LOVE/HATE: ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ SUNSET STRIP ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ....HOLLYWOOD


Μέσα στην πολύβουη και γεμάτη κόσμο Sunset Strip, ακόμα ένα συγκρότημα ψάχνει την επιτυχία. Η επιτυχία αγγίζει το ένα μετά το άλλο τα συγκροτήματα που μόλις χθες το βράδυ έπαιζαν στο γειτονικό club και οι Jizzy Pearl τραγούδι (πραγματικό όνομα Jim Wilkinson), Jon E. Love κιθάρα, Skid Rose μπάσο και Joey Gold ντραμς έχουν βάλει βαθιά μέσα στο μυαλό τους ότι πρέπει να κάνουν επιτυχία. Ζώντας όλοι μαζί σε μια αποθήκη του Los Angeles (σ.σ. εσείς τι φανταστήκατε, ότι θα έμεναν σε μια από τις πολυτελείς βίλες του Hollywood;), αλλάζουν το αρχικό όνομά τους που ήταν Dataclan, επιλέγοντας το Love/Hate από ένα τραγούδι τους με τον ίδιο τίτλο. Παράλληλα, άλλαξαν και εμφάνιση κι από το make up και το glam, οδηγήθηκαν στο gothic, επηρεασμένοι από τους Cult. Το 1987αποφάσισαν να καταλήξουν στο image με το οποίο τους γνωρίσαμε και συμμετέχουν με ένα τραγούδι στο soundtrack της ταινίας Critters 2, ενώ το Angel, ακούστηκε στο soundtrack της ταινίας A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master(1989). Την ίδια εποχή, είχε περάσει για λίγο από τη σύνθεση τους ο κιθαρίστας Tracy G, που αργότερα θα έπαιζε στο Dio. Ήταν φανερό ότι οι Love/Hate, προσπαθούσαν αλλά δεν τους έβγαινε! Έχοντας αρκετά δικά τους τραγούδια έτοιμα, άρχισαν να εμφανίζονται στο Whisky a Go Go, βελτιώνοντας τόσο την εμφάνισή τους όσο και την ποιότητα των τραγουδιών τους, αλλά πάντα το συγκρότημα που υπέγραφε σε δισκογραφική εταιρεία ΔΕΝ ήταν αυτοί, αλλά κάποιο από τα πολλά που σύχναζαν και έπαιζαν στην περιοχή. Η τύχη και η επιτυχία τους χαμογέλασε το Δεκέμβριο του 1988 όταν υπέγραψαν στη CBS και το Φεβρουάριο του 1990 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Blackout in the Red Room, που εμπορικά δεν τα πήγε καλά, σταματώντας στο No 154 του Billboard 200. Η αρχή είχε γίνει, το άλμπουμ ήταν καλό, έστω κι αν εμπορικά δεν πήγε όπως θα ήθελαν. Ακολούθησε μια μικρή περιοδεία με τους Dio με το video Why Do You Think They Call It Dope? Να παίζει στο MTV και να ακολουθεί περιοδεία με τους AC/DC, κάνοντας την πρώτη εμφάνισή τους στη Μ.Βρετανία.

Έχοντας ένα ήχο μεταξύ Guns’ Ν’Rose και alternative (με περισσότερη δόση alternative) ετοιμάζουν το υλικό για το δεύτερο άλμπουμ τους που αρχικά απορρίπτεται από τη δισκογραφική εταιρεία τους, με το συγκρότημα να έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο ήχο, προσπαθώντας να γίνει «φιλικό» στο ραδιόφωνο. Η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους Wasted in America(1992, Νο 20 Μ.Βρετανία) δεν τα κατάφερε καθόλου καλά στη χώρα τους, αφού δεν μπήκε καν στα πρώτα 200 άλμπουμ του Billboard αλλά η περιοδεία που είχαν κάνει στη Μ.Βρετανία, απέδωσε! Η δισκογραφική εταιρεία προτείνει και βγάζει σε single το Wasted in America αν και το συγκρότημα επέμενε στο
Miss America, για να χωρίσουν στη μέση τη διαφορά τους και να κυκλοφορήσουν το…..Happy Hour. Τελικά κυκλοφόρησαν και τα άλλα δύο, χωρίς επιτυχία.  
Η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, υποστηρίζεται από περιοδεία με τους Skid Row, με την εταιρεία τους να θέλει να κυκλοφορήσει ένα EP για να τους βοηθήσει στην περιοδεία αλλά το συγκρότημα έχει διαφορική άποψη.Τελικά επιλέγουν να κυκλοφορήσουν το Evil Twin, ένα τραγούδι που είχαν απορρίψει από το δεύτερο άλμπουμ τους! Η περιοδεία με τους Skid Row δεν πήγε τόσο καλά όσο θα ήθελαν και το συγκρότημα αποχώρησε μετά τη συναυλία τους στο London Arena, αφού ο Jizzy τσακώθηκε μεθυσμένος με τον Sebastian Bach.  Βλέποντας ότι το συγκρότημα «έχει" τον ήχο, αλλά δεν μπορεί να τον μετουσιώσει σε επιτυχία, ο Jizzy Pearl, αποφασίζει να τραβήξει τα βλέμματα επάνω τους και με τη βοήθεια του συγκροτήματος και φίλων του, «σταυρώνεται» στο γράμμα 'Y' της λέξης Hollywood που είναι αναρτημένη σε ένα λόφο της περιοχής, δεμένος πάνω στο γράμμα για αρκετές ώρες. Τελικά ένα συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού τον εντόπισε, με την αστυνομία και την πυροσβεστική να καλούνται να τον κατεβάσουν. Λίγες ώρες φυλακή και πολύ δημοσιότητα  ήταν το αποτέλεσμα της «σταύρωσης», με την CBS να είναι έξαλλη(!) με το κόλπο της  δημοσιότητας, που γρήγορα έσβησε χωρίς κάποιο αξιοσημείωτο αντίκτυπο στις πωλήσεις δίσκων. 

Τελικά οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν οι…. Black Sabbath που τους πρότειναν να ανοίξουν την περιοδεία τους, αλλά η  δισκογραφική (σ.σ. των Love/Hate)αρνήθηκε να τους υποστηρίξει, ακυρώνοντας παράλληλα τη διαφήμιση του μικρού δίσκου Miss America. Μετά από μια τέτοια σειρά διενέξεων με τη δισκογραφική εταιρεία, λογικό ήταν να φύγουν, με τον κιθαρίστας Jon E. Love να φεύγει και να τον αντικαθιστά ο Darren Housholder.
Στην ουσία, η πορεία τους σταματάει κάπου εδώ, αλλά ο μπασίστας Skid Rose δεν το βάζει κάτω. Πουλάει το αυτοκίνητό ττου για να χρηματοδοτήσει το τρίτο άλμπουμ τους Let's Rumble(1993), που τους ξανά βγάζει περιοδεία σε Αμερική και Μ.Βρετανία. Όμως το grunge σαρώνει και ο ήχος των Love/Hate κρίνεται «παλιακός» και μπαίνουν στο περιθώριο. Παρ΄όλα αυτά το Let's Rumble, έβγαλε ένα καλό κομμάτι, το Spinning Wheel, με το άλμπουμ να κυκλοφορεί ανά χώρα από διάφορες τοπικές μικρές εταιρείες.


Το 1995 κυκλοφόρησαν το I'm Not Happy με τον Housholder να αποχωρεί και να επανέρχεται ο Jon E. Love. Το συγκρότημα έχει χάσει τη δυναμική του, με τον ντράμερ Joey Gold να παίζει παράλληλα στους Skoe και ο Jizzy Pearl να αποχωρεί. Τη θέση του πήρε ο Marq Torien των Bulletboys, με τον οποίο ηχογράφησαν το Livin' Off Layla(1997) που ποτέ δεν κυκλοφόρησε!
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ

  • Ο Jizzy Pearl ανέλαβε για λίγο χρέη τραγουδιστή στους L.A. Guns, και Ratt, στους οποίους έμεινε 6 χρόνια (έφυγε το 2006 όταν ο Stephen Pearcy επέστρεψε).
  • Το 2007 επανασυνδέθηκαν κι έπαιξαν στο Club Vodka του Hollywood, μπροστά σε 1.500 fans τους και την ίδια χρονιά περιόδευσαν στη Μ.Βρετανία με τους Pretty Boy Floyd και Bang Tango. Το 2013 τα μέλη είχαν αλλάξει πολλές φορές και με σύνθεση Jizzy, Robbie Crane (Ratt), Keri Kelli (Alice Cooper, Slash, Jani Lane, Vince Neil, John Waite) και Matt Starr(Ace Frehley, Joe Lynn Turner, Kevin DuBrow,Mr. Big) βγάιβνουν περιοδεία και ηχογραφούν το Crucified EP που κυκλοφόρησε ψηφιακά, αλλά μετά από απειλούμενες μηνύσεις και διαφωνίες από άλλα πρώην μέλη των Love/Hate, ο Jizzy Pearl σταμάτησε να χρησιμοποιεί το όνομα για να επανακυκλοφορήσει το EP με το όνομα του.
  • O Jizzy Pearl χρημάτισε τραγουδιστής στους Quiet Riot από το 2013 έως και το 2016 κι από το 2019 έως και σήμερα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Blackout in the Red Room (1990)

Wasted in America (1992) 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

29/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου