ROCK INCIDENT 86: Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΤΩΝ SCORPIONS ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ!!!

Το περιστατικό που θα διαβάσετε, συνέβη στις 31 Αυγούστου 1985 στο Oakland Coliseum Stadium της California και πρωταγωνιστές του ήταν οι Scorpions, οι οποίοι ήταν οι headliners στο 13ο Day On The Green Festival όπου εμφανιζόντουσαν και οι Victory, Yngwie Malmsteen, Metallica, Y&T και Ratt. Βρισκόμαστε σε μια χρονιά που το hard rock/heavy metal βρίσκεται στην κορυφή με τους Scorpions να έχουν κυκλοφορήσει το εξαιρετικό World Wide Live, οι Metallica είχαν ήδη ένα χρόνο στην αγορά το δεύτερο  άλμπουμ τους Ride the Lightning, ο Yngiwe Malmsteen είχε αρχίσει να φτιάχνει το όνομά του έχοντας κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο Rising Force, ενώ οι Ratt είχαν κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ τους Invasion of Your Privacy.
Η συναυλία είχε προχωρήσει κι όλοι περίμεναν να εμφανιστούν οι Scorpions που όπως διαβάσατε πιο πάνω ήταν οι headliners.Οι Metallica βρισκόντουσαν στα παρασκήνια που ήταν περίκλειστες σκηνές/τέντες για κάθε συγκρότημα με τον Cliff Burton να βλέπει το εξής απίστευτο από το μικρό παράθυρο της τέντας: Οι Scorpions έχουν μόλις βγει από τη δική τους σκηνή/τέντα και μπαίνουν σε 2 λιμουζίνες για να τους μεταφέρουν στη σκηνή, η οποία απέχει μόλις 45 μέτρα!!!! Ο Lars Ulrich έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό κι ο Burton δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει. Για 45 μέτρα, χρησιμοποίησαν 2 λιμουζίνες! Μόλις …συνήλθε ο Lars Ulrich  είπε «εγώ ποτέ δεν θα κάνω κάτι τέτοιο», ενώ ο James Hetfield τους φώναξε «Πόδια δεν έχετε να περπατήσετε;» κι απευθυνόμενος στους άλλους αναρωτήθηκε ‘έτσι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν οι rock stars;” Εννοείται ότι η διαδρομή καλύφθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα και την επόμενη ημέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης όταν ρώτησαν τους Rudy Schenker, Klaus Meine και Herman Rarebell γιατί επιβιβάστηκαν στις λιμουζίνες, η απάντηση ήλθε από τον Rudolf Schenker που είπε: “Είμαστε οι headliners και αντιδρούμε σαν headliners. Δηλαδή τι περιμένατε, να περπατήσουμε; Αυτό το κάνουν τα support συγκροτήματα. Αυτό κάναμε κι εμείς όταν παίζαμε support, αλλά σήμερα είμαστε το τελευταίο συγκρότημα που βγήκε στη σκηνή και οι fans περιμένουν να βγούμε το στυλ και το ύφος μας” είπε με πολύ σοβαρό τόνο φωνής ο κιθαρίστας των Scorpions. Η απάντηση από δημοσιογράφο ήταν ότι δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο γιατί οι fans δεν τους είδαν αφού ήταν πίσω από τη σκηνή και τους είπε ότι όλοι γέλασαν με αυτή την κίνησή τους!»

 “Πραγματικά υπήρξαν άνθρωποι που γέλασαν με αυτή την κίνησή μας; Εμείς δεν πειράξαμε κανέναν κι αντιμετωπίσαμε όλα τα support συγκροτήματα με σεβασμό” είπε ο Meine ο οποίος ήταν έκπληκτός από την αντίδραση των άλλων συγκροτημάτων. “Ίσως να έχουν ένα δίκιο» προσέθεσε ο Herman Rarebell, λέγοντας ότι “ κι εγώ θα γέλαγα αν έβλεπα τους Led Zeppelin να κάνουν κάτι τέτοιο”. Όταν τους ρώτησαν τίνος ιδέα ήταν να μετακινηθούν με λιμουζίνες 45 μέτρα, απάντησε ο Rarebell που φαινόταν να το διασκεδάζει «Κανενός». Στο μεταξύ οι Meine και Schenker είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν με τη διάσταση που είχε πάρει το γεγονός και προσπάθησαν να μεταθέσουν το πρόβλημα στο…διοργανωτή. Βέβαια να συμπληρώσουμε ότι τέτοιου είδους ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχουν οι stars (σ.σ. κινηματογράφου και τραγουδιού) πάντα γράφονται στο συμβόλαιο, άρα το είχαν ζητήσει οι Scorpions και δεν αποφάσισε ξαφνικά ο  διοργανωτής να τους διαθέσει 2 λιμουζίνες για να μετακινηθούν 50 μέτρα. Εξ άλλου είναι γνωστό ότι οι Scorpions πάντα μετακινούνται με μεγάλες Mercedes  
To σχόλιο του Cliff Burton ήταν «όταν κι εμείς γίνουμε headliners θα μετακινούμαστε με λιμουζίνες. Ο Lars Urlich είναι πολύ ζηλιάρης για να μη κάνει κάτι τέτοιο σε λίγα χρόνια»!
Το παραπάνω χαρακτηριστικό στιγμιότυπο μαζί με τη παραγγελία των Van Halen για καφέ μόνο M&M's είναι από τις πιο ξεχωριστές ιστορίες στο χώρο της μουσικής και του star system.  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
9/10/19


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Αυτά καλό είναι να μην γίνονται χαααχαχχαχαχαχα!!!!
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
    ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ!
    Καλά έκαναν και το έζησαν..
    Στο δε US Festival το 1983 που ήταν δεύτεροι στο bill πριν από τους Van Halen,έσκασαν με ελικόπτερο και αυτό το πήρε η κάμερα,ενώ πριν την εμφάνιση τους πέταξε σχηματισμός αεροπλάνων από πάνω..ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή