ΣΟΒΑΡΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ'. ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ!


Πριν από 8 περίπου μήνες είχατε διαβάσει πάλι από αυτή τη στήλη, τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια, σχετικά με την ιδιοκτησία του Θέατρου Βράχων ‘Μελίνα Μερκούρη», στο Βύρωνα. Το σχετικό άρθρο μπορείται να το διαβάσετε εδώ.
Τότε η υπόθεση είχε πάει στον Άρειο Πάγο  κι αναμενόταν η απόφασή του και τώρα-δυστυχώς- η απόφαση βγήκε, αφήνοντας αβέβαιο είναι το μέλλον του χώρου, ενός από τους σημαντικότερους χώρους εκδηλώσεων και συναυλιών, του θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», αφού ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης, που είχαν καταθέσει από κοινού το Ελληνικό Δημόσιο και οι δήμοι Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού, για την απόφαση που εξέδωσε το Εφετείο το 2020 με την οποία κατοχύρωνε την κυριότητα της έκτασης σε ιδιώτες. Η απόφαση αφορά συνολικά μια έκταση 104 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται τα Θέατρα Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού», τρία γήπεδα 5×5, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ καθώς και το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου μεταφράζεται ως άμεση διακοπή όλων των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στη συγκεκριμένη περιοχή. Θυμίζουμε ότι ανάμεσα σε πολλά άλλα, στο θέατρο βράχων είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν οι δύο συναυλίες των Idles στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Οι δήμαρχοι των δύο περιοχών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, για να διατηρηθούν οι εκτάσεις στη διάθεση του κοινού ως χώροι πολιτισμού και αθλητισμού. Το θέμα δεν είναι μόνο οι συναυλίες αλλά και η γενική χρήση (αθλητισμός, χώρος αναψυχής, καφετέρια) για τους κατοίκους των γειτονικών δήμων. Για να έχετε σαφή εικόνα του τι προηγήθηκε, σας προτείνω ακόμα μια δορά να διαβάσετε το παλαιότερο κείμενο μου σχετικά με το Θέατρο (πατήστε εδώ).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

29/6/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου