ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΡΟΡΙΕΣ: YES/ DEAD DAISIES (Best of)/ QUEENS OF THE STONE AGE


 Ακούγεται υπερβολικό, αλλά το Mirror to the Sky είναι το 23ο(!) studio άλμπουμ των Yes και το πρώτο με τον Αμερικάνο ντράμερ Jay Schellen (Hurricane, Asia, World Trade, Circa και Unruly Child) που αντικατέστησε τον θανόντα Alan White (το άλμπουμ  εί ναι αφιερωμένο στη μνήμη του). Η σύνθεση του συγκροτήματος σε αυτόν το δίσκο, εκτός του Schellen, είναι Steve Howe κιθάρα που έκανε και την παραγωγή, Jon Davison τραγούδι που ακούγεται ΙΔΙΟΣ ο Jon Anderson, Geoff Downes πλήκτρα και Billy Sherwood μπάσο. Ξεκίνησαν να δουλεύουν τα κομμάτια πριν ακόμα λήξει η πανδημία  κι όπως είπε ο Howe, το συγκρότημα βρισκόταν σε καλή δημιουργική φάση. Ξεκίνησαν με δύο ιδέες για τραγούδια που ήθελαν να μετατρέψουν σε μεγαλύτερα κομμάτια και που τελικά έγιναν το 13λεπτο «Mirror to the Sky» και το 9λεπτο «Luminosity». Το εξώφυλλο επιμελήθηκε για ακόμα μια φορά ο Roger Dean ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα του νυχτερινού έναστρου ουρανού από μια νυχτερινή βαρκάδα ένα φίλο του, όπου όταν σταμάτησαν να κωπηλατούν και το νερό έμεινε ακίνητο, αντικατοπτρίστηκε ο νυχτερινός ουρανός.


Η αναγγελία κυκλοφορίας του Best Of των Dead Daises, τους βρίσκει με μια σοβαρή αλλαγή στη σύνθεσή τους, αφού ο Glenn Hughes έχει αποχωρήσει (σ.σ. την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται σε περιοδεία, παίζοντας ολόκληρο το Burn!) και έχει αντικατασταθεί από τον John Corabi, ο οποίος το διάστημα 2015-2019 ήταν και πάλι μέλος των Dead Daises. Η κυκλοφορία του Best of θα γίνει σε 2πλό cd και βινύλιο στις  18 Αυγούστου και μερικά από τα τραγούδια που θα περιέχει θα είναι και τα Miles In Front Of Me, Make Some Noise, Lock N' Load, Resurrected,  Face I Love, Rise Up κ.α μεταξύ των οποίων και 2 ακυκλοφόρητα!



Καινούργιο άλμπουμ έχουν και οι Queens of the Stone. Τιτλοφορείται In Times New Roman…, θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου και θα είναι το 8ο στη  δισκογραφία τους. Τα πρώτα σχόλια που απέσπασε από τους λίγους που το άκουσαν ολόκληρο,  το χαρακτηρίζουν σαν ακατέργαστο, με έντονους στίχους κι έξυπνα ρεφρέν. «Αν υποθέσουμε ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε έναν ή δύο μήνες, τι θα θέλατε να ακούσετε» τραγουδάει ο Josh Homme, ρωτώντας “Τι θέλετε να κάνετε με τον χρόνο που σας απομένει”; Οι Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman και Jon Theodore δεν μπορούν να μας σώσουν, αλλά μας δίνουν μια εναλλακτική! Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και CD.


5/6/23



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου