STRANGLERS


 Οι Stranglers σχηματίστηκαν στο Guilford του Surrey της Αγγλίας, στα τέλη ‘74 αρχές‘75, στην εποχή δηλαδή της κυριαρχίας του punk, δεν προορίζονταν όμως να αποτελέσουν ένα ακόμα punk group. Οι Stranglers παρήταν καλοί μουσικοί για να χωρέσουν σε ένα και μόνο στενό καλούπι: Ο ιδρυτής τους Jet Black ήταν ένας πεπειραμένος jazz drummer, ο κιθαρίστας τους Hugh Cornwell ήταν blues μουσικός, ο μπασίστας Jean-Jack Burnel ήταν σολίστ στην κλασική κιθάρα, ενώ ο πιανίσταςτους Dave Greenfield είχε σπουδαίες περγαμηνές από τη συμμετοχή του σε στρατιωτικές μπάντες. Μοιραία λοιπόν, το γκρουπ άφησε ένα πολύ ιδιαίτερο και ανεξίτηλο αποτύπωμα, που απλώνεται σε πολλά, διαφορετικά μουσικά είδη. Το αρχικό τους όνομα ήταν The Guilford Stranglers (οι στραγγαλιστές του Guilford),
κατ’ απομίμηση του Boston strangler, του διαβόητου στραγγαλιστή της Βοστόνης, ενός κατά συρροήν δολοφόνου, ο οποίος είχε βιάσει και στραγγαλίσει 13 γυναίκες. Γρήγορα, διέγραψαν το Guilford από το όνομα και απέμεινε σκέτο το The Stranglers.
Δεν γνωρίζουμε, δυστυχώς, πώς τους ήρθε η ιδέα για αυτό το τόσο ανατριχιαστικό όνομα. Ίσως επειδή, λίγα χρόνια πριν την ίδρυσή τους, είχε προβληθεί η ταινία «Ο στραγγαλιστής της Βοστόνης», με πρωταγωνιστή τον Tony Curtis, που είχε σημειώσει παγκόσμια επιτυχία.


ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ

30/4/24

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου