ΜΗΠΩΣ ΟΙ DIVING FOR PEARLS ΑΞΙΖΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΥΧΗΣ;


Ένα μάλλον κοινότυπο video, ένας καλός τραγουδιστής, μια καλή μελωδία, ένα band image εξαιρετικά συνηθισμένο, αλλά σε γενικές γραμμές ένα συγκρότημα, οι Diving For Pearls που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι. Παρ΄όλα αυτά, είναι σχεδόν άγνωστοι! Το πρώτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1989 όντα τα πράγματα είχαν αρχίσει να αλλάζουν αλλά και πάλι θα μπορούσαν….Αλλά δεν έκαναν!  Σχηματίστηκαν το 1984 στη Βοστόνη από τον τραγουδιστή/κιθαρίσταDanny Malone και τον οργανίστα Jack Moran, και οι δύο, μέλη των Trademarks, παίρνοντας το όνομά τους από το τραγούδι του Elvis Costello, Shipbuilding, Diving For Pearls. Βλέποντας ότι η τοπική σκηνή δεν τους σηκώνει, πήγαν στη Ν.Υόρκη όπου γνωρίστηκαν με τον κιθαρίστα Yul Vazquez τον ντράμερ Peter Clemente, που είχε παίξει και με τονMichael Monroe (παίζει στο πρώτο του άλμπουμ  Nights are so Long( 1987) και τον μπασίστα David Weeks κι έτοιμοι οι…Diving for Pears.   

Σε μια εμφάνισή τους σε club τους είδε ένας άνθρωπος τηςEpic Records και τους υπέγραψε, προσφέροντας τους $20.000. Η εταιρεία τους έδωσε για παραγωγό τον  David Prater,με τον οποίο ηχογράφησαν 6 τραγούδια που δεν έπεισαν την εταιρεία ότι άξιζαν. Έτσι, ο Prater ηχογράφησε 6 ακόμα για να πεισθεί η εταιρεία ότι αξίζουν και τελικά προχώρησαν στην τελική ηχογράφηση και μίξη. Την άνοιξη του 1989 τελείωσαν τις ηχογραφήσεις και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους,  με πρώτο single το "Gimme Your Good Lovin'"(Νο84 Αμερική). Το άλμπουμ πούλησε 250.000 αντίτυπα, νούμερο μικρό για τα δεδομένα της εποχής και πέρασε απαρατήρητο! Η εμφάνιση και ο ήχος τους δεν διέφερε από τα δεκάδες (για να μην γράψω εκατοντάδες) παρόμοια hard/melodic συγκροτήματα αλλά υπήρχαν τραγούδια στον πρώτο δίσκο που άφηναν ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια. Μαλλί κομμωτηρίου, κλασικές μπότες, ποζεριά μέχρι θανάτου, ντύσιμο συνδυασμός δερμάτινου και jean.


H εμπορική αποτυχία του άλμπουμ τους οδήγησε στη διάλυση με τον Danny Malone να γίνεται μέλος των Band Of Angels του Elliott Easton που αργότερα έκανε καριέρα με τους Cars. Οι Band Of Angels ηχογράφησαν με παραγωγό τον Ray Thomas Baker ένα άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ! 5 από τα τραγούδια αυτού του άλμπουμ, συμπεριέλαβε ο Easton στο προσωπικό του άλμπουμ Change No Change Στη συνέχεια ο Malone συνεργάστηκε με τον Glen Burting στους Dunaways για να τα εγκαταλείψει.

Το 2002 ο Malone επανασχημάτισε τους Diving For Pearls, κυκλοφορόντας το  άλμπουμ Texas(2005) με τον Malone μόνο αρχικό μέλος.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ

Ο κιθαρίστας Yul Vasquez έκανε καριέρα σαν ηθοποιός με πιο σημαντικής τιγμή του, την παρουσία του στην ταινία  Mambo Kings1985).

Ο Peter Clemente ασχολήθηκε με εταιρείες του online entertainment κι ο David Weeks ασχολήθηκε με τη νομική και ήταν ο δικηγόρος των Pamela Anderson και Tommy Lee στην περίφημη υπόθεση με την κλεμμένη βιντεοκασέτα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Diving for Pearls (1989)

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

27/3/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου