MOTLEY CRUE- TOO FAST FOR LOVE(1982): ΒΡΩΜΙΚΟ ROCK'N'ROLL ΤΗΣ SUNSET STRIP


To Too Fast for Love δεν έχει την αγνότητα με τα πρώτα άλμπουμ των Bad Company, Led Zeppelin, Boston και τόσων άλλων συγκροτημάτων που με την πρώτη κυκλοφορία τους, έγραψαν ιστορία. Το ντεμπούτο των Mötley Crüe, στοίχισε 2.500$ και αρχικά πούλησε 900 αντίτυπα για να ανατυπωθεί και να φθάσει τις 20.000! Κι όλα αυτά, στην ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Leathür Records, με το συγκρότημα να το ξέρει μόνο ένας διαρκώς αυξανόμενος κύκλος οπαδών, αλλά όπως και να το κάνουμε, ήταν περιορισμένος. Τι ήταν όμως αυτό που έκανε ένα άλμπουμ από ένα underground(τότε), συγκρότημα, να πουλήσει 30.000 και να τράβηξε την προσοχή της Elektra Records που τους υπέγραψε. Με πρόταση  του Vince Neil, το συγκρότημα έκανε πρόταση στον κιθαρίστα των Sweet, Andy Scott να κάνει την παραγωγή αλλά οι συζυτήσεις δεν προχώρησαν. Ο επόμενος υποψήφιος ήταν ο ντράμερ των Scorpions, Herman Rarebell αλλά αρνήθηκε. Εκείνο που ακούει με την πρώτη ο ακροατής , είναι η φρεσκάδα που ενέπνευε κάθε κομμάτι του άλμπουμ αλλά και το ίδιο το συγκρότημα. Και δεν είναι μόνο αυτά τα 2 χαρακτηριστικά, που για να λέμε την αλήθεια, τα συναντούσες σε πολλά συγκροτήματα της εποχής. Οι Motley Crue είχαν μια αλητεία, κύριο χαρακτηριστικό τους(!) που όμοια τους δύσκολα συναντούσες στην Sunset Strip κι αυτή η αλητεία ξεπεταγόταν μέσα από το heavy riff του "Live Wire", που όσοι το άκουσαν τότε, ανακάλυψαν ένα σπουδαίο τραγούδι κι ένα σπουδαίο συγκρότημα. "Οι Motley Crue ήταν ένα από τα πρώτα αμερικάνικα συγκροτήματα που πήραν στοιχεία από το punk και τα ανέμειξαν με το glam", λέει ο Vince Neil.  Η αλήθεια είναι ότι πολλά συγκροτήματα δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα πρώτα 2 ή 3 άλμπουμ τους, αλλά σίγουρα οι Motley Ctrue δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Στο σύνολό του το Too Fast for Love είναι γεμάτο ενθουσιασμό αλλά φανερό ότι υστερεί σε τεχνικές δεξιότητες. Μια καλή ευκαιρία να ακούσουμε το βρώμικο rock’n’roll της Sunset Strip χωρίς γυαλισμένη παραγωγή (σ.σ. την υπογράφουν οι ίδιοι).  Μπορεί το άλμπουμ να μην έβγαλε άλλη επιτυχία (σ.σ. εμένα μου αρέσουν και τα "Stick to Your Guns"και το ομώνυμο) αλλά συνολικά «το είχε». Η μαγκιά τους ακούγεται σε όλα τα τραγούδια με τη φωνή του Vince Neil να μοιάζει λίγο σαν αυτήν του Marc Bolan (T.Rex) και σίγουρα δεν ακούγεται καθόλου όπως στα πολυπαλτινένια Girls Girls Girls και Dr. Feelgood. Όταν η Electra τους υπέγραψε, «σουλούπωσε» τα τραγούδια, επανηχογραφόντας τα και φυσικά αλλάζοντας τους το remix που επέβλεψε ο Roy Thomas Baker. Η καινούργια έκδοση του Too fast for Love (No77 Αμερική) κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1982, ενώ έως σήμερα οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα. Το το συγκρότημα επανακυκλοφόρησε το άλμπουμ remaster στη δική τους δισκογραφική Motley/Beyond με 4 bonus κομμάτια.


TRIVIA  

  • Το εξώφυλλο πατάει στα χνάρια του Sticky Fingers των Rolling Stones και φυσικά το έκαναν επίτηδες.
  • Η πρώτη ηχογράφηση του άλμπουμ που κυκλοφόρησε στην Leathür Records, έγινε τον Οκτώβριο του 1981, οι ηχογραφήσεις του δεν ξεπέρασαν τις 4 ημέρες και στοίχει 2.500$. Έγιναν τρεις διαφορετικές εκδόσεις του άλμπουμ με ελαφρές διαφορές στο εξώφυλλο, ενώ κυκλοφόρησε και σε κασέτα.
  • Έξι μήνες νωρίτερα της κυκλοφορίας του άλμπουμ, το συγκρότημα μοίραζε δωρεάν στις συναλίες του και τα 100 αντίτυπα του ντεμπούτου single επτά ιντσών(μικρός δίσκος) σε βινύλιο "Stick To Your Guns" (στην πίσω πλευρά ήταν το Toast Of The Town).
     είχαν δοθεί δωρεάν στις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος. 
  • Ο πρώτος manager τους ήταν ο κουνιάδος(!)του Mick Mars, Allan Coffman, πρώην εργάτης οικοδομών και η αμοιβή τους ήταν μόλις 20$ την εβδομάδα.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ 

Δύο χρόνια αργότερα, το 1983 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους Shout at the Devil με το οποίο τους γνωρίσαν όλοι, θέλοντας και μη!

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/5/22



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου