ROCK INCIDENT 282: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ RITCHIE BLACKMORE


 Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Σχεδόν όλοι μας πιστεύουμε, ότι τα αγαπημένα μας συγκροτήματα/καλλιτέχνες των hard/metal ηρώων μας, είναι κάποια ονόματα από το χώρο. Τις περισσότερες φορές όμως δεν είναι έτσι, αφού οι μουσικοί έχουν διαφορικό τρόπο που ακούνε τα τραγούδια και διαφορετικό τρόπο που τα αξιολογούν. Φυσικά και ΔΕΝ είναι απαραίτητο να είναι από το δικό τους μουσικό χώρο. Έτσι ο Ritchie Blackmore, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνεδρίας ερωτήσεων και απαντήσεων με θαυμαστές στο Instagram, αποκάλυψε ότι  οι ABBA είναι το αγαπημένο συγκρότημα του!
Μια ερώτηση σε καλλιτέχνη, σχετικά με το αγαπημένο του συγκρότημα, μπορεί να προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για τις επιρροές και τα γούστα του, αλλά κάνεις από τους σκληροπυρηνικούς του fans, δεν φανταζόταν μια τέτοια απάντηση.
Το απίστευτο ήταν ότι η κλασική σύνθεση των Rainbow της δεκαετίας του '70, παραδέχτηκε το θαυμασμό της για τους ABBA, με τον Blackmore να αναφέρεται σε μια παλιά ιστορία. "Ήμασταν σε ένα κάστρο στη Γαλλία και προσπαθούσαμε να ηχογραφήσουμε το άλμπουμ Long Live Rock 'N' Roll. Είχαμε βαρεθεί όλοι και καθόμασταν γύρω από το τζάκι, ο Cozy Powell, εγώ και ο Ronnie James Dio. Είμαστε εκνευρισμένοι γιατί δεν είχαμε ιδέες και ο Cozy άρχισε να πίνει, για να ….αποκτήσει. Τον κοιτάξαμε, ήπιαμε κι εμείς και αρχίσαμε να μιλάμε, με τον Cozy να λέει «Μου αρέσουν οι ABBA». «Κι εμένα» είπα για πει και ο Ronnie  «Ναι κι εμένα». «Λοιπόν τώρα που όλοι ντραπήκαμε να το παραδεχτούμε ότι αγαπάμε τους ABBA» είπε ο Blackmore και παίζανε, για ώρες, όλα τα τραγούδια των ABBA γύρω από το τζάκι! "Νομίζω ότι οι ABBA ήταν το καλύτερο συγκρότημα. Πάντα άκουγα τους ABBA όταν ήμουν παιδί. Ήταν τόσο μελωδικοί και μάλλον είναι δικό μου αγαπημένο συγκρότημα όλων των εποχών» είπε ο Μεγάλος Κιθαρίστας στη συζήτηση στο Instagram.

Όμως ο Blackmore rock μουσικός που του αρέσουν οι ABBA. O Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), o Dave Grohl, o Gene Simmons κ.α. έχουν εκφράσει το θαυμασμό τους για το 4μελές σουηδικό συγκρότημα, που εδώ που τα λέμε, ξεχωρίζει. Άσε πόσα hard/metal συγκροτήματα έχουν διασκευάσει τραγούδια τους…

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ

24/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου