ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: SAXON/ CAT STEVENS/ΗOLLYWOOD VAMPIRES


Το 2021 οι Saxon είχαν κυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ με διασκευές με τίτλο Inspirations και ήδη κυκλοφόρησαν το More Inspirations, δίνοντας στη δημοσιότητα τη διασκευή τους στο "Razamanaz" των Νazareth. «Είχαμε περιοδεύσει μαζί τους το 1980 και το "Razamanaz’ ήταν το τραγούδι με το οποίο άνοιγαν τη συναυλία τους» θυμάται ο Biff Byford. Εκτός του "Razamanaz», το
"More Inspirations" περιέχει και τα  "We've Gotta Get Out Of This Place"(Animals), "From The Inside"(Alice Cooper), "Detroit Rock City"(Kiss),
“Substitute"(Who), “Gypsy”(Uriah Heep) κ.α. Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε μαύρο βινύλιο, CD digipak, ψηφιακά και σε συσκευασία D2C. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι οι Saxon έχουν πουλήσει 23.000.000 δίσκους σε όλο τον κόσμο.


"Κοιτάζοντας το ταξίδι της μουσικής μου, ξεκινώντας από τη δεκαετία του '60 που ξεκίνησα, θα έλεγα ότι αυτός ο νέος δίσκος είναι ένα μωσαϊκό", δήλωσε ο Cat Stevens. "Μια πολύ ξεκάθαρη περιγραφή του πού έχω βρεθεί και ποιος είμαι".
Το καινούργιο άλμπουμ του, το 17ο στην δισκογραφία του, τιτλοφορείται King of a Land και θα κυκλοφορήσει από την Dark Horse Records του George Harrison. Η τελική μίξη έγινε στο στούντιο του αείμνηστου Beatle που βρίσκεται στο πρώην σπίτι του, Friar Park, στο Henley-on-Thames.
"Είχαμε το μεγάλο προνόμιο να βρεθούμε στο Friar Park", δήλωσε ο Stevens, "και να είμαστε από τους πρώτους ξένους που μπήκαν σε αυτό το control room για την τελική μίξη. Ο George Harrison υπήρξε τεράστια επιρροή σε μένα πνευματικά, από την αρχή της καριέρας μου, ήταν πρωτοπόρος σε ορισμένες σκέψεις και ιδέες, οι οποίες εκτείνονταν πολύ ανατολικά, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Αν ακούσετε μερικά από αυτά τα τραγούδια σε αυτό το άλμπουμ, θα ακούσετε ένα είδος πνεύματος του George".
Ο Stevens θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στο φετινό Glastonbury στις 25 Ιουνίου, μαζί με τους Elton John, Guns N' Roses και πολλούς άλλους.
Η παρέα των Hollywood Vampires, επιστρέφει στις 2 Ιουνίου με το Live In Rio. Οι Joe Perry, Johnny Depp και Alice Cooper, με τη συνδρομή του παραγωγού και συνθέτη Tommy Henriksen, παρουσίασαν το music video για την παλιά επιτυχία των Spirit "I Got A Line On You", live στο Rock In Rio festival του Rio De Janeiro.

Μαζί τους στη σκηνή ο Duff McKagan κι ο Matt Sorum. Μεταξύ των 15 τραγουδιών που παίζουν, όλα διασκευές, είναι και τα My Generation (Who), Five To One/Break On Through (To The Other Side)(Doors), 7 And 7 Is (Love), Whole Lotta Love (Led Zeppelin), Jeepster (T.Rex) κ.α.



 27/3/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου