GIGA BOX SET ΑΠΟ ΤΟΝ RICK WAKEMAN/ JOHN WETTON KAI ΒΙΝΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ LONG LIVE


Ακόμα μια κυκλοφορία για τον Rick Wakeman, έστω  και σε disc box set. Ο Άγγλος μουσικός που οι κυκλοφορίες του ξεπερνούν τις 100(!), έχει έτοιμο προς κυκλοφορία ένα 32cd box set(!!!) με τίτλο The Prog Years 1973-1977, με όλα τα άλμπουμ του από την εποχή του The Six Wives Of Henry VIII(1973) έως και το White Rock(1977). Το video είναι διαφωτιστικό. Τώρα βέβαια θα αναρωτηθήκατε πως μια δισκογραφία  6 άλμπουμ, διογκώθηκε σε 32 cd; Κάθε άλμπουμ αντιπροσωπεύεται από 6 CD ή DVD, όπου στο ένα είναι η αρχική κυκλοφορία και στα άλλα 3 live υλικό,demos, εναλλακτικές mixes και video υλικό . Οι live ερμηνείες στα Six Wives... και Journey To The Centre Of The Earth προέρχονται από την Melbourne, ενώ το υλικό του DVD The Myths And Legends Of King Arthur And The Knights Of The Round Table από συναυλία του στο Wembley. Το ίδιο πλούσια είναι και τα άλμπουμ Lisztomania και White Rock. Το The Prog Years 1973-1977 συνοδεύεται από 60σέλιδο ένθετο, 10 κάρτες, 8 promo φωτογραφίες της εποχής και 4 αφίσες. Τα πρώτα 500 αντίτυπα είναι αριθμημένα.

  Η οικογένεια του εκλιπόντος μπασίστα/τραγουδιστή John Wetton, ετοίμασε ένα Box set με 6 cd από την προσωπική καριέρα του καθώς και 2 με ακυκλοφόρητο υλικό. Ο τίτλος του είναι An Extraordinary Life και θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου. Τα 6 cd από την καριέρα του που περιέχονται είναι τα Caught in The Crossfire (1980), Battle Lines (1994), Arkangel (1997), Welcome To Heaven (2000), Rock Of Faith (2003) και Raised in Captivity (2011), ενώ η επιλογή τραγουδιών για τα 2 cd με ακυκλοφόρητο υλικό, έγινε από τον υπεύθυνο αρχείο του Wetton. Το box set ια συνοδεύεται από 64σέλιδο βιβλίο, με την εισαγωγή να έχει γράψει ο Roger Dean.
Μια ειδική επετειακή κυκλοφορία από τους Θεσσαλονικείς Long Live, όπου επανακυκλοφορούν το EP του 2000, με ακυκλοφόρητο αρχειακό υλικό,. Το συγκρότημα  σχηματίστηκε το 1997 και μέχρι σήμερα μετρούν πάνω από 3000(!) εμφανίσεις, ενώ έχουν παίξει με τους B.Παπακωνσταντινου, Φ.Πλιατσικαs, Τ. Πανουσηs αλλά και Nazareth, Glenn Hughes, Joe Lynn Turner, Dr.Feelgood και Εric Sardinas. Έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στην εκπομπή της ΕΤ3, Jammin. Με την προσθήκη των νέων τραγουδιών το Ep μετατράπηκε σε Lp, και θα συνοδεύεται από 4σελιδο insert με φωτογραφίες της μπάντας και τους στίχους των τραγουδιών. Για όσους δεν ξέρετε τον ήχο τους, είναι καθαρόαιμο hard rock, χωρίς…παρεκτροπές.


Η σύνθεση με την οποία το ηχογράφησαν είναι Γιώργος Συμεωνίδης (Sarissa) φωνή, Λάκης Ραγκαζάς – κιθάρες, Στέλιος Τζιουμέρκας και Βαγγέλης Νοτόπουλος μπάσο και Αλέξανδρος Δημαρέλλης ντραμς. Η διαφορά στη σύνθεση της Β’ πλευράς είναι πως στα τύμπανα καθόταν ο Γιώργος Μοτεσνίτσας (Psycho Choke, Killer SixGun, Methods, One Of Discord, Luna Obscura. Η καινούργια έκδοση θα είναι διαθέσιμη από τα: B-otherSide Records στην Αθήνα και Vinylmania στη Θεσσαλονίκη.

Α.Ρ.

30/11/23


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου