NEWS OF THE WORLD (29/6/23)


•  Την κινηματογραφημένη τελευταία συναυλία των Lynyrd Skynyrd, όπου έγινε και η τελευταία παρουσία του συνιδρυτή τους και κιθαρίστα Gary Rossington, θα βγει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο στην Αμερική. Η ταινία τιτλοφορείται The 50th Anniversary of Lynyrd Skynyrd και αφιερώνεται στη μνήμη του Rossington που πέθανε στις 5 Μαρτίου. Η συναυλία έγινε στις 22 Νοεμβρίου 2022 στο Ryman Auditorium του Nashville. 

• Oι Asking Alexandria ακύρωσαν το υπόλοιπο της ευρωπαικής περιοδείας τους ,  καθώς ο ντράμερ James Cassels, έσπασε το πόδι του. Αυτό σημαίνει πως το συγκρότημα δεν θα εμφανιστεί στο Rockwave Festival στην Αθήνα στις 7 Ιουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.
• Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια κυκλοφορίας το άλμπουμ των Black Sabbath Paranoid, θα κυκλοφορήσει σε έκδοση τετραφωνικού ήχου, 4.0 surround. Η τετραφωνική ηχογράφηση έχει καταργηθεί εδώ και 50 χρόνια αλλά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κάποιες παλαιότερες με αυτή τη μορφή ήχου, όπως Alice Cooper "Billion Dollar Babies", Jefferson Starship "Red Octopus" κ.α. Η καινούργια ηχητική μορφή έγινε από την Rhino (πατήστε εδώ) και στην Αμερική στοιχίζουν $24.98, με ημερομηνία κυκλοφορίας τους την 23η Ιουλίου.

• Στο τέταρτο γάμο του προχώρησε ο 89χρονος Frankie Valli, τραγουδιστής των Four Seasons. Νύφη είναι η Jackie Jacobs, πρώην στέλεχος marketing τηλεοπτικού δίκτυου του CBS.
• Και η μεγάλη επιτυχία της Kate Bush «Running Up That Hill», ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο (1.000.000.000) streams στο Spotify, για να γίνει το πρώτο τραγούδι της δεκαετίας του '80 από γυναίκα καλλιτέχνη που έφτασε ποτέ τα δεκαψήφια νούμερα στην πλατφόρμα.
• Εμφανώς αδυνατισμένος αλλά υγιής, ο Blaze Bayley ανακοίνωσε 6ήμερη περιοδεία στη Μ.Βρετανία. Ο Bayle θα επιστρέψει στις live εμφανίσεις στις 27 Οκτωβρίου, 7 μήνες μετά από εγχείρηση τετραπλού bypass. Σιδερένιος!

• Μιλώντας στο "Trunk Nation With Eddie Trunk" του SiriusXM (Πέμπτη 22 Ιουνίου), ο Tony Iommi επιβεβαίωσε ότι οι Black Sabbath είχαν αρχικά προσεγγιστεί για να παίξουν το φεστιβάλ Power Trip, μαζί με τους Guns and Roses, Metallica, Ozzy, Iron Maiden και Tool. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 6-8 Οκτωβρίου στο Empire Polo Club στο Indio, στην έδρα του Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών στο Coachella Valley. Ο  Iommi επιβεβαίωσε την πρόταση αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του γιατί όπως είπε εκείνη την εποχή ο Ozzy αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας (σ.σ. το παράδοξο είναι ότι ο Ozzy θα συμμετάσχει !!!), μπαινοβγάινοντας στο νοσοκομείο. Έπρεπε να σκεφτώ τους ανθρώπους στο συγκρότημα κι ο Ozzy τότε δεν ήταν καλά. Δεν ένιωθα καλά να αποδεχτώ  μια τέτοια πρόταση. Ξέρω ότι τελικά θα συμμετάσχει παίζοντας τραγούδια από την καριέρα του, ελπίζω να τα καταφέρει. Χρειάστηκε να περάσει από τόσα δύσκολα πράγματα τελευταία αλλά εξακολουθεί να παλεύει. Αναφερόμενος στην υγεία του, περιορίστηκε να πει ότι "έχει τα πάνω της κα τα κάτω της".
• Σε συνέντευξή τους το Classic Rock ο κιθαρίστας/τραγουδιστής των ZZ Top, Billy Gibbons είπε ότι το καινούργιο άλμπουμ τους υπάρχουν τραγούδια που μπάσο παίζει ο Dusty Hill (έφυγε από τη ζωή  τον Ιούλιο του 2021) αλλά κι ο αντικαταστάτης του Elwood Francis.
• Το lyric video του 'Forever Free'παρουσίασε ο Udo. Το τραγούδι προέρχεται από το καινούργιο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει στις 13 Αυγούστου με τίτλο Touchdown, όπου μπάσο παίζει ο Peter Baltes.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου