ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ‘HEARTLESS WORLD” ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ TEAZE ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Οι Καναδοί Teaze είναι η κλασική περίπτωσησυγκροτήματος/καλλιτέχνη για την οποία δημιουργήθηκε η στήλη Ποιος Θυμάται. Άγνωστο συγκρότημα με μικρή επιτυχία στον κόσμο και με ένα πολύ καλό κομμάτι για το οποίο τους θυμόμαστε και με 5 άλμπουμ δισκογραφία!
Η ιστορία τους ξεκινά το 1975 από το Windsor του Οντάριο και οι πρώτοι επηρεασμοί τους ήταν από συγκροτήματα όπως MC5, Aerosmith, Stooges, Bob Seger, Amboy Dukes και Grand Funk, δηλαδή αμερικάνικα συγκροτήματα τον οποίων ο ήχος τελικά δεν είχε καμία σχέση με το ύφος που ακολούθησαν! Ιθύνων νους ήταν ο μπασίστας/τραγουδιστής Brian Danter που με τον ντράμερ Mike Kozak σχηματίζουν τους Ontario  που σύντομα άλλαξαν όνομα σε Teaze, έχοντας προσθέσει τους 2 κιθαρίστες  Mark Bradac και Chuck Price.
Άρχισαν να παίζουν σε σχολικές εκδηλώσεις και βλέποντας ότι η ιδέα τους είχε απήχηση, σκέφτηκαν σε μια από τις επόμενες σχολικές εμφανίσεις τους να προσκαλέσουν όλους τους διευθυντές σχολείων αλλά και αντιπροσωπείες μαθητών όλων των σχολείων του Οντάριο για να τους δουν! Το αποτέλεσμα ήταν να τους προσκαλέσουν να παίξουν σε 12 σχολεία ενώ παράλληλα έκλεισαν και δισκογραφικό συμβόλαιο! Έτσι το 1977 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο το όνομά τους, το οποίο ηχογράφησαν μέσα σε 17 ώρες.  Στην πραγματικότητα, τα κομμάτια  που ηχογράφησαν μέσα σε 17 ώρες δεν προοριζόντουσαν για την επίσημη κυκλοφορία αλλά για demo προς τη δισκογραφική εταιρεία τους! Αλλά επειδή η τύχη και η ζωή έχει τους δικούς της κανόνες, τα τραγούδια του άλμπουμ συμπεριλήφθηκαν στο πρώτο άλμπουμ τους που έγινε μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία, όπου οι Teaze ήταν πολύ δημοφιλείς.
Ο ήχος τους δεν είχε καμία σχέση με τα αμερικάνικα συγκροτήματα που διαβάσατε πιο πάνω. Ήταν πιο κοντά στον ήχο των Starz, Sweet και Moxy! To δεύτερο άλμπουμ τους On The Loose (1978) τους βρίσκει να περιοδεύουν στον Καναδά με τους Triumph και με τους April Wine, δύο πολύ καλά και δημοφιλή καναδικά συγκροτήματα. Όταν τελείωσαν οι περιοδείες με τα δύο συγκροτήματα, αποφάσισαν να βγουν μόνοι τους και να παίξουν σε όποια πόλη και χωρίο του Καναδά τους δεχόταν.

Έτσι έπαιξαν σε μέρη που δεν είχαν δει  κι ακούσει ποτέ rock συγκρότημα! Ήδη πολύ δημοφιλείς στην Ιαπωνία, το 1978 αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν περιοδείας τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, όπου συναντούν μια εξωπραγματική υποδοχή με εκατοντάδες fans να τους περιμένουν στο αεροδρόμιο για να τους υποδεχτούν. Έτσι ηχογράφησαν το Tour Of Japan (1979)που σημείωσε  επιτυχία μόνο στην Ιαπωνία και στον Καναδά, με τους Teaze να είναι σχεδόν άγνωστοι στην Αμερική. Η παραπάνω ιστορία της τεράστιας επιτυχίας τους στην Ιαπωνία, θυμίζει Cheap Trick με τη διαφορά ότι οι τελευταίοι σημείωσαν τεράστια επιτυχία στη χώρα τους αλλά και στην Ευρώπη!
Το 1979 με παραγωγό τον κιθαρίστα των April Wine ηχογραφούν το τρίτο studio άλμπουμ τους με τίτλο One Night Stands που περιέχει το καλύτερο τραγούδι τους με τίτλο “Heartless World’ για το οποίο αξίζει να θυμόμαστε τους Teaze. Το One Night Stands είναι το μοναδικό άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε στην Αμερική!
Η κυκλοφορία του One Night Stands συνδυάστηκε με supports σε συναυλίες των Aerosmith, April Wine, Cheap Trick, Blue Oyster Cult, Toto και Meat Loaf!
Η καναδική δισκογραφική εταιρεία Aquarius μεταβιβάζεται στην αμερικάνικη Capitol και το 1980 οι Teaze κυκλοφορούν το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο Body Shots που κυκλοφόρησε μόνο στον Καναδά, αφού η Capitol αρνήθηκε να το κυκλοφορήσει στην Αμερική. Μετά από μια μάλλον μέτρια περιοδεία στη χώρα τους διαλύθηκαν το 1981.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
One Night Stands(1979)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου