NEWS OF THE WORLD (30/11/23)

 

• Το εμβληματικό δισκοπωλείο του HMV που για δεκαετίες δέσποζε στην Oxford Street, ξανά άνοιξε μετά από μια παύση 4 ετών. Όπως καταλαβαίνετε,  η επανεκκίνησή του οφείλεται στην εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων βινυλίου αλλά και cd/dvd! Το κατάστημα βρίσκεται στο Νο 363 της Oxford Street ενώ η πρώτη φορά που άνοιξε ήταν το 1921!!! Η επανεκκίνηση συνδυάστηκε με την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου των Madness, Theatre of the Absurd Presents C'est la Vie  όπου το συγκρότημα ήταν εκεί και υπέγραφε δίσκους του.
• Δεκαετίες γύρισε το χρόνο ο κιθαρίστας Marty Friedman που μιλώντας στο Metalmania III του Rock 'N' Roll Fantasy Camp στο Λος Άντζελες, θυμήθηκε την audition που έκανε για τον Ozzy Osbourne, στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Όπως θα διαβάσατε δεν φοβήθηκε τις λέξεις.  Είπε συγκεκριμένα: "Απέτυχα παταγωδώς. Νομίζω ότι ήταν πιθανότατα λόγω της εμφάνισης μου. Τότε ζούσα στο Σαν Φρανσίσκο και μου είχε τηλεφωνήσει η Sharon Osbourne για να κάνω μια ακρόαση για τον Ozzy. Χάρηκα πολύ γιατί με τίμησε σαν μουσικό αλλά εκείνη την εποχή ζούσα σχεδόν σαν άστεγος με την σύντροφό μου και το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να έχω χρήματα για να πληρώνω το ενοίκιό. Έμαθα τα τραγούδια και πήγα στο Λος Άντζελες για να παίξω και να γνωρίσω τους άλλους μουσικούς. Ήταν ντυμένοι όπως κυκλοφορούσαν οι stars στην Sunset Strip της δεκαετίας του 1980 , με μπλούζες με κρανία, μπαντάνες, χειροπέδες και μακριά περιδέραια κι εγώ φορούσα ένα blue jean με μια μπλούζα. Τότε κατάλαβα ότι το να είσαι σε ένα συγκρότημα είναι πολύ περισσότερο από το να παίζεις. Καμιά φορά, η τεχνική είναι κατώτερη από την εμφάνιση! Αυτοί μύριζαν Λος Άντζελες και εγώ μύριζα Σαν Φρανσίσκο! Κανείς μας δεν μύριζε καλά. Αλλά ήταν φρέσκοι κι έπαιζαν καλά. Για τη θέση, έκαναν ακρόαση σε πολλά παιδιά και δεν με ξανά πήραν  τηλέφωνο». Ο 60χρονος Friedman, ζει μόνιμα στην Ιαπωνία από το 2003 και φέτος έδωσε την πρώτη συναυλία του στην Αμερική (3 Μαρτίου).• Αξίζει να δείτε το πολύ καλό video του Γιώργου Γάκη, για το τραγούδι του "Nightmare Dreamer", μέσα από το καινούργιο άλμπουμ του Parallel Dimensions(2023).  Η σκηνοθεσία έγινε από τον Μενέλαο Συκωβέλη, η κοπέλα που παίζει είναι η Heymanot Bimerw και τα γυρίσματα έγιναν στη λίμνη των Ιωαννίνων και στο νησάκι της. Πραγματικά  καλό τραγούδι και πολύ καλό video.


• Με τη σοβαρή κατηγορία για σεξουαλική επίθεση, μηνύθηκε ο Axl Rose  από το πρώην  ο μοντέλο Sheila Kennedy. Το γεγονός έγινε το…1989 όταν η Kennedy  ήταν μοντέλο του Penthouse και γνώρισε τον Axl σε ένα νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης. Την κάλεσε σε ένα πάρτι που γινόταν στο ξενοδοχείο κι εκεί έγιναν…διάφορα, πάντα σύμφωνα με την Kenndey (είδε χάπια, αλκοόλ, κι πολύ σεξ). Τότε,  σύμφωνα με την Kenndey, o Axl της επετέθηκε σεξουαλικά  με την παθούσα να εξιστορεί την ιστορία της στην αυτοβιογραφία της No One's Pet (2016) και στο ντοκιμαντέρ του 2021 Look Away.  Ο Axl Rose σε δήλωση που έκανε μέσω του δικηγόρου του, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της, λέγοντας ότι το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ.
• Μια περίεργη ιστορία αντιπαλότητας μεταξύ των Daryl Hall και Jon Oates ήλθε στην επιφάνεια και μάλιστα δικαστικά, αφού ο πρώτος ζήτησε περιοριστικά μέτρα κατά του δεύτερου και επί δεκαετίες σταθερού και πετυχημένου συνεργάτη του.Οι Hall and Oates "είναι μια διασταύρωση μεταξύ επιχειρηματικών εταίρων και αδελφών, χωρίς να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις, ενώ οι σημερινές νομικές διαμάχες τους, επικεντρώνονται στα οικονομικά.  
• Άλλη μια περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης ήλθε στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά κατά του συνιδρυτού της Interscope Records, Jimmy Iovine, που στο παρελθόν είχε κάνει παραγωγές σε άλμπουμ των John Lennon, Bruce Springsteen, Tom Petty, U2, Simple Minds, Pretenders κ.α.  
Pretenders. Το φερόμενο θύμα ισχυρίζεται ότι «δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση, τον Αύγουστο του 2007. Για την ώρα, ο Iovine δηλώνει σοκαρισμένος.
• Ακούστε  την πολύ καλή διασκευή των Νορβηγών black metallers Dimmu Borgir στο "Perfect Strangers"των Τιτανοτεράστιων. Το Νορβηγικό συγκρότημα συμπεριέλαβε αυτή τη διασκευή του στο άλμπουμ με διασκευές Inspiratio Profanus που θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι αρχικά το είχαν συμπεριλάβει στην special έκδοση του άλμπουμ τους Abrahadabra(2010).
• Δύο στάσεις θα πραγματοποιήσουν οι Γερμανοί Rage στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας που ξεκινά τον Μάρτιο του 2024 από το Τορόντο. Συγκεκριμένα:
Αθήνα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, Κύτταρο Live Club
Special Guest & Opening Act t.b.a.
Θεσσαλονίκη, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, Eightball Club
Special Guest & Opening Act t.b.a.• Το μοναδικό άλμπουμ των Coverdale Page έκλεισε 30  χρόνια ζωής κι επανακυκλοφορεί σε 2πλό βινύλιο στην γιαπωνέζικη αγορά σε μπλε  βινύλιο.

• Ενοχλημένος είναι ο Ozzy Osbourne με τη στάση του μπασίστα των Black Sabbath αλλά και της δικής του μπάντας παλαιότερα, Geezer Butler, που δεν τον έχει πάρει ένα τηλέφωνο να ρωτήσει για την υγεία του. Βέβαια, ο Butler έχει γράψει στη βιογραφία του Into The Void, ότι δεν μιλά πλέον με τον Ozzy και αυτή η τεταμένη σχέση τους, οφείλεται στις συζύγους τους Sharon και Gloria Butler, που δεν τα πάνε καθόλου καλά. “Ο Tony Iommi είναι υποστηρικτικός απέναντι στο πρόβλημα της υγείας μου, σε αντίθεση με τον Geezer Butler που δεν έχει πάρει ένα τηλέφωνο. Είναι πικρό, μεγαλώσαμε μαζί, ακόμα κι ο Bill Ward μου τηλεφώνησε». Cherchez la femme!

• Μία ημέρα μετά τη δήλωση του Kiko Loureiro ότι οικογενειακοί λόγοι θα τον κρατήσουν εκτός περιοδειών των Megadeth, ο Dave Mustaine ανακοίνωσε ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Φιλανδός Teemu Mäntysaari. Πάντως ο Mustaine χατακτήρισε την απουσία του Loureiro «εκτεταμένη άδεια», αφήνοντας ένα παράθυρο για επιστροφή του.
• Ένα καινούργιο-δικό τους- χριστουγεννιάτικο τραγούδι, όχι διασκευή, παρουσίασαν οι Bon Jovi. Τίτλος του "Christmas Isn't Christmas" κι ο Jon Bon Jovi το έγραψε για την οικογένεια του.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64, ο κιθαρίστας των Killing Joke, Geordie Walker.
• Το επίσημο video για το καινούργιο τραγούδι τους "Trial By Fire", παρουσίασαν οι Judas Priest.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου