ERIC BURDON AND THE ANIMALS-ATHENS TRAFFIC LIVE

"Κυρίες και Κύριοι, καλωσορίζουμε στην Ελλάδα τον Eric Burdon και τους Animals."
Έτσι ξεκινά το live του Eric Burdon Athens Traffic Live, που ηχογραφήθηκε στο Gagarin 205 στις 18 Δεκεμβρίου 2004 (στις 17 είχε παίξει στη Θεσσαλονίκη) και κυκλοφόρησε σε cd/dvd τον Οκτώβριο του 2005.  Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συναυλία του στο Ηρώδειο, είχε μπει στο μυαλό μου η ιδέα να παρουσιάσω ένα live και  ακούγοντας τα κατέληξα στα The Official Live Bootleg #1 και The Official Live Bootleg #2 που κυκλοφόρησαν και τα 2 το 2000 και στο Athens Traffic Live το οποίο τελικά ήταν η τελική επιλογή μου, που επικράτησε λόγω …εθνικής συνείδησης (άσε που ήμουν κι εγώ μέσα στο ακροατήριο εκείνης της συναυλίας/ηχογράφησης). Πρώτα απ΄ όλα η μπάντα που τον συνοδεύει είναι πολύ καλή με ιδιαίτερη μνεία στον κιθαρίστα Dean Restum και στον …απόντα ντράμερ Pete York (ήταν μέλος των Spencer Davis Group) που λίγες ημέρες πριν έλθουν στην Αθήνα, ακύρωσε τη συμμετοχή του και τον αντικατάστησε ο Bernie Pershley. O ίδιος ο Eric Burdon βρισκόταν σε καλή ημέρα, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα τραγούδια ακόμα και στις μπαλάντες που δεν νομίζω ότι είναι το forte του (Heaven, In my Secret Life). Τα “Boom Boom” και “When I was Young” ξεκινούν ορμητικά κι ορεξάτα, μεταφέροντας το δυναμισμό τους στο  κοινό. Πολύ καλή η ερμηνεία του στο αγαπημένο μου”Once upon a time”, ευχάριστη η παρουσία του “The Night” που είναι από τα αγαπημένα τραγούδια του στη χώρα μας.  Εντυπωσιακά καλή ήταν η ερμηνεία και παίξιμο του 12λεπτου “Tobacco Road” που αισθάνεσαι ότι το ζει. Το άλμπουμ κλείνει με ένα καινούργιο studio τραγούδι, το ‘Meroy’s Hand’ που δεν προσφέρει τίποτε το ιδιαίτερο. Εντυπωσιακή η απουσία των κλασικών hits του της περιόδου των Animals της δεκαετίας του 60 με μόνη εξαίρεση το “When I was Young” . Απουσία που δεν με ενόχλησε καθόλου. Οι Animals που τον συνοδεύουν, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχικούς Animals κι απορώ πως χρησιμοποίησε το όνομα.
Η πολύ καλή έκδοση του cd“ συνοδεύεται κι από dvd αλλά όχι όπως θα περιμένατε με το live εκείνης της βραδιάς, αλλά με ένα dvd που περιέχει 3 videos από τα πρόσφατα studio άλμπουμ του, μια συνέντευξη του και ένα photo gallery. Η φωτογραφία στο εξώφυλλο ΔΕΝ είναι από την Αθήνα αλλά από κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Γενικά η έκδοση του cd/dvd είναι πολύ προσεγμένη αλλα μου κάνει εντύπωση η απουσία φωτογραφιών και γενικώτερα πληροφοριών από τη συναυλία. Ευτυχώς υπάρχει η αναγγελία του παρουσιαστή που διαβάσατε στην αρχή και κάποια ελληνικά του Burdon.
TRIVIΑ
3  ημέρες πριν την πρώτη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στο Half Note Jazz Club, σε μια βραδιά που οργάνωσε ο εκδοτικός οίκος "Ηλέκτρα" όπου μαζί με τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου, μίλησε για το βιβλίο αυτοβιογραφία του Χωρίς Παρεξήγηση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
13/10/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου