Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ "JUST A GAME" ΤΩΝ TRIUMPH

To Just a Game (Νο 48 Αμερική 1979) ήταν το τρίτο άλμπουμ των Καναδών Triumph και το πρώτο που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά σε κανονική κυκλοφορία, δηλαδή τυπώθηκε πάνω από 1.000 αντίτυπα. Περιέχει ένα από τα καλύτερα τραγούδια τους, το "Lay it on the Line"που παραμένει έως σήμερα, σαν ένα από τα καλύτερα τραγούδια εκείνης της περιόδου.
Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Καναδός Rene Zamic που είχε επιμεληθεί και το εξώφυλλο του προηγούμενου δίσκου τους, Rock’n’Roll Machine (1977). H ενημέρωση του για το εξώφυλλο, ξεκίνησε μετά από μια επίσκεψη στο σπίτι του από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Rik Emmett, που του πήγε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που είχε εμπνευστεί ο μπασίστας Mike Levine. Πάνω σε αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι θα στηνόταν το εξώφυλλο, που φυσικά θα είχε και φωτογραφία των τριών μελών του συγκροτήματος. Με το επιτραπέζιο παιχνίδι σε πρώτο πλάνο, ήταν πολύ δύσκολο να αρχίζει να προσθέτει τα δικά του στοιχεία κι έτσι το πρώτο που σκέφτηκε ήταν να τα ζάρια για να παίξεις το παιχνίδι. Το ένα ζάρι έχει τρις κουκίδες που συμβολίζει τα τρία μέλη του συγκροτήματος και το άλλο με τη μια κουκίδα, που συμβολίζει τον Zamic! Στα πιόνια επικρατεί η πολιτεία που με λίγο φαντασία (σ.σ. μάλλον πολλή εκ μέρους του Zamic) είναι το Τορόντο, η πόλη απ’όπου κατάγονται οι Triumph! Η μεγάλη συμβολή του Zamic ήταν ο σιδερένιος αετός που φαίνεται να επιτίθεται στην πόλη, όπου στο ράμφος του βρίσκονται τα τρία μέλη των Triumph. Το λογότυπο του συγκροτήματος δεν σχεδιάστηκε από τον Zamic αλλά του δόθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ενώ ο τίτλος του άλμπουμ, προστέθηκε από το γραφίστα της εταιρείας.
Η αμοιβή του ήταν 1.500$, ποσό ικανοποιητικό για τα δεδομένα της εποχής Στο διπλό εσώφυλλο υπάρχει ολόκληρο το επιτραπέζιο παιχνίδι, που τότε ξεκίνησαν να γίνονται μέρος της ζωής μας και διάφορα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν το κάθε τραγούδι.
Το άνοιγμα του διπλού εξώφυλλου με όλο το επιτραπέζιο.
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
27/2/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου