ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: SILVER R.I.S.C./MAGNUM


 Με διαφορά 30 χρόνων, κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ των Silver  R.I.S.C. Τίτλος του Knot Over και ημερομηνία κυκλοφορίας του η 22α Δεκεμβρίου. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1989 από τους κιθαρίστες Δημήτρη Γασπαράτο και Σπύρο Φουσέκη και κυκλοφόρησαν τον πρώτο δίσκο τους με τίτλο Anything she does στην ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Records, σε παραγωγή δική τους και του George Osmak. Οι Silver  R.I.S.C  κατάφεραν να δημιουργήσουν τον ήχο τους και να κάνουν ακόμα περισσότερο αισθητή την παρουσία τους στο ελληνικό κοινό της δεκαετίας του ’90 μέσα από πολλές συναυλίες, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις στα media. Πολλά ελληνικά και ξένα μουσικά περιοδικά (Metal Hammer, Rock Power, Ποπ και Ροκ κ.α), καθώς και ραδιοφωνικοί σταθμοί έστρεψαν την προσοχή τους στο νεανικό εκείνο group. Τόσο στο studio, όσο και στα live, ο ήχος της μπάντας εντυπωσίασε πολλούς fans. Η δυναμική τους και η ενέργεια τους πάνω στη σκηνή σε συνδυασμό με την εκτελεστική τους δεξιοτεχνία και τις ευρηματικές συνθέσεις τους, τους καθιέρωσαν σαν ένα από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα. Εμφανίστηκαν στα μεγαλύτερα και καλύτερα Clubs και Festivals εντός και εκτός Αθήνας (ΡΟΔΟΝ, ΑΓΚΑΘΙ, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Αν Club, Renegate κ.α). Επανενώθηκαν το 2019, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά τη δυναμική τους και την προσωπικότητά τους στη σκηνή με πιο πρόσφατο live την συναυλία στο Κύτταρο τον Μάιο του 2023 για τα 20 χρόνια του Rockpages.gr πλαισιωμένοι από ονόματα-θρύλους της ελληνικής σκηνής.Με το κλείσιμο του 2023, 30 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους άλμπουμ, οι νέες ηχογραφήσεις είναι πραγματικότητα! Το νέο άλμπουμ Knot Over περιλαμβάνει 9 κομμάτια με πλούσια ενορχήστρωση και δυναμικό ήχο. Το artwork  είναι του Γιώργου Παπαδόπουλου και ο γραφιστικός σχεδιασμός του Σπύρου Ηλιάδη.  Οι φωτογραφίες είναι των Δημήτρη Μαρίνη και Χρήστο Δουλγεράκη / The Storyteller Studio.  Η σύνθεση τους είναι Δημήτρης Γασπαράτος κιθάρα/τραγούδι/πλήκτρα, Σπύρος Φουσέκης κιθάρες, Τόνυ V ντραμς και D.M. μπάσο.

 ‘Ένα ακόμα άλμπουμ προσθέτουν στα ήδη 23 studio (με το καινούργιο, 24!), οι Magnum. Το συγκρότημα των Tony Clarkin (κιθάρα, συνθέτης/στιχουργός όπλων των τραγουδιών τους) κι ο τραγουδιστής Bob Catley, με τον μόνιμο συνεργάτη τους, ζωγράφο Rodney Matthews, παρουσίασαν το καινούργιο άλμπουμ τους Here Comes The Rain που θα  κυκλοφορήσει στις 12 Ιανουαρίου 2024, με πρώτο single το "Blue Tango". 

Σύμφωνα με τον Clarkin, το 'Here Comes The Rain', πέραν του κλασικού ήχου τους, επιφυλάσσει μια σειρά εκπλήξεων που τους ανανεώνει. Μετά το "Blue Tango", το συγκρότημα έχει έτοιμο ένα δεύτερο τραγούδι, που θα είναι το "The Seventh Darkness" και θα είναι διαθέσιμο από τις 3 Ιανουαρίου 2024. Μια από τις εκπλήξεις που ανέφερε ο Clarkin, είναι τα πνευστά που θα ακούγονται σε αυτό το τραγούδι. Μαζί με τους… κλασσικούς Catley και Clarkin, στο καινούργιο άλμπουμ παίζουν και οι Rick Benton πλήκτρα, Dennis Ward μπάσο και Lee Morris ντραμς.


Α.Ρ.

29/11/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου