ΟΙ BLUE OYSTER CULT ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΣΚΟ

Μιλώντας στο  MassLive.com ο κιθαρίστας/τραγουδιστής και συνιδρυτικό μέλος των Blue Oyster Cult, Eric Bloom είπε ότι το συγκρότημα ετοιμάζει το πρώτο studio άλμπουμ του από το 2001 όταν είχαν κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Curse Of The Hidden Mirror".
"Δεν θα έλεγα ότι το δουλεύουμε , αλλά θα ξεκινήσουμε σύντομα. Υπάρχουν τραγούδια που τα δουλεύουμε χρόνια αλλά υπάρχει μια γενική καθυστέρηση γιατί η συμφωνία που θα κάνουμε δεν αφορά μόνο το καινούργιο άλμπουμ αλλά και τα άλμπουμ της δισκογραφίας μας (back catalog). Το θέμα είναι και οικονομικό γιατί σήμερα οι πωλήσεις δεν φθάνουν για να καλύψουν όλα τα έξοδα (ηχογραφήσεις, μίξη, παραγωγός, εξώφυλλα κλπ). Κι όταν πρόκειται να κάνουμε δίσκο ας τον κάνουμε να είναι καλός από κάθε πλευρά. Το παράδοξο είναι ότι ανήκουμε στην κατηγορία των classic rock συγκροτημάτων, αλλά ο κόσμος που μας ανέδειξε δεν θα αγοράσει το δίσκο γιατί μεγάλωσε ηλικιακά κι έτσι απευθυνόμαστε σε νεώτερο ηλικιακά κοινό. Οι Classic rock ραδιοσταθμοί δεν θα παίξουν τα καινούργια τραγούδια μας, οι Pop σταθμοί δεν μας έχουν καν στη λίστα τους. Πως ο κόσμος θα μάθει ότι έχουμε καινούργια τραγούδια;» Ο Bloom αναρωτιέται αν έχει νόημα ένα συγκρότημα όπως οι Blue Oyster Cult να κυκλοφορούν άλμπουμ με τραγούδια στη ψηφιακή εποχή, όταν η όλη κατάσταση οδεύει στις πλατφόρμες με 2-3 καινούργια τραγούδια.. "Οταν ξεκινήσαμε την καριέρα μας υπήρχε το βινύλιο και η κασέτα. Στη ψηφιακή εποχή τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, όλα έχουν αλλάξει . Η βιομηχανία του δίσκου σε αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά καθώς κι αυτή έχει αλλάξει. Οι δισκογραφικές εταιρείες έρχονται και παρέρχονται σε μικρό διάστημα και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες εμπορεύονται τα τραγούδια τους ανεβάζοντας τα στο YouTube. Η music business έχει καταρρεύσει."
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Το ευχάριστο είναι ότι τα τελευταία δύο studio άλμπουμ τους Heaven Forbid και Curse of the Hidden Mirror (2001) ήταν καλά, παράδοξο για συγκρότημα που έχει κλείσει 47 χρόνια ζωής!

10/4/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου