BLUE OYSTER CULT-GHOST STORIES (2024)

 

Το καινούργιο» άλμπουμ των Blue Oyster Cult, Ghost Stories είναι μια συλλογή τραγουδιών τους που ηχογραφήθηκαν μεταξύ 1978-1983, εκτός του If I Fell, που ηχογραφήθηκε το 2016 και θα συγκινήσει» τους παλιούς ακροατές τους, αφού ο ήχος τους, είναι ο κλασικός Blue Oyster Cult ήχος. Η συγκέντρωση των «χαμένων» τραγουδιών τους έγινε από τον ηχολήπτη George Geranios, με τον οποίο έχουν δουλέψει στο παρελθόν κι άκουγε κάποιες κασέτες από τις πρόβες, κι άρχισε να αξιολογεί τα τραγούδια. Όλα τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν αρχικά σε αναλογική κασέτα και μεταφέρθηκαν σε ταινία μπομπινόφωνου για να τα επεξεργαστούν με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Συμπληρώθηκαν κάποια ημιτελή τραγούδια κι όπου χρειάστηκαν overdubs, έγιναν από τους Richie Castellano κιθάρα/πλήκτρα, Eric Bloom κιθάρα/φωνή και Donald "Buck Dharma" Roeser κιθάρα/φωνή αλλά κι από τους ντράμερ Albert Bouchard και Rick Downey και Joe Bouchard μπάσο/πλήκτρα/φωνητικά.
 Από το Late Night street Fight που ανοίγει το cd, ο ήχος σε ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν όταν οι Bloom, Roeserκαι Albert Bouchard ήταν δημιουργικοί και τα τραγούδια τους ξεχώριζαν. Και προσέξτε, εδώ μιλάμε για τραγούδια που ΔΕΝ χρησιμοποίησαν τότε, γιατί θεώρησαν ότι δεν τους κάνουν, για διάφορους λόγους. Ξεχωρίζει με το πρώτο άκουσμα η studio εκτέλεση του Kick out the Jams (των MC5) που το είχαν συμπεριλάβει στο live Some Enchanted Evening(1978), ενώ το We gotta get out of this place (Animals 1965), όσο κι αν προσπαθεί ο Albert Bouchard δεν μπορεί να πιάσει την αλήτικη ερμηνεία του Eric Burdon. Πάντως σαν προσπάθεια, είναι καλή! Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα Late Night Street Fight, So Supernatural και Don't Come Running to Me, είχαν θέση σε κάποιο studio άλμπουμ της εποχής τους κι απορώ που δεν τα συμπεριέλαβαν.

Ειδικά το Don’t Come Running to me, πρέπει να είσαι κουφός για να μην το κυκλοφορήσεις σε μικρό δίσκο, εκείνη την εποχή!!!! Εννοείται ότι με το πρώτο άκουσμα του Ghost Stories, η διαφορά με το τελευταίο άλμπουμ τους The Symbol Remains(2020), είναι …ουσιαστική.
TRIVIA

  • Αν και θα έπρεπε να το γράψω στην αρχή, τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν την περίοδο 1978-1983 είναι τα Mirrors, Cultosaurus Erectus, Fire of Unknown Origin, The Revolution by Night και το live Some Enchanted Evening, οπότε καταλαβαίνετε που κυμαίνεται ο ήχος τους!
  • Με το που πήρα το cd, κύτταξα το track list να δω αν περιέχει το Astronomy στην ηχογράφηση με την εισαγωγή του Stephen King. Γαμώτο....δεν το είχε! 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/4/24


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου