AC/DC - ROCK OR BUST (2014)

Μετά από 6 χρόνια δισκογραφικής απουσίας (Black Ice 2008), το 2014 οι AC/DC κυκλοφορούν το 15ο άλμπουμ τους με τίτλο Rock or Bust.  H κυκλοφορία του συνοδεύτηκε με ένα σςωρό προβλήματα όπως η αποχώρηση του Malcolm Young, βασικού σύνθετη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας κι η αντικατάστασή του από τον ανιψιό του Steve Young, αμέσως μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ είχαμε τη σύλληψη του ντράμερ Phil Rudd αλλά και τη δημόσια έκφραση του τραγουδιστή Brian Johnson (που πρόσφατα έγινε 70 ετών) για τις δυσκολίες ολοκλήρωσης των τραγουδιών χωρίς τον Malcolm!
Συνέπεια των παραπάνω ήταν η μικρότερη διάρκεια του άλμπουμ που φθάνει μόλις τα 34.55΄!
Το Rock or Bust κυκλοφορεί με ένα εξαιρετικό τρισδιάστατο εξώφυλλο και προωθείται με 3 singles, τα Play Ball, Rock or Bust (που συνοδεύεται από ένα video όπου συμμετέχουν 500 fans) και Rock the Blues away. Η προσμονή 6 χρόνων έφερε πωλήσεις 2.800.000 αντιτύπων, ενώ από την ακρόαση του δίσκου φαίνεται τελικά μια προχειρότητα που προήλθε από την ανάγκη της κυκλοφορίας ενός ακόμα άλμπουμ. . Όλα τα τραγούδια, εκτός των 3 singles) ακούγονται σαν καλογυαλισμένα απομεινάρια παλαιότερων ετών. Κάτω από το βάρος των προβλημάτων, το Rock or Bust είναι η πλέον μέτρια κυκλοφορία τους.
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ
Η περιοδεία που ακολούθησε έφερε με τον Steve Young στην κιθάρα (είχε συμβεί και παλαιότερα) και τον παλιό γνώριμο Chris Slade (1989-1994) στα ντραμς. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν με την υποχρεωτική αποχώρηση του Brian Johnson και την αντικατάστασή του από τον Axel Rose με τους fans να έχουν ανάμεικτα σχόλια, αλλά η περιοδεία να είναι μεταξύ των 3 πλέον πετυχημένων σε όλο τον κόσμο!
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ ΚΟΛΙΟΣ   
6/10/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου