NEWS OF THE WORLD (5/5/22)


• Κι ενώ οι ψήφοι από το κοινό δεν τους έφερναν στις πρώτες 5 θέσεις, οι Judas Priest κατάφεραν και μπήκαν στο Rock And Roll Hall Of Fame, αφού κέρδισαν το βραβείο Musical Excellence Award. Οι ψήφοι που πήραν ήταν 365,999 και τους έφεραν πίσω από την 5η Dolly Parton που συγκέντρωσε 393,796. Πρώτοι βγήκαν οι Duran Duran με 934,880 ψήφους κι ακολουθούν οι Eminem με 684,237, η Pat Benatar με 631,299 και η Eurythmics με 442,271. Το Musical Excellence Award δίνεται σε καλλιτέχνες, μουσικούς, τραγουδοποιούς και παραγωγούς των οποίων η πρωτοτυπία και η επιρροή στη δημιουργία μουσικής είχαν δραματική επίδραση στη μουσική. Μαζί με τους Judas Priest, το βραβείο πήραν και οι Jimmy Jam and Terry Lewis.Πέρυσι το βραβείο είχε απονεμηθεί στον Randy Rhoads. Για να ξανά γυρίσουμε στους Judas Priest, η επιτροπή όρισε ότι τα μέλη που θα παρεβρεθούν στη σκηνή θα είναι οι Rob Halford,,Ian Hill,Glenn Tipton, Scott Travis, K.K. Downing και οι ντράμερς Les Binks και  Dave Holland (έχει φύγει από τη ζωή). Η τελετή εισόδου θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου 2002 στο Microsoft Theater του Los Angeles. Επίσης η μεγάλη country τραγουδίστρια Dolly Parton ενώ αρχικά είχε αρνηθεί την εισαγωγή της στο θεσμό, τελικά την αποδέχτηκε. Αιτία ήταν ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της καλλιτέχνη rock, αλλά αποδέχτηκε γιατί «ψηφίζουν οι θαυμαστές». 

• Ακούστε το καινούργιο τραγούδι των Michael Schenker Group, "A King Has Gone" μέσα από το επερχόμενο καινούργιο άλμπουμ τους Universal(27 Μαϊου). Το τραγούδι ερμηνεύει ο τραγουδιστής των Helloween, Michael Kiske κι είναι ένα tribute στον Ronnie James Dio κι ιδιαίτερα στην ερμηνεία του στο άλμπουμ των Rainbow, Rising. Γι αυτό το λόγο ο Michael Schenker ζήτησε από τους πρώην Rainbow Bobby Rondinell, Bob Daisley και Tony Carey να συμμετάσχουν στις ηχογραφήσεις, ενώ στους στίχους θα βρείτε φράσεις και τίτλους από τραγούδια του Ronnie James Dio από τις δουλειές του με τους Rainbow, τους Black Sabbath αλλά και τη προσωπική του μπάντα Dio. Καλή ιδέα, καλή ερμηνεία, να ήταν και καλή η μελωδία!

• H Rufus Publications θα επανακυκλοφορήσει το βιβλίο του Dave Lewis, Led Zeppelin Five Glorious Nights, το οποίο αναφέρεται στις 5 νύχτες που το μεγάλο συγκρότημα εμφανίστηκε το Μαϊο του 1975, στο Earls Court Arena του Λονδίνου, μπροστά σε 85.000 θεατές. Ο φακός του Lewis, έχει πιάσει όλη την ατμόσφαιρα της συναυλίας αλλά και της δύναμης της μουσικής τους, με τον Jimmy Page να φορά τη φόρμα με το δράκο και τον Robert Plant με το κομμένο πουκάμισο!  Η καινούργια έκδοση περιέχει ακόμα 32 extraσελίδες με φωτογραφίες των Jill Furmanovsky, Adrian Boot και Graham Wiltshire ενώ θα κυκλοφορήσει σε 2 διαφορετικές εκδόσεις, ανάλογης οικονομικής αξίας, που κυμαίνονται από £59 έως £450 η οποία θα έχει δερμάτινο εξώφυλλο.

• Σε ιδιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε τραγουδιστής Δάκης καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία νοσηλείας του. Περαστικά.
• Το περιμέναμε, αλλά τώρα μάς το επιβεβαίωσαν. Όταν ο Coverdale προσέλαβε τον 29χρονο πολυμουσικό/τραγουδιστή Dino Jelusick (πρώην Trans Siberian Orchestra/Dirty Sheley)στους Whitesnakefor, η υποψία ότι θα αναλάμβανε μέρος των φωνητικών  ήταν δεδομένη. Σε συνέντευξή του ο νυν κιθαρίστας του συγκροτήματος Joel Hoekstra είπε ότι εκτός από τα φωνητικά θα κάνει κι ορισμένα πρώτα φωνητικά, μαζί με τον Coverdale! Κι ο νοών, νοείτο
• Μιλώντας στο "Appetite For Distortion" podcast, ο πρώην τραγουδιστής των TNT, Tony Harnell δήλωσε ότι ήταν μεταξύ των υποψηφίων για να αντικαταστήσει τον Rob Halford  όταν το 1991 αποχώρησε από το συγκρότημα. Την πληροφορία για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το συγκρότημα, ο 59χρπονος σήμερα Harnell, την πληροφορήθηκε από τον manager του. "Θα ήταν η εκπλήρωση ενός ονείρου αν γινόταν κάτι τέτοιο» λέει ο Harnell.
• Έτοιμο το documentary concert με ολόκληρη συναυλία των Creedence Clearwatger Revival από το Royal Albert Hall του Λονδίνου με τίτλο "Travelin' Band: Creedence Clearwater Revival At The Royal Albert Hall". Σκηνοθέτης ο Bob Smeaton (The Beatles Anthology και Jimi Hendrix Band Of Gypsies, που έχει κερδίσει 2 Grammy)") κι αφηγητής ο ηθοποιός Jeff Bridges. Το "Travelin' Band: Creedence Clearwater Revival At The Royal Albert Hall" είναι η μόνη κινηματογραφημένη ολόκληρη συναυλία του συγκροτήματος, και μάλιστα όχι στη χώρα τους αλλά στην Αγγλία, τον Απρίλιο του 1970, στην πρώτη ευρωπαική περιοδεία τους, σε μια εμφάνισή σε ένα τόσο φημισμένο θέατρο!!!
Ποιά είναι η κόρη και ποια η μητέρα;


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η πετυχημένη country Naomi Judd, που έκανε καριέρα για περισσότερα από 30 χρόνια. Μεγάλο μέρος της καριέρας της το έκανε με την κόρη της Wynonna, με το φωνητικό συγκρότημα Judds. H Naomi ήταν μητέρα της ηθοποιού Ashley Judd. Μεταξύ των μεγάλων country επιτυχιών τους ήταν τα ‘Love Can Build a Bridge’ (1990), ‘Mama He’s Crazy’ (1984), ‘Why Not Me’ (1984), ‘Turn It Loose’ (1988), ‘Girls Night Out’ (1985), ‘Rockin’ With the Rhythm of the Rain’ (1986) και ‘Grandpa’ (1986).  
• Ακούστε το καινούργιο τραγούδι των Journey με τίτλο "You Got The Best Of Me" από το νέο άλμπουμ "Freedom" που θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουλίου.

• Με μια ανάρτησή του στο Twitter, o Gene Simmons ευχήθηκε στον Ace Frehley για τα γενέθλιά του και του έστειλε να συμμετάσχει στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία των Kiss. Οι οπαδοί θα το λατρέψουν»  γράφει.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου