με ψυχεδελικό περιεχόμενο της δεκαετία του 60. Ο κύριος όγκος των έργων της δημιουργήθηκε το 1967 , ενώ αφίσες της διαφήμισαν συναυλίες των Doors, Jefferson Airplane και Who και σήμερα είναι συλλεκτικές.
• Δείτε τον ηθοποιό Jason Momoa,γνωστό από τις ταινίες“Aquaman”, “Conan” και “Game Of Thrones”, να ενσαρκώνει τον Ozzy στο video teaser του τραγουδιού “Scary Little Green Men”.
• Τις εμφανίσεις τους στο Las Vegas βιντεοσκόπησαν οι Def Leppard και θα τις κυκλοφορήσουν σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη θα περιλαμβάνει 2πλό DVD/4πλό CD και η δεύτερη 2πλό Blu-ray/4πλό CD. Τίτλος του London to Vegas και θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου.

• Προσωπικό άλμπουμ ετοίμασε ο οργανίστας Adam Wakeman, γιός του Rick Wakeman. Τίτλος του άλμπουμ Jazz Bassath και η κυκλοφορία του θα γίνει σε βινύλιο, κασέτα και CD στις 10 Απριλίου.
• Οι Metallica ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους στα καλοκαιρινά φεστιβάλ «Sonic Temple» και «Louder Than Life», λόγω προβλημάτων υγείας του τραγουδιστή του συγκροτήματος James Hetfield (κάνει αποτοξίνωση). Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Metallica ακύρωσαν συναυλίες στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αποκαλύπτοντας ότι ο Hetfield χρειάζεται να μπει σε αποτοξίνωση λόγω προβλημάτων εξάρτησης από το αλκοόλ.
• Τρία βιβλία με την ιστορία τριών ξεχωριστών συγκροτημάτων και στη χώρα μας θα κυκλοφορήσουν αυτές τις ημέρες. Πρώτα το Genesis 1967 to 1975: The Peter Gabriel Years που αναφέρεται στις πρώτες ημέρες της καριέρας των Genesis, στην ουσία πριν γίνουν ιδιαίτερα γνωστοί, θα κυκλοφορήσει, γραμμένο από τον Mario Giammetti, που εκτός από φωτογραφίες εκείνης της περιόδου περιλαμβάνει και αποκλειστικές συνεντεύξεις. Το δεύτερο αφορά το συγκρότημα των Supertramp κι ο τίτλος του είναι The Logical Book - A Supertramp Compendium. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 17η Απριλίου και το υπογράφει η Laura Shenton με τον πρόλογο να είναι από το σαξοφωνίστα του συγκροτήματος  John Helliwell. Και οι Kamelot θα δουν να κυκλοφορεί ένα βιβλίο που αναφέρεται σε αυτούς. Τίτλος του Veritas: A Kamelot Legacy" που επικεντρώνεται στα 30 χρόνια παρουσίας τους στη μουσική.

• Καινούργιο video single από τους Gotthard. Τίτλος του "Bad News".
• Η μηχανή του Χρόνου μάς οδηγεί στο 1979 και στη τελευταία μεγάλη επιτυχία των Manfred Mann’s Earth Band, « Don’t Kill It Carol». Η εμφάνισή τους προέρχεται από τη γερμανική τηλεοπτική εκπομπή Rockpop το Μάιο του 1979.




















Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου