ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΓΟΝΤΖΟΣ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Σγόντζος μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε πριν αρκετές ημέρες. Ο Κώστας έως τις τελευταίες ημέρες της ζωής του έκανε ραδιόφωνο τον Atlantis κι όταν απουσίασε αρκετές ημέρες χωρίς να έχει ενημερώσει, οι  άνθρωποι του σταθμού προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με την παρουσία αστυνομίας άνοιξαν το σπίτι του όπου τον βρήκαν σε λιπόθυμη κατάσταση και τον μετέφεραν σε νοσοκομείο.  Εκεί του προσεφέρθησαν οι πρώτες βοήθειες κι έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης, αλλά τελικά νικήθηκε από το εγκεφαλικό  
Ο Κώστας ήταν γνωστός από την παρουσίαση της δημοφιλούς μουσικής εκπομπής "Μουσικό Καλειδοσκόπιο" στην ΕΡΤ, αλλά και το επιτυχημένο "Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα". Το περίεργο είναι ότι όλα τα ειδησεογραφικά sites που αναφέρονται στην απώλειά του, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην παρουσδίαση του για την εκπομπή"Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα" παρά για το "Μουσικό Καλειδοσκόπιο"που τον έκανε πολύ δημοφιλή στη νεολαία (κι όχι μόνο).

 Συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή αλλά και παρουσίαση του φεστιβάλ "Rock in Athens '85" και διηγήθηκε τις εμπειρίες του στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Τουρκοβασίλη, 33 χρόνια μετά. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στον Atlantis 105.2 FM ως μουσικός παραγωγός ενώ εργάστηκε επίσης στους ραδιοσταθμούς ERA 2, ERA sport, Top FM, Ant1 FM, Rock FM, Skyrock και Planet.

15/4/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου