Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ “WONDERWORLD” ΤΩΝ URIAH HEEP

To Wonderworld είναι το 7ο άλμπουμ των Uriah Heep και συνέχισε τον πετυχημένο δρόμο που είχε ανοίξει από την εποχή του Salisbury (1971). Κυκλοφόρησε το 1974 και στο εξώφυλλο παρουσιάζει το συγκρότημα σαν αγάλματα με σκόνη και αράχνες. Ας δούμε όμως την ιστορία πίσω από τη φωτογράφιση αλλά και την αφίσα!
Εκείνη την εποχή οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν σε κακή κατάσταση και σχεδόν κανένας δεν μίλαγε σε κανέναν!
Η ιδέα της φωτογράφισης ήταν του φωτογράφου Graham Hughes και προέβλεπε τα μέλη του συγκροτήματος να είναι σκονισμένοι στέκονται ο καθ’ ένας σε βάθρο σαν αγάλματα. Προσέξτε ότι ο μόνος που δεν φοράει πουκάμισο και παπούτσια είναι ο κιθαρίστας Mick Box, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν είχε καλές σχέσεις με το φωτογράφο. Η ιδέα να δείχνουν σαν αγάλματα άρεσε σε όλους και μετά όταν είδαν τη φωτογραφία άρχισαν αν πειράζονται μεταξύ τους, με κορυφαίο τον ντράμερ Lee Kerslake που μοιάζει με φάντασμα.
Θα σας μεταφέρω την άποψή του Ken Hensley (πλήκτρα, τραγούδι, κιθάρα) για το εξώφυλλο όπως μου τη διηγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου στο studiο του Capital FM (διάβασε εδώ τη συνέντευξή του). Αλλά απ΄ότι έχω διαβάσει, την ίδια ιστορία τη διηγείται σε όλες τις συνεντεύξεις που δίνει σχετικά με το Wondwerworld.

«Ποτέ δεν μου άρεσε αυτό το εξώφυλλο. Από τη διαδικασία της φωτογράφισης που γεμίσαμε αυτό το πράγμα για να φαίνεται σαν σκόνη, η στάση που είχα, δεν μου άρεσε καθόλου. Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ η εταιρεία είχε κανονίσει ένα πάρτι στο Λος Άντζελες κι όταν βγήκα από το αεροδρόμιο με το ταξί για να πάω στο ξενοδοχείο Hyatt Hotel,  αντιλήφτηκα ότι όλες οι διαφημιστικές πινακίδες του δρόμου ήταν καλυμμένες από το εξώφυλλου του άλμπουμ. Έσκυψα για να μη με αναγνωρίσουν!»


Αν σας ακούγεται υπερβολική η στάση του, να σας μεταφέρω ότι ο Άγγλος κωμικός Vic Reeves συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του τη στάση του Hensley.
Διαβάστε εδώ την ιστορία των 3 πρώτων εξώφυλλων των Uriah Heep κι εδώ όλες τις πληροφορίες για το καινούργιο άλμπουμ τους..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου