ELF: ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ RONALD JAMES PADANOVA

O R.J.Dio είναι δεύτερος από δεξιά.
Οι Elf είναι ένα αμερικάνικο συγκρότημα που έμεινε στην ιστορία λόγω της συμμετοχής του Ronnie James Dio. Σχηματίστηκαν το 1967 στη Νέα Υόρκη από τους Dio, Doug Thaler (πλήκτρα), Gary Driscoll (ντραμς) και τους κιθαρίστες Nick Pantas και David Feinstein, ξάδελφο του Dio. Αρχικά έκαναν κάποιες εμφανίσεις με το όνομα The Electric Elves το οποίο το 1968 έγινε σκέτο The Elves για να καταλήξουν το 1972 στο Elf. Τον Φεβρουάριο του 1968 το συγκρότημα ενεπλάκει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το οποίο στοίχισε τη ζωή στον κιθαρίστα Nick Pantas με αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες εσωτερικές αλλαγές στη δομή τους με τον οργανίστα Doug Thaler να μεταπηδά στην κιθάρα με τον Mickey Lee Soule να έρχεται στα πλήκτρα. Κυκλοφόρησαν 3 singles και 3 άλμπουμ  τα οποία δεν γνωρίσαν καμία επιτυχία. Στο πρώτο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους (1972) παραγωγή έκαναν οι Roger Glover και Ian Paice κι ο Dio εμφανίζεται με το πραγματικό του όνομα Ronald James Padavona να τραγουδά και να παίζει μπάσο! Από το δεύτερο άλμπουμ και μετά στο μπάσο ήλθε ο Craig Gruber. Το συγκρότημα δεν είχε καμία τύχη, ούτε τα κομμάτια είχαν ταυτότητα που θα μπορούσαν να αναδείξουν τη φωνή του Dio. Στάθηκαν όμως πολύ τυχεροί γιατί ο Glover που τους έκανε παραγωγή και στα άλλα δύο άλμπουμ τους, τους πήρε για opening act στις συναυλίες των Deep Purple ενώ προσκάλεσε τον Ronnie James Dio να τραγουδήσει στο προσωπικό του άλμπουμ Butterfly Ball and the Grasshopper’s Feast. Έτσι όταν ο Blackmore αποφάσισε να φύγει από τους Τιτανοτεράστιους, ο Ronnie James Dio ήταν η πρώτη τους επιλογή για τραγουδιστής στο νέο του συγκρότημα, τους Rainbow. Μαζί του πήρε και τα υπόλοιπα μέλη των Elf  (Gruber, Soule, Driscoll) αφήνοντας εκτός τον κιθαρίστα Steve Edwards που είχε αντικαταστήσει τον Feinstein το 1973.
TRIVIA
  • Όταν το 1972 ο Thaler έφυγε από το συγκρότημα, ασχολήθηκε με το booking agent κι ένα από τα συγκροτήματα τα οποία ανέλαβε να κλείνει συναυλίες ήταν οι Elf!
  • O Mickey Lee Soule έπαιξε σε περιοδεία και με τους Ian Gillan band ενώ από 1996 και μετά εργάστηκε σαν τεχνικός του Jon Lord αλλά και του Roger Glover έως το 2014 που αποσύρθηκε. Επανήλθε το 2016 όπου ξαναδούλεψε με τον Glover.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου