ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης που μετά από μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα αλλά τον τελευταίο καιρό έπασχε κι από προβλήματα στο αναπνευστικό.
Είχε γεννηθεί το 1961 στο Βέλο Κορινθίας και στα 11 του μετακόμισε με την οικογένειά του στο Αιγάλεω.
Πριν ξεκινήσει την καριέρα του σαν ηθοποιός, ένας πολλές δουλειές, ενώ στα 13 του χρόνια μπάρκαρε σε εμπορικό πλοίο όπου δούλεψε σαν καμαρώτος  στη συνέχεια ανέλαβε χρέη λαδά στις μηχανές του πλοίου.
Μετά από παρότρυνση του συναδέλφου του Κώστα Αθανασόπουλου σε ηλικία 16 ετών πήγε στο Εθνικό Θέατρο και στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη όπου και σπούδασε.
Τη δεκαετία του '80 ήρθε ο κινηματογράφος που τον έκανε ιδιαίτερα δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Όπως έλεγε, πρωταγωνίστησε σε 13 ταινίες εκείνη την περίοδο, χωρίς η  αμοιβή του να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. "Από το 1985 και έπειτα το όνομά μου ήταν πρώτο στο χώρο. Ήταν μια εποχή που η ελληνική κοινωνία άλλαζε, αφήνοντας πίσω της όλες τις συνήθειες και
υιοθετούσε νέες αξίες. Άμεσα το χιούμορ του αλλά ο τύπος που ενσάρκωνε στις ταινίες βρήκαν έδαφος κι αμέσως έγινε αγαπητός
Έπαιξε σε πολλές ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Καμικάζι Αγάπη μου’ «Τροχονόμος Βαρβάρα", "Τα Καμάκια", "Φανταρίνες", "Βασικά καλησπέρα σας", "Και ο Πρώτος ματάκιας", "Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω", "Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", "Μάντεψε τι κάνω τα βράδια" κ.α. Τα "Έλα να αγαπηθούμε Ντάρλινγκ" και "Βασικά Καλησπέρα σας" έκοψαν περισσότερα από 200.000 εισιτήρια η κάθε μια στις κινηματογραφικές αίθουσες. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του «Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» που παραμένει έως σήμερα από τις αγαπημένες του κοινού από την ταινία "Βασικά Καλησπέρα σας". Εννοείται ότι ο Ψάλτης ήταν ο βασιλιάς της  βιντεοκασέτας που τη δεκαετία του '80 γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η πρώτη εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία "Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα" το 1972 κι η επόμενη 7 χρόνια(!) αργότερα στα "Παιδιά της πιάτσας".
Τα τελευταία 25 χρόνια ασχοπήθηκε με το θέατρο όπου γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ είχε αποσυρθεί από την δημόσια ζωή.  Τον περασμένο χειμώνα ανέλαβε έναν ιδιαίτερο ρόλο, που μόνο εκείνος θα μπορούσε να υποστηρίξει τόσο απολαυστικά. Συμμετείχε στην διασκευή του σεξπιρικού "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, υποδυόμενος τη γκουβερνάντα της Ιουλιέτας Νένα.Έκανε πολύ λίγες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, μόνο 7, περιοριζόμενος στην επιτυχία του στο θέατρο. Τελευταίο θεαρτικό έργο που έπαιξε ήταν το


"Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους" την  περίοδο 2015-2016.
  Στα προσωπικά του, παντρεύτηκε πάρα πολύ μικρός πάνω σε μια στιγμή "νεανικής τρέλας" όπως τη χαρακτήρισε πολλά χρόνια αργότερα και για το λόγο αυτό χώρισε γρήγορα. Από εκείνον τον πρώτο γάμο έχει αποκτήσει μια κόρη, από την οποία είχε και ένα εγγονάκι. Η σχέση του με τη Καίτη Φίνου τη δεκαετία του ’80 άφησε εποχή, ενώ το 2006 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά. Από την κόρη του, Μαρία Ψάλτη, έχει δυο εγγονές, τις οποίες λάτρευε. Μετά τον πρώτο του γάμο, παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα, ενώ το 2006 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την επίσης ηθοποιό, Χριστίνα Ψάλτη.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου