O KLAUS MEINE ΚΑΙ Ο …ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ…ΙΡΑΝΙΚΑ!!! / O GEORGE HARRISON KAI O RINGO STARR ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ

 

Ένα πραγματικά ενδιαφέρον και σπάνιο video είναι αυτό όπου ο Μάριος Φραγκούλης, ερμηνεύει με τον Klaus Meine (ο οποίος φοράει σμόκιν!)το ιρανικό τραγούδι "Gole Sangam" του οποίου οι στίχοι μιλούν για τη νοσταλγία. Η παράσταση δόθηκε το 2014 προς τιμήν του Ιρανού νευροχειρούργου Dr. Majid Samiêi.


   
Το Prince's Trust είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο που ιδρύθηκε το 1976 από τον Κάρολο, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, για να βοηθήσει  νέους με οικονομικές δυσκολίες και να τους βοηθήσει να βρουν ένα δρόμο. Απευθύνεται σε άνεργους  νέους ηλικίας 11 έως 30 ετών που είναι άνεργοι και όσοι είναι μαθητές (οι ανήλικοι) και δυσκολεύονται να πάνε σχολείο λόγω κακής οικονομικής κατάστασης και αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως έλλειψη στέγης ή προβλήματα ψυχικής υγείας ή έχουν προβλήματα με το νόμο. Το Prince's Trust διαχειρίζεται προγράμματα κατάρτισης, παρέχοντας πρακτική και οικονομική υποστήριξη για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και των κινήτρων των νέων. Ένας τρόπος να συγκεντρωθούν χρήματα είναι οι συναυλίες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Πρίγκηπα και σε συμμετείχαν κορυφαία ονόματα της εποχής. Δείτε την κοινή εμφάνιση των George Harrison, Ringo Starr (και οι δύο πρώην Beatles) με τον Eric Clapton να ερμηνεύουν το While My Guitar Gently Weeps, με τον Elton John να τους προλογίζει! Μαζί τους παίζουν και οι Elton John, Jools Holland, Eric Clapton, Phil Collins, Mark King (Level 42) και Jeff Lynne. Ένας κι ένας. Σήμερα αν γίνει μια παρόμοια συναυλία, πέραν από 5-6 μεγάλα ονόματα, για τους άλλους «διάσημους» θα ρωτάμε ο ένας τον άλλον «Ποιος είναι αυτός”;


TRIVIA
Η αναφορά της λέξης αιγίδα, χρησιμοποιείται σήμερα όταν μια εκδήλωση  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου ή άλλου κρατικού ή ιδιωτικού φορέα. Στα νεοελληνικά η λέξη αιγίδα έχει την έννοια της προστασίας. Επομένως, η φράση “υπό την αιγίδα” σημαίνει “υπό την προστασία”.
Η αιγίδα είναι αρχαία ελληνική λέξη και τότε είχε χειροπιαστή έννοια, καθώς αιγίδα ονομαζόταν το δέρμα κατσίκας (αίξ, αιγός) που φορούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως ένδυμα και έντυναν τις ασπίδες τους.     
Α.Ρ.

23/1/22


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου