TOP OF THE BILL (1/3/17)

• O Eddie Van Halen δώρισε 75 κιθάρες από την προσωπική του συλλογή στο ίδρυμα Mr. Holland's Opus, που με τη σειρά του θα τις μοιράσει σε δημόσια σχολεία που φοιτούν παιδιά από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Η Mr. Holland's Opus διανέμει 1800 μουσικά όργανα κάθε χρόνο σε σχολεία που έχουν ανάγκη, ενώ υπολογίζεται πως με αυτή την κίνηση, 10.000 παιδιά, έχουν πρόσβαση στη μουσική παιδεία. "Η μουσική είναι απαραίτητη. Αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων! Είναι μια παγκόσμια γλώσσα για μένα! Υπερέχει όλων και γι αυτό πρέπει να διδάσκεται!" δήλωσε ο Van Halen.
• 12 χρόνια καριέρας έχουν συμπεριλάβει οι Universe217 στο DVD/ CD, που περιλαμβάνουν ζωντανές στιγμές από όλη την πορεία τους και θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου. Ο τίτλος είναι "Live" σύμφωνα με την...παράδοση του συγκροτήματος να χρησιμοποιεί μονολεκτικούς τίτλους στις κυκλοφορίες του. Την ίδια ημέρα με την κυκλοφορία του dvd/cd, το συγκρότημα θα εμφανιστεί στο Fuzz Live. Το  "Live" μπορείτε να το παραγγείλετε από https://universe217.bandcamp.com/album/live, ενώ στη συναυλία της Αθήνας θα συμμετέχουν και οι Agnes Vein και Omega Monolith.
•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο jazz κιθαρίστας Larry Coryell. Βρισκόταν στη Ν. Υόρκη για περιοδεία και βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο που έμενε.
•  Styx και REO Speedwagon, με εκλεκτό καλεσμένο τον -πρώην Eagles- Don Felder, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καλοκαιρινή περιοδεία με τον τίτλο "United We Rock" στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία θα κάνει έναρξη στις 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Αυγούστου 2017. Οι δύο μπάντες (Styx & REO) έχουν συμπράξει άλλες 4 φορές στο παρελθόν σε κοινές περιοδείες (2000, 2009, 2012 & 2013), ενώ έχουν κυκλοφορήσει δίσκο και DVD με τίτλο "Arch Allies: Live At Riverport" (2000) καθώς και το single ''Can't Stop Rockin' '' για την προώθηση της περιοδείας τους το 2009. Styx και Don Felder μοιράστηκαν την ίδια σκηνή για 5 βράδια στο Las Vegas στο πλαίσιο της συνεργασίας τους ("Styx & Don Felder: Renegades In The Fast Lane"). (Γιάννης Παναγάκος).
• Δείτε το καινούργιο video από το καινούργιο άλμπουμ των Ayreon του Arjen Lucassen (διαβάστε εδώ).
• "Live And Louder" είναι ο τίτλος του καινούργιου άλμπουμ των Dead Daisies και θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαΐου. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι τους Dead Daisies αποτελούν οι Doug Aldrich (Whitesnake/Dio), John Corabi (Motlye Crue, Scream),  Marco Mendoza (Whitesnake, Thin Lizzy), Brian Tichy (Ozzy/Foreigner) και David Lowy (Red Phoenix/Mink).
•Αποχώρησε από ορισμένες συναυλίες  της ευρωπαικής περιοδείας των Sabaton, ο ντράμερ Hannes Van Dahl για να βρίσκεται δίπλα στη σύντροφό του, Floor Jansen, τραγουδίστρια των Nightwish. Τη θέση του για αυτές τις λίγες εμφανίσεις που θα απουσιάσει, πήρε ο Daniel Sjögren (Twilight Wiling Force, Bloodbound). Πιθανότατα, ο Van Dahl να απουσιάσει κι από την αθηναϊκή συναυλία των Sabaton.
• Δείτε τους Riot V να ερμηνεύουν το "Sign Of The Crimson Storm" από εμφάνισή τους στο Soaring Eagle Casino & Resort του Michigan.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ TOP OF THE BILL



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου