ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ LEADER OF DOWN; ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΤΕ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο LEMMY!!!

Tο 2008, δηλαδή τρία χρόνια πριν ο Wurzel ή κατά κόσμο Michael Burston , φύγει από τη ζωή (πέθανε το 2011), είχε σχηματίσει τους Leader of Down που είχαν περιοριστεί σε κάποιες  ηχογραφήσεις που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν. Ο Wurzel, στα 10 περίπου χρόνια που έμεινε στους Motorhead, ηχογράφησε 6 studio άλμπουμ με σημαντικότερα τα Orgasmatron, Rock’n’Roll και 1916  και 3 live. Μετά την αποχώρησή του κυκλοφόρησε το EP, Bess (1987) και το Chill Out Or (1998) με ambient ήχο.  Τους Leader of Down τους σχημάτισε το 2105 μαζί με τον Tim Atkinson με τον οποίο ο Wurzel έγραψε το τραγούδι ‘Paradise Turned Into Dust’ έχοντας στο μυαλό τους τον Lemmy, ο οποίος δέχτηκε να το τραγουδήσει το 2015 όταν βρισκόταν στο Paramount Studios του Los Angeles. Ο Lemmy τραγουδάει σε ακόμα ένα τραγούδι, στο "Laugh At The Devil" όπου κιθάρα παίζει ο  Fast Eddie Clarke. Ακούγοντας το κομμάτι, από τη χροιά της φωνής του Lemmy καταλαβαίνουμε ότι έγινε το τελευταίο διάστημα πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Wurzel είχε φύγει πια από τη ζωή αλλά τον έπεισε ο Atkinson, ο οποίος κατάφερε στο πρώτο άλμπουμ των  Leader of Down να παίξουν κιθάρα και οι Phil Campbell και  Fast Eddie Clarke (σ.σ. έφυγε κι αυτός από τη ζωή το 2018) και βέβαια με τον Lemmy να τραγουδάει ολόκληρο το τραγούδι! Εκτός των Lemmy, Campbell και Clarke στο πρώτο άλμπουμ των Leader of Down συμμετέχουν οι Whitfield Crane από τους Ugly Kid Joe, Lee Richards (πρώην Godsmack), Bruce Foxton από τους The Jam κι ο Cliff Evans από τους Tank.
Ο τίτλος Leader Of Down προέκυψε από μια λανθασμένη ακρόαση του κλασικού κομματιού των Status Quo, “Down Down” όπου ο  Wurzel νόμιζε ότι έλεγαν «Leader Of Down”. Όταν ο Atkinson του είπε το σωστό τίτλο, ο Wyrzel έμεινε με το στόμα ανοιχτό «30 χρόνια νόμιζα ότι έλεγαν Leader of Down” του είπε.
Το άλμπουμ των Leader of Down, Cascade Into Chaos θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου.
Το συγκρότημα ονόμασε το άλμπουμ του Cascade Into Chaos, από μια φράση που προέκυψε την εποχή που οι Würzel και Atkinson είχαν αρχίσει να γράφουν τραγούδια

 13/9/18



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου