ROCK INCIDENT 24: GRAHAM BONNET: “ΕΙΧΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΟΥ ΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ!!!»

Μεγάλη φωνή ο Graham Bonnet. Και με πλούσιο βιογραφικό: Marbles, Rainbow, Michael Schenker Group, Alcatrazz (διάβασε εδώ την ιστορία τους), Impellitteri, Graham Bonnet Band). Η προ ενός περίπου έτους εμφάνισή του στο Crow club, τότε σε ηλικία 70 ετών κι έχει σημασία που το αναφέρω αυτό, μάς άφησε με το στόμα ανοιχτό όταν ακούσαμε τη φωνή του να παραμένει σε υψηλό επίπεδο.  Όμως η ιστορία του σημαδεύτηκε από τη μοναδική live εμφάνισή που έκανε στις 27 Αυγούστου στο Polytechnic του Sheffield, για να παρουσιάσουν το μοναδικό δίσκο που ηχογράφησε με τους Michael Schenker Group, το Assault Attack. Ο Bonnet ήταν μέλος του συγκροτήματος από το Φεβρουάριο του 1982 όταν είχε αντικαταστήσει τον Gary Burden μετά από πρόταση του manager του συγκροτήματος Peter Mench που τότε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του, δουλεύοντας με τους Def Leppard και AC/DC.
To Assault Attack ηχογραφήθηκε στο Chateau d’ Herouville της Γαλλίας, εκεί που είχε ηχογραφήσει κι ο Elton John το άλμπουμ του Honky Chateau (σ.σ. από το όνομα του studio πήρε το άλμπουμ τον τίτλο του) όμως τα φωνητικά του Bonnet ηχογραφήθηκαν στο Musicland studio του Μονάχου. Στο  Chateau d’ Herouville είχαν ηχογραφήσει εκτός του Elton John κι οι Uriah Heep, David Bowie, Pink Floyd και οι Sweet!
Λίγο πριν την περίφημη εμφάνιση του Sheffield, οι Schenker και Bonnet είχαν τσακωθεί  με βασική αιτία τον roadie, Steve Casey (που περιστασιακά έπαιζε και κιθάρα στα live, κρυμμένος πίσω από τους ενισχυτές κάνοντας και σόλο). Ο Bonnet είχε πιει και είπε στον Schenker « Αυτός κάνει όλα τα σόλο!». Φυσικά αυτό εξενεύρισε το Γερμανό κιθαρίστα κι όταν βρέθηκαν στη σκηνή (Michael Schenker, Graham Bonnet, Ted McKenna ντραμς, είχε αντικαταστήσει τον Cozy Powell, Chris Glen μπάσο κι ο οργανίστας Andy Nye έγινε το απίστευτο ατύχημα να ανοίξει το φερμουάρ του Bonnet ο οποίος δεν φόραγε εσώρουχο και το πουλί του βγήκε έξω, δημιουργώντας γέλια αλλά κι έκπληξη στο κοινό. Πάντως στον Michael Schenker δεν δημιούργησε τέτοια αισθήματα αφού αμέσως μετά τη συναυλία τον απέλυσε!  
TRIVIA
  • Οι Cozy Powell και Peter Mensch είχαν προτείνει στον Michael Schenker για αντικαταστάτη του Burden τον David Coverdale, αλλά εκείνος προτίμησε τον Graham Bonnet.
  • Διάβασε εδώτο live report της εμφάνισης των Graham Bonnet στην Αθήνα. 
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ 
Την επόμενη χρονιά, ο Burden επέστρεψε και ηχογράφησαν το άλμπουμ Built to Destroy(1983) κι ο Bonnet σχημάτισε τους Alcatrazz (διάβασε εδώ την ιστορία τους).
Στο καινούργιο άλμπουμ των Michael Schenker Fest, με τίτλο Resurrection (2018), ο Graham Bonnet συμμετέχει μαζί με τους Gary Barden, Robin McAuley και Doogie White.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
18/4/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου