Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ BAND ON THE RUN ΤΩΝ PAUL McCARTNEY AND THE WINGS

 

Το Band on the Run (1973) του Paul McCartney και του συγκροτήματός του, των Wings, εκτός ότι είναι ένα από τα καλύτερα pop-rock άλμπουμ, αν όχι το καλύτερο, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον εξώφυλλο!
Να ξεκινήσουμε από τη φωτογραφία που ανήκει στον Clive Arrowsmith που τραβήχτηκε σε ένας κτήριο του 15ου αιώνα, στο Osterley Park του δυτικού Λονδίνου. Στη φωτογραφία εικονίζονται 9 άνθρωποι ομοιόμορφα ντυμένοι στα μαύρα, σαν φυλακισμένοι που δραπετεύουν και τους »συλλαμβάνει» ο φακός της φυλακής. Οι τρεις είναι μέλη του συγκροτήματος, ο Paul McCartney, η γυναίκα του Linda κι ο κιθαρίστας Danny Laine και οι υπόλοιποι είναι οι Michael Parkinson (τηλεοπτικός παρουσιαστής, συγγραφέας), Kenny Lynch(τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός), James Coburn (Αμερικάνος ηθοποιός), Clement Freud (εγγονός του Sigmund Freud, ραδιοφωνικός παραγωγός), Christopher Lee(Άγγλος ηθοποιός) και ο John Conteh (επαγγελματίας Βρετανός μποξέρ). Ο Arrowsmith τράβηξε 24 φωτογραφίες της συγκεκριμένης στάσης και αυτή ήταν η μοναδική που ενέκριναν όλοι.
Το πρόβλημα στη φωτογράφιση ήταν η χαμηλή ισχύ του προβολέα και ότι έπρεπε να μείνουν ακίνητοι και οι 9, κάτι που ίσως ακούγεται εύκολο, αλλά δύσκολο να το κάνεις.

Α.Ρ.

23/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου