TOP OF THE BILL (4/3/17)

• H κόκκινη και μπλε αστραπή με την οποία ο David Bowie εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ του «Aladdin Sane», σε φωτογραφία του Brian Duffy, είναι το βασικό θέμα του μνημείου που θα εμφανιστεί  κοντά στο σπίτι που γεννήθηκε ο καλλιτέχνης , στην οδό Stansfield, στο Brixton, πολύ κοντά σε μια πολύ γνωστή τοιχογραφία street art με θέμα «τον Alladin Sane».
• Σε συνέντευξή του, ο τραγουδιστής των Distrurbed, David Draiman, είπε ότι το συγκρότημα θα ηχογραφήσει μέσα στη χρονιά ένα ακουστικό EP και μετά θα ξεκινήσουν να δουλεύουν πάνω στον διάδοχο του "Immortalized".
• Με 26 χρόνια καθυστέρηση, ο βρετανός συνθέτης Paul Rose κατέθεσε μήνυση κατά των τεσσάρων U2 γιατί καθώς υποστηρίζει, το τραγούδι τους The Fly που συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ τους Αchtung Baby του 1991, είναι αντιγραμμένο από τη δική του σύνθεση Nae Slappin που συνέθεσε το 1989 και κατέθεσε την αίτηση πνευματικών δικαιωμάτων δύο χρόνια αργότερα. Αν και στον περισσότερο κόσμο, ο Paul Rose είναι άγνωστος, έχει ηχογραφήσει 12 άλμπουμ! Ο ίδιος λέει, ότι το τραγούδι Nae Slappin όταν το συνέθεσε, το έστειλε σε υπεύθυνους δισκογραφικών εταιρειών να το ακούσουν και μεταξύ αυτών και της Island Records, που ηχογραφούν οι U2. O Rose ζητά $5.000.000 και την αμοιβή των δικηγόρων.
• Οι Mike + The Mechanics σχηματίστηκαν το 1985 σαν side project του μπασίστα/κιθαρίστα των Genesis, Mike Rutherford. Για μια δεκαετία, από το 1985 έως και 1995 γνώρισαν πολλές επιτυχίες, όπως, Over my Shoulder, All I need is a miracle, Silent Running, Word of Mouth και Living Years. Αρχικός τραγουδιστής τους ήταν ο Paul Carrack (έως το 2004), ενώ συνεχίζουν με τον Tim Howar με τον οποίον κυκλοφόρησαν τον καινούργιο δίσκο τους με τίτλο  Let me Fly!
• Ένα πραγματικά σπουδαίο ρεκόρ πέτυχε το (θεο)κλάσικο άλμπουμ των Nirvana, "Nevermind" που την εβδομάδα που μάς πέρασε πούλησε στην Αμερική 5.000 αντίτυπα και ξαναμπήκε στο TOP 200 του Billboard. Με αυτή την εβδομάδα, συμπλήρωσε 350 εβδομάδες στο TOP 200, πολύ μακριά από το πρώτο που είναι το "The Dark Side Of The Moon" των Pink Floyd με 927 εβδομάδες. Δεν είναι και λίγο να είσαι δεύτερος, πίσω από τους Pink Floyd!
• Οι επανασυνεδεμένοι κατά τα 3/4 Ratt (Stephen Pearcy, Juan Croucier και Warren DeMartini) θα δώσουν μόνο μια συναυλία στην Ευρώπη κι αυτή στο Sweden Rock Festival.
• Αποχώρησε ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Diviner, Θύμιος Κρίκος κι αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Φίτο (Menorah/Dream Weaver). Η αιτία αποχώρησης του Κρίκου ήταν το βεβαρυμένο πρόγραμμα.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ TOP OF THE BILL
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου