JOHNNY VAN ZANT-BRICKYARD ROAD (1990)

Το ξεκίνημα της δεκαετίας του 90 βρίσκει τον άγνωστο έως τότε τραγουδιστή Johnny Van Zant(τρίτο και μικρότερο αδελφό του Ronnie), να κυκλοφορεί το 5ο προσωπικό άλμπουμ του. Εμείς στην Ευρώπη, μαθαίνουμε την ύπαρξή του(!) το 1987 όταν αναλαμβάνει το μικρόφωνο στους Lynyrd Skynyrd στην επανασύνδεση του μεγάλου συγκροτήματος που σφραγίστηκε από την κυκλοφορία του άλμπουμ Southern by the Grace of God (1988). Έως τότε προσπαθούσε να κάνει καριέρα με τους The Johnny Van Zant Band για να φθάσουμε στο 1990 και να κυκλοφορήσει το προσωπικό του άλμπουμ Brickyard Road, συνοδευόμενος από μια πολύ καλή ομάδα μουσικών που θα διαβάσετε πιο κάτω.
Το θέμα είναι τι περιμένει κανείς ακούγοντας το Brickyard Road. Ακόμα ένα (καλό) southern rock  άλμπουμ ή μήπως κάτι διαφορετικό; Κι αυτό το διaφορετικό έχουμε, με τα 10 τραγούδια του να κινούνται στο χώρο του southern A.O.R., ένα είδος που ήδη είχε παρουσιαστεί από τα μέσα της δεκαετίας του 80(Διάβασε εδώ). Από το πρώτο riff της κιθάρας στο “Hearts are gonna roll”με τα hey hey/nah nah, καταλαβαίνεις ότι ο ήχος είναι αλλιώς, πιο melodic, A.O.R.! Το ίδιο συμβαίνει και τα “Bad for you”  και στο ομώνυμο κομμάτι (πολύ όμορφη μπαλάντα) που η κιθάρα ήταν πιο κοφτή θα στεκόταν άνετα δίπλα στα τραγούδια του Bryan Adams. Με τα μάλλον αδιάφορα “Three Wishes” και “Love is not enough” κλείνει η πρώτη πλευρά για να έχουμε στο ξεκίνημα της δεύτερη πλευράς του βινύλιου το “Party in the Parking lot”που είναι τραγούδι για πάρτι με ένα πιανάκι τύπου Lynyrd Skynyrd, ότι πρέπει για οδήγημα σε Εθνική οδό, με το «Young Girls” που ακολουθεί να ρίχνει το ρυθμό. Τα τρία εναπομείναντα τραγούδια που κλείνουν το άλμπουμ χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, κρατούν το ενδιαφέρον, αλλά ως εκεί. Θα μείνω στο ομώνυμο τραγούδι, το “Brickyard Road” που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδελφού του Ronnie και οι στίχοι μιλούν για την αγάπη του προς αυτόν με πολύ καλή, βαθιά ερμηνεία.
-Grey Chevy 55 Parked in the front Yard/ (σ.σ.H Chevy 55 ήταν το αυτοκίνητο του Ronnie που εξακολουθεί ν α έχει ο αδελφός του Johnny)
-Lord lost my best friend now/
I knew I can’t bring you back/
Swore I saw a Free Bird/
Saw Melody (σ.σ. η κόρη του Ronnie) Last Saturday Night/  
Θα κλείσω, κάνοντας ειδική μνεία στους 3 session κιθαρίστες που συμμετείχαν στις ηχογραφήσεις που είναι ο Tim Pierce, που έχει παίξει σε δίσκους των Crowded House, Goo Goo Dolls,Michael Jackson, Roger Waters,Alice Cooper, Phil Collins κ.α., ο Erik Lundgren που το 1992-1993 πέρασε από τους Molly Hatchet αλλά δεν ηχογράφησε κάτι μαζί τους κι ο Dann Huff, αδελφός του David Huff των Giant, που έχει παίξει σε άλμπουμ και περιοδείες των Whitesnake, Michael Jackson, Roger Hodgson, Doro, George Benson, Whitney Houston' κ.α. ενώ παίζει κιθάρα στην αμερικάνικη radio έκδοση του "Here I Go Again" των Whitesnake!


 

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ
To 1991 πήρε μέρος στο Lynyrd Skynyrd 1991, που ήταν το πρώτο studio άλμπουμ τους μετά το δυστύχημα. Έκτοτε συνεχίζει σαν τραγουδιστής τους αλλά έχει ηχογραφήσει και δύο ακόμα άλμπουμ με τον αδελφό του Donnie.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/3/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου